Menu
Europa / Italië

Italië| 3 redenen waarom je Napels wilt bezoeken

Pasta, pizza, het lekkerste ijs van Europa. Denk jij dan ook direct aan Italië? Travelgirl Danique bezocht onlangs de Zuid-Italiaanse stad Napels. Deze historische stad ligt aan de Middellandse zee, waardoor jij binnen deze city trip zon, zee, strand én cultuur nog nooit zo makkelijk hebt kunnen combineren.

#1 Gastvrijheid

Met stipt op nummer 1 staat de gastvrijheid. De locals zijn zeer open tegen toeristen en maken jou dan ook graag weg wijs in hun stad. Weet je de weg even niet meer? Ben je op zoek naar een leuk eettentje? Schroom niet en vraag het aan de locals. Soms moet je er misschien wat gebaren aan toevoegen wegens de taalbarrière, maar dat mag de pret niet drukken.

Tijdens mijn verblijf sprak ik met Ana, eigenaresse van haar eigen B&B Il Giardino Segreto. Doordat Ana zelf jaren in Nederland heeft gewoond, krijgt zij graag Nederlanders over de vloer. Voor een kopje koffie, een stukje watermeloen of een wandeling in de aangrenzende tuin. De deur staat altijd open. Ana benadrukt dan ook graag de open en- gastvrijheid die de Italiaanse cultuur met zich mee neemt. Iedereen is hier welkom, voor ieder een thuis. Zoals ze in Italië zeggen: Bentornata a casa, oftewel welkom thuis.

Zorgeloos genieten in de aangrenzende tuin van Ana’s B&B

#2 Voor iedereen met een passie voor cultuur én geschiedenis.

Napels staat natuurlijk bekend om de ligging bij het oude Pompeï en het aanzicht op de Vesuvius. Maar hier houdt de rijke geschiedenis van de stad natuurlijk niet op. Napels is een paradijs voor historie van de Grieken en Romeinen. Resten van deze tijden vind  je overal in en rond de stad terug. Breng een bezoek aan de oude Romeinse villa’s San Marco of Villa Dei Pastore. Ook de moeite waard: Herculaneum, een oud stadje dat net als Pompeï door de Vesuvius werd verwoest. De resten terug gevonden resten van de stad verkeren nog altijd in goede staat.

De binnenstad van Napels zit vol met historische en culturele kenmerken vertellen de rijke geschiedenis van de stad. De binnenstad is dan ook 25 jaar geleden door Unesco op de werelderfgoedlijst gezet.

Ook voor cultuur zit je in Napels goed. Napels is een eigenzinnige stad met zijn eigen dialect en gewoontes. Het dialect wordt door de locals meer beschouwd als een eigen taal, de taal kenmerkt zich ook anders in de uitspraak. Je zou het bij ons kunnen vergelijken met Nederlands en Fries.

#3 Ideaal voor  een stedentrip

Napels is een perfecte bestemming ook wanneer je er even kort tussen uit wilt. Het gebied kenmerkt zich met een Mediterraans klimaat, warme zomers en zachte winters. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden.

Het hele jaardoor vliegen prijsvechters als Ryan Air en Easy jet op Napels International Airport. Binnen 2 uur en 10 minuten waan je jezelf in een compleet andere wereld.

Op dit moment is het reisadvies voor Napels geel. Dit houdt in dat wij vanuit Nederland momenteel zonder restricties kunnen in- en uit reizen.

Zie jij jezelf binnenkort al zitten onder de Italiaanse zon? Of wacht je op dit moment liever tot het reisadvies aangepast naar code groen? Geen paniek, Napels loopt niet weg.

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.