Ze zeggen ook wel dat een stevig ontbijt een goed begin van de dag is. Nou zeker met dit omelet recept! Een begin van je dag vol smaken! Deze hebben wij gegeten in Sri Lanka en direct bij onze vriendin Mala het recept gevraagd voor thuis. Uiteraard delen we deze graag met je, zodat jij ook een beetje Sri Lanka in huis kan halen nu we toch even niet mogen reizen vanwege corona.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 eieren
- 1/2 Rode peper
- 1 Teentje knoflook
- 3 cm gember
- Tomaten
- Geraspte kaas
- Optioneel* Een halve fijn gesneden ui
Je eigen feest
Je kan het recept voor deze omelet echt helemaal naar wens en smaak inrichten, zie het als een soort pizza die je zelf kan beleggen. Ik laat je zien en proeven welke variant wij echt in Sri Lanka hebben gegeten, maar daarna kan je uiteraard je eigen feestje ervan maken en ingrediënten weg laten of toevoegen.
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de gember, pepertje (naar wens), knoflook en eventueel de ui fijn en bak deze in een kleine koeken/hapjes pan in een druppel olie totdat het een beetje bruin begint te worden.
Stap 2: Kluts de eieren los in een apart kommetje en voeg deze aan de pan toe.
Stap 3: Snijd de tomaten in blokjes en voeg wat toe aan de pan. Je kan de tomaten in principe ook weglaten als je het minder lekker vind.
Stap 4: Doe een deksel op de pan en laat het een beetje gaar worden. Laat het ei opdrogen.
Stap 5: Voeg als laatste wat geraspte kaas toe en doe de deksel nog even op de pan totdat het gesmolten is en de omelet gaar is. Halveer de omelet en dien allebei een half stuk op.
Eetsmakelijk!
Laat in de reacties weten of je het lekker vond en wat jouw suggestie/toevoeging is!
Meer reisrecepten uitproberen? Deze vind je misschien ook interessant
RECEPT | PAD THAI (THAISE NOEDELS)
RECEPT | ITALIAANSE PASTA AGLIO E OLIO
RECEPT | THAISE CURRY ZONDER PAKJES EN ZAKJES
No Comments