Menu
Europa / Griekenland

Griekenland | De vier fijnste restaurants op Kastellorizo!

In deze gastblog die Travelgirl Lara schreef voor I Love Griekenland kun je lezen waarom je naar Kastellorizo moet gaan. Hier lees je over de vier fijnste plekken om te eten en drinken wanneer je op het eiland bent. Ze verdienen allemaal om hun eigen reden een plekje in onze top vier.

De gezelligste plek

Aan de kade zit een super gezellig restaurant, Athina Seafood Tavern. Ze hebben erg leuke mannen in de bediening staan, op zich is dat al reden genoeg voor een bezoekje als je het ons vraagt. Op sommige avonden is er ook nog Grieks dansen. Op deze speciale avonden komt een knappe jonge man een traditioneel Griekse solo dans opvoeren. Na de dans worden de gasten op het terras uitgenodigd om mee te dansen. Ben je op zoek naar een beetje entertainment naast een prima maaltijd dan raden wij deze plek aan.

De lekkerste traditionele keuken van Kastellorizo

Op de top van de berg zit het traditionele Kastelloriaanse restaurant “Ta Platania”. Geniet hier van gerechten zoals gevulde uien, gefrituurde kaas of een soort hamburgers van kikker erwten. Wij zeggen doen! Een leuk feitje over dit restaurant is dat het te zien is in de film “Mediterano”. De hoofdrol speler van deze film brengt nog jaarlijks een bezoek aan Kastellorizo, omdat dit simpel weg een eiland is waar je terug wil komen!

Heerlijke visgerechten en hippe uitstraling

Alexandra`s is in het authentieke Kastellorizo de hipste plek. De specialiteit van het huis is gevulde inktvis, het is een gerecht om je vingers bij af te likken. Alexandra`s heeft een fijne rustige uitstraling. De keuken is van hoge kwaliteit en de gerechten hebben een eerlijke prijs.

Geweldige ontbijtjes en lunches op Kastellorizo

Ons favoriete plekje om te ontbijten of te lunchen is bij Radio Café. niet alleen hebben ze hier een heerlijke yoghurt met vers fruit, verschillende soorten eieren met toast, verse sapjes en meer… maar de eigenaren zijn ook nog eens twee geweldige mensen met een groot hart! Daarnaast is een absolute plus van Radio Café dat je hier naast super lekker eten ook ver weg de schoonste toiletten vind van alle restaurants en cafés die op Kastellorizo te vinden zijn. Voor ons Travelgirls toch wel een pre. Mocht je na je bezoek aan Kastellorizo willen emigreren naar het eiland dan is Radio Café misschien een optie om over te nemen. Radio Café staat namelijk te koop omdat de Nederlands/Griekse eigenaren een nieuw project willen starten op het eiland.

Voor nu wensen wij je alvast smakelijk eten, veel plezier. Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen op het eiland verwijzen we je naar deze blog. Deze schreef Travelgirl Lara voor een samenwerking met I Love Griekenland waar 100 bloggers naar 100 Griekse bestemmingen gingen om voor jou de beste plekjes te ontdekken. Wil je graag meer lezen over Griekse eilanden? Lees dan hier lekker verder. 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.