Menu
Europa / Kamperen / Tsjechië

Toffe camping met activiteiten in Tsjechië

Ben jij op zoek naar een camping met activiteiten in Tsjechië? Zoek dan niet verder! In de regio Zuid-Moravië vind je Autokemp Merkur. Dit is een camping waar het aanbod in activiteiten bijna eindeloos is. Op uitnodiging van Visit Tsjechië en Autokemp Merkur verbleef Travelgirl Lara hier een midweek met haar gezin.

Camping met activiteiten in Tsjechië

Bij Autokemp Merkur kun je onder andere de volgende activiteiten doen op de camping:

 • Wakeboarden of waterskiën; er is een wakeboardbaan die linksom gaat. Er is ook een aparte baan waar je met een instructeur je start kunt oefenen. Zo`n oefenbaan vind je bijna nergens en is echt super fijn om kennis te maken met de sport en de basis goed onder de knie te krijgen.
 • Windsurfen; toen wij er waren was er helaas een groot surfcamp waardoor je geen privé les kon krijgen. Maar het idee is dat dit normaal wel zou kunnen.
 • SUPpen; bij het overheerlijke pizza restaurant op de camping huur je voor €6,- een uur een SUP.
 • Volleybal; er is een beachvolleybal veld waar je met je (camping)vrienden jezelf helemaal uit kunt leven.
 • Minigolf; daag je mede reizigers uit op de minigolfbaan!
 • Fietsen; vanaf de camping kun je over prettige fietspaden de omgeving ontdekken.
 • Luchttrampolines; voor de kids zijn er leuke trampolines waar ze zichzelf helemaal uit kunnen leven.
 • Waterobstakels; in het meer naast de wakeboardbaan is een uitdagende baan met waterobstakels voor eindeloze uitdagende waterpret.
 • Inline skaten; op de camping kun je skates huren. Vanuit de camping zijn er vlakke en goed onderhouden fietspaden aangelegd.
 • Waterfietsen, kayak, motorboot verhuur; fun voor het hele gezin op het water.

Travelgirl Lara over Autokemp Merkur

Ik was hier een midweek met mijn gezin. Op dat moment bestond dat uit mijn man en onze twee zoontjes van 10 weken oud en 1,5 jaar oud. Het aanbod op deze camping is erg compleet een wij betrapten onszelf erop dat we geneigd waren om op de camping te blijven. Onze gezinssamenstelling is niet de directe doelgroep voor deze camping, maar hij is perfect voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar ongeveer. Het enige minpunt op de camping is volgens ons het sanitair, er was geen plek waar je kleine kinderen kon wassen of in bad doen. Daarnaast is de camping redelijk aan de prijs en moet je betalen om gebruik te kunnen maken van de douches. Wij gaan zeker nog een keer terug naar deze camping wanneer onze jongens ouder zijn.

Aqualand Moravia

Naast de camping vind je Aqualand Moravia: dit is een waterpark met meerdere zwembaden, glijbanen waarvan de adrenaline door je lijf gaat stromen en er is zelfs een bar in het water waar je (alcoholvrije)cocktails kunt drinken. Het waterpark is groot genoeg om jezelf een hele dag te vermaken. De verschillende soorten zwembaden maken het park geschikt voor alle leeftijden; golfslagbad (serieus heftig), survival bad (grote kinderen), binnen en buiten glijbanen, kinderbad met schaduw doek, binnen kinderbad, binnen kinderwater speelparadijs, binnenbad met bubbel baden en veel meer!

Bij het waterpark zit ook een wellness. Het is mogelijk om een combinatie ticket te kopen voor zowel het waterpark als de wellness. Je krijgt dan 2,5 uur toegang tot de wellness. De wellness ziet er netjes uit en is voorzien van de fijnste sauna`s en bubbelbaden. Vanuit het buiten bubbelbad, dat gevuld is met thermaal water, kijk je uit over de indrukwekkende bergen in de verte. Écht helemaal tot rust komen lukt hier niet zo goed omdat er behoorlijk veel geluidsoverlast is van het waterpark. Binnen heb je hier geen last van. Het is een naaktsauna en bij binnenkomst ontvang je een witte stoffen doek waarvan je gevraagd wordt deze om je lijf te dragen tijdens het lopen en onder je te leggen als je op de bankjes zit of ligt.

Tip! Bestel je kaartjes online want dan krijg je korting.

Zuid-Moravië

Zuid-Moravië is nog redelijk onbekend bij de Nederlandse kampeerders, volgens ons is dit een groot voordeel. Stiekem proberen we ons eigen volkje toch een beetje te ontvluchten wanneer we op reis zijn. Toch is het zonde dat hier niet meer mensen komen, want Zuid-Moravië is echt een unieke regio. Je rijdt er vanuit Praag in ongeveer twee uur naartoe en vindt hier weer een totaal andere omgeving dan in de andere Tsjechische regio`s.

Zuid-Moravië staat bekend om de vele meren, de uitgestrekte wijngaarden en de watersport. Tevens kun je hier heerlijk fietsen over kilometers uitgestrekte fietspaden. Brno is de tweede grootste stad van Tsjechië en is gelegen in deze regio. Ontdek meer over Zuid-Moravië op de website van Visit Tsjechië.

Lees hier wat er in Noord-Movavië te doen is.

Autokemp Merkur is zoals je kunt lezen een camping met activiteiten in Tsjechië. Er is zo veel te doen dat je eigenlijk de camping niet af hoeft om voldoende vermaak te vinden. Probeer dit wel te doen, want Zuid-Moravië is een schitterende regio die door jou ontdekt moet worden!

Deze blogs over Tsjechië wil je ook lezen:

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.