Menu
Europa / Route / Spanje

Spanje| Ojo de Aitzulo, een bijzonder vergezicht!

Per toeval ontdekten wij de wandelroute naar Ojo de Aitzulo in Spanje. Deze wandelroute ligt in het Aizkorri-Aratz natuurpark in Baskenland. Het behoort volgens ons tot de top drie van de mooiste natuurgebieden in Noord Spanje. In deze blog lees je hoe jij deze bijzondere plek kunt bereiken.

Ojo de Aitzulo

Ojo de Aitzulo betekend oog van Aitzulo in het Baskisch. Deze bijzondere bijna magische plek ligt in het ruige Baskische landschap. Het is een gat in in een mega grote bergwand. De plek is erg geschikt voor het maken van een perfecte (Instagram) foto.

Wandelroute Uraren bidea

Ojo de Aitzulo is een van de vier interessante punten om te stoppen tijdens de wandelroute Uraren bidea. Omdat wij deze dag al verschillende wandelingen gemaakt hadden zijn we de route niet helemaal rond gegaan. In de zomer, op het midden van de dag was hij erg pittig. Wij raden daarom ook aan om bij voorkeur in de vroege ochtend op pad te gaan, dan ben je voor de ergste hitte weer terug. Neem voldoende water mee en trek goede wandelschoenen aan want het is erg veel stijgen over een rotsachtige ondergrond. De totale route is 8.4 kilometer lang en het hoogste punt bevind zich op 390 meter boven zeeniveau. De totale route loop je gemiddeld in 2 uur en 50 minuten. De route is aangegeven met een wit/gele markering en heet op wandel kaarten PR-Gi 3003.

Aizkorri-Aratz

Het Aizkorri-Aratz Natuur park is gelegen tussen de twee provincies Alava en Gipuzkoa. Je vind hier de hoogste piek (1551 m) van het Baskische hoogland, Aitxuri. Dit nationaal park is het twee na grootste natuurpark in Baskenland. Het beslaat maar liefst 16000 hectaren. Een deel van de pelgrimsroute ‘El Camino de Santiago’ loopt door dit natuurgebied. Het natuurpark is erg geschikt voor klimmers, wandelaars en mountainbikers.

Praktische informatie

Wij hebben onze auto geparkeerd op een kleine parkeerplaats in het dorp Araotz hier begint ook de wandel route. Hier is geen publiek toilet of winkeltje, bereid jezelf dus goed voor als je hier heen gaat. Er staan weinig borden en het is slecht aangegeven. Zie je de kerk die op de foto staat dan weet je dat je goed zit.

Wij hebben enorm genoten van dit verborgen pareltje in het ruige en eigenwijze Baskenland. Heb jij nog meer tips die wij moeten bezoeken laat het gerust weten!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.