Menu
Europa / Zwitserland

5 x bucketlist ervaringen in Zwitserland

Als we zeggen groene gebergtes, azuurblauwe meren en Toblerone, dan zeg jij? Dat klopt Zwitserland! Steeds vaker zien wij foto’s en video’s van deze bestemming, waarvan je eigenlijk per direct je laptop wilt dichtklappen, je tas wilt pakken en in de auto wil stappen om koers te zetten naar Zwitserland. Wij hebben vast even research gedaan en deze plekken staan absoluut bovenaan onze wishlist. Check deze bucketlist ervaringen in Zwitserland en wie weet wil jij ook de auto pakken om op avontuur te gaan.

5 x bucketlist ervaringen in Zwitserland

Glacier Express, Zwitserland

Treinreis met de Glacier Express

Dit moet wel de mooiste treinreis ter wereld zijn. Van uitzichten op de Zwitserse Alpen tot indrukwekkende bruggen en kloven. In totaal is het traject 291 kilometer en brengt je van Zermatt naar St. Moritz. Deze reis duurt zo’n 8 uur. Uiteraard kun je ook een kort traject boeken. Wat zie je onderweg? Je daalt af in de Rijnkloof, ook wel de Zwitsere Grand Canyon, en je rijdt over een spoorlijn die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Er is ook een Panoramatrein met extra grote ramen: YES PLEASE.

bucketlist ervaringen in Zwitserland

De wijngaarden van Terrasses de Lavaux

Lavaux is het grootste wijngebied van Zwitserland en op de glooiende heuvels met wijnranken heb je uitzicht op het meer van Genève. Je kunt hier een hike makem langs de ‘Terrasses de Lavaux’ en dan kom je van het ene pittoreske Zwitserse dorpje naar het andere. Dit gebied staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bij het zien van deze foto’s snappen wij waarom. Grappig feitje: de meeste Zwitsers drinken hun eigen wijn en er wordt weinig geëxporteerd. Dat kan maar één ding betekenen: dit wil je proeven. 

Oeschinenmeer, Zwitserland

Zwemmen in het Oeschinenmeer

Een meer in de Alpen, dat tussen 3.000 meter hoge bergen ligt. Het felblauwe Oeschinenmeer ligt op 1578 meter hoogte en wordt gevuld door regenwater en smeltwater van de sneeuw, die op de toppen van de bergen ligt. Ideaal voor het maken van een prachtige hike, maar ook voor een verkoelende plons in de zomer. Neem een mooie fles wijn mee van Lavaux en wat Zwitserse kaas en je bent een heel gelukkig mens.

Lauterbrunnen

Struinen door het pittoreske Lauterbrunnen

Dichtbij Bern ligt Lauterbrunnen, een van de meest adembenemende plekken op aarde. Van de groene vallei tot de gigantische watervallen en typische Zwitserse huizen. Als je hier rondrijdt kun je niets anders dan je vergapen. Er liggen hier 72 watervallen en een kabelbaan, die je zeker moet proberen!

ervaringen in Zwitserland

Van Brülisau naar Hoher Kasten hiken

Oké, deze is niet voor iedereen weggelegd! Dit is een uitdagende hike van 19 kilometer. Je loopt van Brülisau door bergweiden, bossen en meren en klimt naar Hoher Kasten. Uiteraard word je getrakteerd op het ene na het andere magische uitzicht. De hike duurt gemiddeld 9,5 uur. Gelukkig kun je terug met de kabelbaan!

Wat moet je weten voor je reis naar Zwitserland?

Voor vertrek moet je een tolvignet kopen. Je kunt deze gemakkelijk bestellen. Wij tippen een E-vignet. Deze wordt gekoppeld aan je kenteken. Dan heb je dus geen fysieke sticker nodig. Hier bestel je die via het officiële kanaal. Wanneer je in de milleuzones van Genève wilt rijden heb je een millieusticker nodig. Check ook hier de verkeersregels.

Wij zijn alvast aan het plannen wanneer wij Zwitserland kunnen ontdekken. Welke plekken staan op jouw bucketlist?

Meer over Zwitserland?

Het kan zijn dat er in dit artikel affiliate links staan. Als je via deze links boekt dan ontvangen wij hier een kleine commissie voor. Dit kost jou niets extra en hierdoor kunnen wij mooie reistips voor jou blijven verzamelen. Dus mocht je na het lezen van dit artikel een reis boeken dan is het super als je dit via onze links kunt doen.

XOXO de Travelgirls

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.