Menu
Europa / Spanje / Uncategorized

Tenerife| Vier bijzondere plekken die je niet mag missen!

Tenerife is volgens ons een super mooi eiland maar je moet wel zelf actief op zoek naar de pareltjes in dit door toeristen overspoelde land. Er staan al een aantal blogs over Tenerife op onze website, Travelgirl Lara wil hier nog een vier tips aan toevoegen. Tijdens haar verblijven waren dit voor haar de beste locaties.

1. Afgelegen natuurbaden

Stel je bent op Tenerife beland… (Geen zorgen, het overkomt de beste Travelgirls! Ik kan het weten), dan hebben wij voor jou een super tip om lekker te kunnen genieten van de verkoeling van de zee zonder last te hebben van massa’s toeristen. Je vind ze via Google Maps onder Piscinas Naturales Los Abrigos. Op twintig minuten rijden van het bekende Playa de las Americanas vind je dit mooie paradijselijke plekje. We beloven je dat een bezoek aan deze baden je niet teleur zal stellen!

2. Onderweg naar het Noorden

De meeste toeristen verblijven in het Zuiden van Tenerife. Hier is het namelijk warmer en de kans op regen is minder groot. Toch raden wij je aan om een keer richting het Noorden te rijden want hier kun je schitterend hiken! Ongeveer halve wegen het eiland aan de oostkant ligt een plaatsje aan zee wat je volgens ons moet bezoeken. Candelaria, het heeft een schitterende baselique en een lief klein centrum. Toen wij er waren (op een woensdag) was er een vers markt aan zee, maar dit kan natuurlijk wisselen.

3. Los Gigantes

Als je na je tocht op El Teide nog tijd en zin over hebt raden wij je aan om naar Los Gigantes te rijden. Het is lastig om hier een gratis parkeerplaats te vinden maar in het dorpje er naast gaat dit wel lukken en loop je zo naar Los Gigantes. De naam verraad het al een beetje, er is iets te zien wat gigantisch groot is, namelijk hoge kliffen. Mooi om te zien, wij zijn echter altijd op zoek naar de plekjes net buiten de begaande paden en kwamen na een kleine afdaling bij bijzondere natuurbaden uit. Twee plus punten, je vind hier vooral locals en het uitzicht is waanzinnig mooi! Dit is het adres naar de natuurbaden: Calle Magnolia, 11-13, 38683 Santiago del Teide, Santa Cruz de Tenerife, Spanje. Verder vind je in los Gigantes het stadje een schattig kerkje en wat terrasjes.

4. Onderwater wereld

De onderwater wereld van Tenerife is erg mooi. Daarom hebben wij op Tenerife vier duiken gemaakt, tijdens onze duik hebben we schildpadden gezien en twee roggen! Tijdens de boottocht van de duiklocatie terug naar de haven zagen we een groepje dolfijnen boven het water uit springen. De onderwater wereld is niet zo bijzonder als die van bijvoorbeeld Indonesië maar je kunt er toch erg goed duiken! Wij hebben gedoken met twee duikscholen namelijk Aqua-Marina en Excel Scuba met beiden hebben we veilige duiken gemaakt maar de sfeer bij Excel Scuba vonden wij het fijnst. Zij hebben namelijk een erg vrolijk en enthousiast team.

Wij wensen je een hele fijne vakantie op dit bijzondere vulkanische eiland. Laat je het weten als je nog meer bijzondere plekjes ontdekt?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.