Menu
Avontuur / Italië / Romantisch / Route / Tips

Italië | Ultieme ervaring: Met een Vespa door Toscane.

Ciao Bella! Toscane, wat een super mooie streek voor je vakantie. Wij hebben iets gevonden dat het nog mooier maakt, namelijk, met je eigen Vespa een week door deze streek touren! Alle smalle straatjes, leuke zijweggetjes en bijzondere locaties waar je met je auto niet makkelijk kan komen worden nu toegankelijk. Op deze manier ontdek je het échte Toscane.

#Maar, je bagage…hoe werkt dat dan?

7 Dagen en zoveel mooie steden te bezoeken. Bijna elke dag in een ander hotel en je bagage wordt gewoon gebracht, wat wil je nog meer? Via www.thevespatrip.com is dit dus mogelijk. Er zijn zelfs keuzes in streken waar je heen wilt gaan. Wij waren een van de early birds en hebben tot nu toe nog alleen de Toscane trip gedaan.

#In een groep of solo, je hebt het zelf in de hand.

In principe is het een groepsreis en in het begin zal je zeker even kennismaken met de groep. Maar wil je niet achter iedereen aantuffen en lekker je eigen route uitstippelen? Dat kan! Dat hebben wij ook gedaan, huur als extra optie een navigatie erbij en stippel je eigen route uit, als je ’s avonds maar weer aankomt in je hotel, is het helemaal prima. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je met de route van de groep meegaat en wat je zelf wilt ontdekken.

#Alles is geregeld.

Het fijne van deze trip is echt dat alles voor je is geregeld. Dus al zou je dit zelf willen plannen en boeken… wat doe je dan bijvoorbeeld met je bagage?! En wat gebeurt er als je met pech staat?

Via The Vespa Trip heb je een Luigi en Mario waarbij je ’s ochtends je bagage achterlaat en die brengen het naar het hotel waar je ’s avonds weer aankomt. Ook zijn zij 24/7 bereikbaar via whatsapp en kan je ze altijd bereiken voor, tips, vragen en pechhulp.

Ook krijg je de eerste nacht in je hotel een uitgebreide uitleg en roadmap waar alle instructies instaan over bijvoorbeeld het ophalen van je Vespa en alle ‘Do’s & Don’t’ en nuttige info. Dit hoef je dus niet allemaal zelf uit te stippelen en zo kan je gewoon optimaal genieten van deze mooie streek.

#Over Toscane en de route.

Tijdens deze trip sliepen wij op de volgende plaatsen: Florence, Lucca, Pisa & Siena.

Onderweg kwamen wij langs de volgende plekken vanuit de organisatie:
Dag 1: Florence – Vinci – Lucca
Dag 2: Lucca – Montefegatesi – Lucca
Dag 3: Lucca – Marina de Vecchiano – Pisa
Dag 4: Pisa – San Gimignano – Siena
Dag 5: Siena – Chianti – Florence

Toscane staat bekend om de groene heuvels/bergen, de heerlijke wijnen, mooie Toscaanse bomen en de pittoreske dorpjes. Deze ga je allemaal tegenkomen op de route. Ook tour je door ‘Dé Chianti’ streek en kan je genieten van de wijngaarden en natuurlijk zo hier en daar een slokje proeven en een wijntje meenemen ?. Wij kwamen echt helemaal tot rust op deze heerlijke routes en stopte gewoon waar wij dachten; “STOOOOP dat ziet er leuk uit!!”

Wij zijn iets afgeweken van de voorgestelde route en gingen zo hier en daar de bergen in, namen een zijweggetje en kwamen zelfs met onze Vespa op een mountainbike trail uit… oops. Maar alles is goed gegaan en ’s avonds waren we altijd weer in het hotel terug.

#Tips buiten het boekje.

De organisatie heeft een aantal leuke tips en activiteiten klaar staan voor als je daar aan mee wilt doen zoals, het bezoeken van wijngaarden, proeverijen, leuke routes en stops langs de route.

Echter, zijn wij ontdekkers en vinden het heerlijk om zelf ook een beetje op zoek te gaan naar pareltjes. Daarom hebben wij buiten de voorgestelde routes zelf nog wat mooie ontdekkingen en tips opgedaan die ik graag met jullie wil delen:

 • Boek een nacht extra bij aankomst en als afsluiting, zo kan je eerst rustig je ‘start’ stad nog verkennen en eventueel een dag nog bijkomen.
 • Sta eerder op en maak meer kilometers. (Zo zie je meer van de streek en heb je meer tijd om stil te staan bij mooie stops)
 • Florence (Firenze) Tip: wij hebben echt 2 top restaurants gevonden waar je heerlijk kan eten en wijn drinken: 1. La menagere http://www.lamenagere.it en 2. Signorvino http://www.signorvino.com/it/negozi/firenze
 • Lucca Tip: Wijk af van de route en bezoek de Candalla Waterfalls, loop bij de eerste waterval even het bruggetje over de bergen in en zie een oude ruïne en geniet van de heerlijke poeltjes waarbij locals op een gitaar aan het spelen zijn. Adres: 55041 Camaiore, Lucca, Italië (google even voor de route)
 • Pisa Tip: White Sand Beach. Pisa heeft ook een strand, maar mooi is wat anders. Wil je een bounty strand? Dan mag je dit echt niet missen. Dit strand ligt tussen Vada en Rosignano, wel een stukje rijden. De route is niet helemaal pittoresk en je komt door veel industrie, maar het is het waard. Houd wel rekening met iets van 2 uur touren vanuit Pisa. Is Pisa je startpunt? Boek dan een dag extra zodat je hier kan starten of hier je vakantie kan afsluiten. Adres: Via Gigli, 77, 57016 Rosignano Marittimo LI, Italië
 • Pisa Tip2: Doe deze even voor mij en geef iedereen een high five die de toren probeert tegen te houden voor een foto ??
 • San Gimignano Tip: Heerlijk ijs eten! Dit doe je bij: Gelateria Dondoli, let op er ‘adverteren’ veel ijssalons de ‘beste van de wereld’ te zijn, maar je moet wel bij de juiste aan komen. Meestal staat er wel een ri bij Gelateria Dondoli, maar deze gaat heel snel voorbij.
 • Chainti streek Tip: Wijnkasteel Ricasoli. Betaal voor een ticket en ga dit kasteel in. Ontdek de mooie geschiedenis en geniet van een spectaculair uitzicht over toscane. En ga naar huis met een heerlijke wijn! https://ricasoli.com

#Laatste mededeling:

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Nogmaals deze blog is niet gesponsord geweest en dit is echt mijn oprechte eigen mening. Voor vragen laat een reactie hieronder achter en ik help je verder! Deze trip is te boeken via: www.thevespatrip.com

Bekijk ook nog een sfeerimpressie via onze travel video en foto’s hieronder. (Helaas zijn wij tijdens onze reis onze SD kaart verloren ? dit zijn de overgebleven beelden van onze telefoons.)

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.