Menu
Europa / Route / Spanje

Spanje | De mooiste wandelroute bij Zarautz

Een van onze favoriet kust plaatsen aan de Atlantische Oceaan is Zarautz. In een eerdere blog schreven we welke vijf dingen je niet mag missen als je daar bent. In deze blog lees je de instructies om een van de mooiste wandelroutes op steenworp afstand van het kust plaatsje Zarautz te maken.

Wandelroute bij Zarautz

Op minder dan drie kilometer afstand van het Zarautz vind je het Pagoeta natuur reservaat. Hier vind je verschillende wandelroutes van verschillende categorieën in zwaarte. Onze Travelgirl Lara is super competitief ingesteld en kiest altijd de zwaarste en de langste, haar doel is een snelle tijd neerzetten dan het informatie bord aan geeft. Ik hoor je denken “Lara, hiken is geen wedstrijd” waarop zij eigenwijs zal reageren “Dat zeggen alle verliezers” ;), haar favoriete wandelroute bij Zarautz is de Faunaren Ibilbidea route.

Faunaren Ibilbidea wandelroute

Het is een wandelroute bij Zarautz van 6.3 kilometer en een gemiddelde zwaarte. Het hoogste punt dat je bereikt ligt om 273 meter hoogte. De route loop je gemiddeld in 2 uur en 10 minuten. Deze tijd is volgens ons reëel inclusief tijd voor pauze en foto`s. Tijdens de wandelroute kun je genieten van adembenemende vergezichten. Onderweg kom je verschillende dieren tegen zoals paarden, schapen en koeien. Deze dieren lopen vrij rond in het natuur park en als je geduld genoeg hebt komen ze nieuwsgierig naar je toe.

Volg gemakkelijk de route

Tijdens de route hebben wij ons erg veilig gevoeld. De route is prima individueel te lopen. Je blijft gemakkelijk op de route door de wit groene markering op de bomen te volgen. Neem voldoende water mee want de wandelroute loopt grotendeels door onbewoond gebied. Onderweg kom je een oude kerk tegen, een aantal verlaten gebouwen, een mini dorpje met drie huizen en verder heel veel schitterende groene natuur. Tijdens het wandelen loop je grotendeels onder de bomen. Vooral in de zomer zorgt dit in combinatie met de hoogte voor een aangename verkoeling!

Zo kom je er

De start van de wandelroute begint op de parkeerplaats/barbecueplaats Lukun deze vind je met google maps: Lukun, 20809 Aia, SS, Spanje. Je auto staat hier prettig in de schaduw. Verder zijn de sanitaire faciliteiten beperkt tot een houten hutje met een toilet er in. Neem je eigen wc papier en desinfectie middel mee en houd je adem in!

Deze parkeerplaats is ook te bereiken met het openbaar vervoer. Er is een bushalte op de hoek. Vanaf Zarautz pak je de bus vanaf Naffaroa Kalea Sanzenea hij heet UK08 richting Orio. De code voor de stopplaats is 425, de bus doet er gemiddeld 10 minuten over en je moet bij de 5e halte uitstappen.

Hopelijk ga je net zo erg van deze wandelroute genieten als wij gedaan hebben. Laat ons via een berichtje weten hoe het was of tag ons in je post op Instagram als je daar bent! Wil je meer lezen over actieve dingen die je in Zarautz kan doen lees dan hier lekker verder.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.