Je kent het vast wel, je bent op reis en hebt zoiets lekkers gegeten. Dat moet je wel namaken terug in nederland. Deze pittige spaghetti met knoflook en pepers verschijnt dan ook geregeld op tafel sindsdien!
Ingrediënten per persoon
100 gram spaghetti
1 grote teen knoflook (mag altijd iets meer), geperst
10 gram platte peterselie, fijngesneden
Snufje chilivlokken
Eetlepel pijboompitten
2 eetlepels olijfolie
Zout naar smaak
Bereiding
Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat. Als je de spaghetti afgiet, vang dan wat kookvocht op in een mok.
In de tussentijd verhit je de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook op een niet te hoog vuur. Vervolgens gooi je de overige ingrediënten erbij.
Als de spaghetti klaar is roer je alles door elkaar. Wanneer hij wat te droog is doe je er wat kookvocht bij en klaar is je gerecht!
Tips
- Serveer de pasta met Parmazaanse kaas en een verse salade ernaast;
- Je kunt de chilivlokken ook vervangen door een halve rode peper;
- De pasta is nog lekkerder met de pasta uit het versschap;
- Je kunt ipv een salade ook groente (en eventueel) vlees toevoegen aan het gerecht. Lekkere opties zijn dan kip of spekjes en spinazie of brocolli. Dit neemt wel de charme van dit pure gerecht een beetje weg overigens…..;
- Maar als bijgerecht serveren kan natuurlijk ook! Ga dan uit van ongeveer 3/4 van alle ingrediënten en eet er groente en een stuk vlees naast.
No Comments