Menu
Algemeen / Review

Review | Jouw nieuwe DRSL backpack? De Thule Aspect

Een goede en veilige plek voor je dure camera, er zijn zoveel opties, waardoor het vaak een lastige keus is. Je zoekt vaak het hele internet af en ook de winkels maar men weet het nooit zeker, te groot, te klein? Passen al mijn spullen? Om de keuze hopelijk nét iets makkelijker te maken hebben wij een review geschreven over de Thule Aspect DSRL Backpack.

Het merk Thule

Thule staat ervoor om alles wat je dierbaar is veilig, gemakkelijk en in stijl te vervoeren, zodat je de vrijheid hebt om je actieve leven vorm te geven. Thule heeft niet alleen rugzakken voor je DSRL, maar ook handbagage, reiskoffers of waarvan de meesten Thule kennen: dakkoffers voor de auto! Hun motto past dus perfect bij ons Travelgirls en ik ben dus ook meteen aan de slag gegaan om de rugzak te testen!

De Thule Aspect DSRL Backpack

Wat meteen opvalt bij de Thule Aspect is dat hij overal gestoffeerd is, waardoor er met je dierbare camera en lenzen niks zal gebeuren! Hiervoor gaan we toch!?

Erg handig bij de Thule Aspect is dat als je hem van je linker schouder naar voren haalt, je via het zijvak meteen bij je camera en al je andere spullen zoals lenzen komt die je op dat moment nodig hebt. Dit vak is met een indeling welke je naar wens kunt veranderen door klittenband. Hier kun je meerdere lenzen in kwijt, nu moet je alleen zelf nog een selectie maken welke je wilt meenemen.

Als we verder kijken naar de rugzak zien we het bovenste (grote) vak en nog een vak aan de voorkant, hier kun je SD kaarten in kwijt, je sleutels, iets te eten, noem het maar op. Ikzelf heb in het bovenste vak mijn portemonnee, sleutels en nog een mapje met extra SD kaarten ingehad. De sleutels kun je aan een haakje doen, zodat je ze ook echt niet kwijtraakt tijdens je avonturen.

De rugzak is een  echte allrounder, via de zijkant kom je bij een vak voor je laptop en tablet. Ook dit is gestoffeerd en zal je materiaal goed beschermen!

Daarnaast heeft Thule echt over de rugzak nagedacht: wat hebben fotografen, digital nomads en hobbyisten echt nodig? Je merkt het door allemaal kleine details: op de heupriem heb je een netje waarin je bijvoorbeeld de klep van de lens kunt opbrengen. Tot slot kun je aan de zijkant kun je statief kwijt en deze vastzetten.

Draagsysteem van de Thule Aspect

Het Thule Aspect system lijkt een beetje op het system van een backpack/rugzak. Je hebt de schouderriemen, een heup- en borstriem. Deze kun je instellen doormiddel van aan de touwtjes te trekken, hierdoor zal als je erg veel meeneemt, de last letterlijk van je schouders genomen worden.

Samengevat

 • Het gewicht is verdeeld over de rug en maakt het daardoor niet zwaar
 • Je komt makkelijk en snel bij je camera via de zijkant
 • Je apparatuur zal veilig zijn voor stoten
 • … en droog!
 • Genoeg vakken en ritsen binnen voor accessoires

Mijn beoordeling: dik drie dubbel waard! Deze wijkt niet meer van mijn zijde!

Wordt ook dit jouw beste buddy voor je camera en apparatuur?

1 Comment

 • Nina
  september 3, 2017 at 7:54 am

  Ik ben al enige tijd opzoek naar een goed rugzak die er niet als camera tas uitziet! Ik ga zeker eens online zoeken wat deze kost want ik ben erg benieuwd!

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.