Menu
Algemeen

Groepsreizen: 5 redenen waarom je dit zeker moet doen

Je hoort het steeds vaker: reizen waarbij je niet alleen reist met vrienden, maar waarbij je met een hele groep jongeren op pad gaat. Travelgirl Nikki geeft je 5 redenen waarom je nu een groepsreis moet boeken.

#1 Leeftijdsgenoten

Een vaak gehoorde reden om niet met een groepsreis te gaan, is omdat je vaak met verschillende leeftijden zit. Maar dit is een reden uit het verleden. Tegenwoordig bieden meerdere reisorganisaties speciale groepsreizen aan met leeftijdscategorieën. Ook heb je reizen speciaal voor singles. Zo maak je een mooie reizen en leer je misschien nog een nieuwe vlam kennen!

#2 Sociale contacten

Als je op vakantie gaat met vrienden of alleen, kan het gebeuren dat je je snel ergert aan mensen. Een voorbeeld hiervan is dat je op een gegeven moment uitgepraat bent of je behoefte hebt aan andere sociale contacten. Dit geldt ook als je met een klein groepje (2 à 3 personen) op vakantie gaat. Na een week of anderhalf raak je toch uitgepraat en krijg je  irritaties naar elkaar. Bij een groepsreis kan je natuurlijk hetzelfde probleem hebben, maar doordat je met een grotere groep gaat, kun je zelf rouleren in je sociale contacten. En je hoeft niet in elk hostel weer opnieuw te beginnen met sociale contacten te leggen.

#3 Losse excursies

Een groepsreis is vaak makkelijk te boeken en te plannen, omdat alles al voor je geregeld is. De keerzijde daarvan is dat je de hele dag in touw bent om allerlei dingen te bezichtigen.  Dan is het fijn om te weten dat veel groepsreizen tegenwoordig de optie hebben om losse excursies te boeken. Je zit nog wel vast aan een reisschema, maar je hebt wel de keuze om bijvoorbeeld te sandboarden of juist een mooie stad te bezoeken. Zo is er voor ieder wat wils.

#4 Milieuvriendelijk

Wat ook een groot voordeel is van groepsreizen, is dat je er vaak ook de mogelijkheid hebt om milieuvriendelijk te reizen. Dit is natuurlijk niet overal het geval, maar je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om bomen te laten planten ter compensatie van jouw vliegreis. Dit is een trend die je tegenwoordig steeds vaker ziet en dat is zeker een positieve ontwikkeling.

#5 Tourgids

Wat een groepsreis ook aantrekkelijk maakt, is dat je een gids bij je hebt, die je alles kan vertellen over het desbetreffende land. Hij of zij kan je de beste tips geven qua restaurants, barretjes of waar je een goede foto kan maken van de omgeving. Als je alleen reist met vrienden, moet je dit toch zelf uitzoeken of moet je een reisgids kopen. Bij een groepsreis heb je deze luxe wel, en kan je er optimaal gebruik van maken!

Een groepsreis maken

Na deze 5 redenen hopen wij dat jij zin hebt om een leuke groepsreis te boeken naar een prachtige bestemming! Stel het voor bij je vrienden en geliefde. Wie weet zit jij over een paar maanden in het vliegtuig met een onbekende groep, op naar een nieuwe, prachtige bestemming!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.