Menu
Europa / Tsjechië

Tsjechië | Praag – Bezienswaardigheden die je niet mag missen

De geboorteplek van Franz Kafka, Praag. Dit is een stad als geen ander. Je kunt hier zo fijn door de stad slenteren, een biertje drinken (of wijntje), de architectuur bewonderen. Lees hier onze tips voor de leukste bezienswaardigheden van Praag.

Karelsbrug

Dit is de beroemdste en oudste brug van Praag. De volle glorie bij zonsopgang en zonsondergang straalt er echt vanaf! Het allergrootste nadeel is dat je de brug in de vroegste uren zelfs niet voor je alleen hebt.

Overdag vind je kunstenaars, musici en toeristen op de brug. Blijf af en toe even staan en geniet van het uitzicht op het water en de twee oevers!

Karelsbrug Praag

Oude Stadsplein

Vaak denk je ach: “als ik een van de oude stadskernen in Europa heb gezien weet ik wel”. Hier heb je het echt mis! Je ziet het oude raadshuis vanaf hier en je wandelt een paar stapjes verder en staat voor de astronomische kloktoren en de St. Nicolas kerk! Ga even op de bankjes aan de zijkant zitten en bekijk de mensen.

Astronomische Klok

Deze klok stamt uit 1490, elk uur komen massa’s toeristen bij elkaar om de “show” te zien. Tijdens de show gaan er twee deuren open en Jezus en zijn 12 apostelen komen langs de toeristen.

Astromische Klok Praag

Her uurwerk bestaat uit 3 verschillende klokwerken. Little Fun Fact: het is de oudste werkende astronomische klok!

Oud Raadshuis

Nu je op toch op het oude Stadsplein van Praag staat, zie je ook het oude raadshuis van Praag. Als je binnen gaat voor een tour, kun je de oude hallen zien, de kelders en de toren. Maar het pronkstuk is buiten tegen het raadshuis aan: de astronomische klok.

Joodse Wijk: Josevof

De wijk heeft zoveel te bieden en gelukkig kom je er niet omheen! Er zijn zoveel indrukwekkende Synagogen die je kunt bezoeken. De Joodse Begraafplaats en synagogen zijn nu een herdenkingsplaats van de eeuwen van onderdrukking die gebeurd zijn.

De meeste bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en met de Prague city card kun je overal binnen zonder apart ticket.

Joodse Begraafplaats

Eeuwen geschiedenis kun je hier zien en het dringt ook tot je binnen als je de jaartallen op de grafstenen ziet. Als wij het goed gezien hebben is het oudste graf van de 15e eeuw.

Joodse Begraafplaats

John Lennon Muur

Lang geleden begon het met een John Lennon graffiti, dit is al lang en vaak overgeschilderd met graffiti van andere vrijheids- en politieke uitingen. Het is te vinden bij de Franse ambassade — niet heel speciaal, maar je kunt het de muur bezoeken als je de Karelsbrug overloopt.

De Praagse Burcht

Als je de weg naar boven verder volgt kom je bij de Burcht van Praag. Een ontiechelijke grote burcht, hij is zelfs opgenomen in het Guiness book of World Records!

De burcht bestaat uit verschillende delen, meerdere kerken, paleizen en gebouwen.

Het uitzicht van de berg die je omhoog loopt/klimt, geeft je een geweldig panorama uitzicht van Praag, daarom is het het ook al waard!

panorama uitzicht praag

Onze Tip: ga er om 12uur ’s middags naartoe, dan heb je een wachtwissel met fanfare!
In de zomer wisselen de schildwachten elk hele uur van 07:00 – 20:00 uur.
In de winter wisselen de schildwachten elk hele uur van 07:00 – 18:00 uur.

St. Vitus Kathedraal

Het is de grootste en belangrijkste kerk in Praag. Als je boven bij de burcht bent, kun je als je links langs de poort loopt naar de kathedraal komen. Het is een schatkamer, hier werden Tsjechische koningen gekroond, hier vind je geschiedenis!

Je hier kunt verschillende touren door de burcht en de Vitus kathedraal boeken.

Het dansende Huis

Iets wat door veel blogs wordt aangeprezen is het dansende huis. Het is een Art Nuveau architectuur huis ontworpen door Frank Gehry. Hij ontwierp ook het Guggenheim bijvoorbeeld.

Eerlijk is eerlijk: leuk even te zien, maar geen hoogtepunt, in het gebouw zitten kantoren. Waarom het toch op de bezienswaardigheden lijst staat: kom op je bent in Praag!

Dansend huis Praag

Lees meer:
Tsjechië | Must Do: fietsen door Praag

Doe een Tour

Er is een enorm aanbod van verschillende tours in Praag. Zin om lekker te wandelen? Doe een walking tour! Gek op bier? Dan is de Praagse bier tour iets voor jou! En zo kunnen we nog wel meer opnoemen. Er is in ieder geval voor iedereen, jong en oud, wel een geschikte tour om te doen. Niet gek genoeg? Ga skydiven boven Praag!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.