Menu
Avontuur / België / Europa

België | Op singlereis naar de Ardennen met VillaVibes

Een weekendje op singlereis: wat voor beeld heb je daarbij? Misschien klinkt het een beetje suf of lijkt het alsof het daar allemaal om daten draait. Toen VillaVibes ons uitnodigde voor een weekendje in de Ardennen, nam Travelgirls.nl de proef op de som. Single travelgirl Catheleyne nam de uitdaging aan en vertrok naar de Belgische heuvels. Vooraf kreeg ze een hoop uiteenlopende reacties en commentaren, kunnen we je wel vertellen. Hoe het er nou echt aan toegaat op zo’n weekend, lees je hier. Het zou je nog wel eens kunnen verrassen!

De voorbereiding

Een weekendje Ardennen in december: dat betekent wandelschoenen en warme truien inpakken. Er werd zelfs sneeuw verwacht. VillaVibes stuurde een informatiemail rond en je kon je aanmelden bij een besloten Facebookgroep, zodat je alvast kennis kon maken met de andere deelnemers. Ook super handig om carpoolmaatjes te vinden! Ook ik vond op deze manier twee mensen om mee samen te rijden, want alleen is ook maar alleen. Zo konden we de kosten delen en leerden we elkaar in de auto alvast een beetje kennen.

De aankomst

Op de foto’s had ik al gezien dat we in een super mooi en groot landhuis midden in de natuur zouden verblijven. Zowel buiten als binnen voldeed het precies aan de verwachtingen. Mooie houten vloeren en plafonds, gezellige open haarden, mooi versierde kerstbomen met lampjes en lange tafels om aan te eten. Bij aankomst mochten we een kaartje trekken en kregen we op random wijze een kamergenoot toegewezen. Overigens was het voor een kleine meerprijs ook mogelijk om alleen op een kamer te slapen.

De eerste avond

En daar sta je dan, met 40 singles die je allemaal niet kent. Eng? Een beetje wel. We waren pas rond 21:00 bij het landhuis aangekomen en na aankomst gingen we vrijwel meteen aan tafel. In eerste instantie voelde ik me een beetje ongemakkelijk. Ik was best wel moe van de werkweek en de reis naar de Ardennen en om eerlijk te zijn had ik me best eventjes alleen willen terugtrekken op mijn kamer. Maar het was natuurlijk ook belangrijk om mijn reisgenootjes te leren kennen. Door middel van een klein spelletje liet de crew ons aan elkaar voorstellen, om het ijs te breken.

De gesprekken tijdens het eten waren nog een beetje onwennig, want waar praat je over op zo’n moment? Ik kwam er wel achter dat een deel van de mensen al vaker op singlereis geweest was, terwijl het voor de rest juist de eerste keer was. Na het eten gingen de lange tafels aan de kant en werd de dansvloer ingericht. En toen gebeurde er iets wonderlijks: mijn moeheid verdween en die groep vreemden veranderde in een hoop gezellige mensen, met wie je goede gesprekken kon voeren. Al snel stonden we op de dansvloer alsof we elkaar al jaren kenden. Dat had ik niet verwacht! Uiteindelijk maakte ik het veel later dan ik van tevoren ingeschat zou hebben.

De activiteiten

De rest van het weekend was er geen spoortje ongemakkelijkheid meer te bekennen. Er was de mogelijkheid om aan allerlei activiteiten mee te doen, zoals mountainbiken en wandelen. De crew regelde zelfs voor mij en twee anderen dat we konden gaan paardrijden in de bossen. Nog nooit gedaan zoiets, maar het was een goede manier om van de prachtige omgeving te genieten. Elke dag werd er samen ontbeten, geluncht en gedineerd, waarbij het eten trouwens echt van topkwaliteit was. Kok Lennart bracht ons de hele tijd super uitgebreide maaltijden, met bijvoorbeeld soep of een toetjesbuffet, waarbij er altijd enorm veel keus was. En iedere avond gingen de tafels weer aan de kant en werd de bierpongtafel opengeklapt en de discolichten aangezet. Niemand ging vroeg naar bed, want daar was het veel te gezellig voor!

Belangrijk is dat helemaal niks verplicht was. Als jij zin had om het hele weekend voor het haardvuur te zitten en te kletsen, dan was dat ook helemaal prima. Er waren verschillende gitaren aanwezig, dus genoeg mensen vermaakten zich prima met muziek maken en zingen. Spelletjes zoals 30 seconds waren ook favoriet: dan zag je pas echt hoe fanatiek je medereizigers werden! Daarnaast was er een pooltafel en een tafelvoetbaltafel, en er werd ook een salsaworkshop en een pubquiz georganiseerd. Alles vrijblijvend, maar ik vond het super gezellig om overal aan mee te doen.

Het single-aspect

Maar hoe zit het dan met dat daten? Je bent immers op singlereis. Nou, anders dan je misschien zou verwachten wordt hier niet speciaal iets voor georganiseerd. Dat zou de spontaniteit ook helemaal wegnemen. Juist doordat je samen activiteiten onderneemt en spelletjes doet, leer je je reisgenootjes goed kennen. En of je dan wel of niet een leuk persoon ontmoet, is eigenlijk niet meer zo heel relevant. De meeste singles gaan op singlereis omdat de vrienden met wie ze vroeger op vakantie gingen zich inmiddels richten op hun partner of hun gezin. Op singlereis ben je dus met gelijkgestemden, die allemaal graag op reis gaan, maar geen partner hebben om dit mee te doen. Maar OK, om toch een beetje jullie nieuwsgierigheid te stillen: er zijn heus wel wat koppeltjes gevormd op dit weekend. Het is alleen niet het belangrijkste doel van een singlereis!

Op singlereis met VillaVibes

VillaVibes biedt singlereizen aan in verschillende leeftijdscategorieën vanaf 25 jaar. De leeftijdsgrenzen zijn streng! Ook zijn de weekenden bedoeld voor mensen met HBO+ werk- of denkniveau. Wij gingen mee met een actief weekendje naar de Ardennen, maar er worden ook wintersportvakanties voor singles of zonbestemmingen aangeboden. Op de website kun je alle bestemmingen inzien, inclusief de kosten voor elke trip.

Het voordeel van een singlereis met VillaVibes? Je krijgt een all-inclusive weekend van vrijdagavond t/m maandagochtend. Super lekker eten en alle soorten drank inbegrepen dus. Bovendien werkt de enthousiaste crew het hele weekend hard om het jou naar de zin te maken. Als je iets mist, hoef je het maar te vragen. VillaVibes zorgt er daarnaast voor dat je in een groep zit met mensen van ongeveer dezelfde leeftijd, waarbij de man-vrouw verhouding gelijk is. De deelnemers doen de rest! Wij kunnen het singles alleen maar aanraden: stap over je vooroordelen heen en je hebt de vakantie van je leven.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.