Menu
Duitsland / Europa

Duitsland | 5 Travelgirls die een weekend weg Thüringen leuk vinden

Wil je een weekendje weg? Even er tussenuit en iets nieuws ontdekken? Vaak denken we dan als eerste aan een citytrip naar grote steden in Europa, maar er zijn ook fantastische mogelijkheden in de regio Thüringen, Duitsland. Ben jij een fitgirl, cultuurliefhebber, hipster, natuurlover of gezondheid/foodie? Dan is een weekendje Thüringen echt wat voor jou. Wij vertellen je hieronder waarom en hoe!

#1 Fitgirl

Houd jij van sportieve uitdagingen en actieve vakanties? Dan kan je perfect uit de voeten in Thüringen. Er zijn veel mooie parken om te gaan hardlopen en oefeningen te doen. Zoals bijvoorbeeld in Weimar, waar het park langs de Ilm met haar 12 km lengte met kleine heuveltjes de perfecte hardloopomgeving biedt. Ook kan je in de omgeving veel fietsen en prachtige mountainbike tochten maken, zoals onze Travelgirl Tara deed in de bossen op een tocht tussen de rivieren Ilm en Saale (te boeken via Velo Inn voor 99€). En als je van watersport houdt, kan je gaan zwemmen, kanoën of rubberboot varen. Tot slot zijn er in elk stad en dorp in Thüringen wel mogelijkheden om aan yoga of fitnesslessen mee te doen. Er is dus voor elke fitgirl wat wils! Lees meer tips in onze volgende blog.

#2 Cultuur liefhebber

In Weimar en Erfurt vind je de bakermat van de Bauhaus school en vele andere kunstenaars en revolutionairen vonden er hun thuis. Je kan in Weimar naar de oude Hertogin Anna Amalia bibliotheek met 1 miljoen boeken. De meeste hiervan staan in archieven onder het plein, waardoor je dus letterlijk over boeken heenloopt. Een gedeelte is tentoongesteld in het museum. Kaarten hiervoor zijn erg populair dus zorg dat je vroeg boekt óf dat je de gok neemt s morgens, soms komen mensen met kaarten niet opdagen en kan je s morgens nog een kaartje krijgen.

In Erfurt kan je veel oude nijverheid bewonderen en genieten van architectuur uit vele eeuwen. Op het grote marktplein staan gevels van de afgelopen 6 eeuwen, kan jij zien welke uit welke eeuw komt?

#3 Hipster

We durven het als Nederlanders vaak nauwelijks toe te geven, maar soms zijn ze ons in Duitsland toch een beetje voor. Zo zijn er in Thüringen in elk dorp wel een biologische winkel, koffiezaken met allerlei soorten koffie, tweedehands kleding winkels en weet iedereen wat veganistisch eten is. Als je dus weleens wat anders wil dan hip-Berlijn, kunnen we je deze regio zeker aanbevelen. In een aparte blog geven we je nog meer gedetailleerde tips om al deze hotspots te vinden.

#4 Nature Lover

Ook als je van natuur houdt is er veel te doen in Thüringen. Je kan eindeloos wandelen of fietsen langs de verschillende landschappen, van weilanden en grasvelden tot bossen en rivieren. Het glooiende landschap maakt dat het niet heel zwaar is, maar je toch heerlijk in de natuur kan zijn. Op de website van Thüringen Tourismus kan je vele wandel en fietsroutes vinden. Of organiseer een meerdaagse route met Travel Butler Mario, die ook alle logistiek voor je regelt met fietsen, bagage en verblijf. Langs de routes zijn overal wel kleine pensionnetjes en restaurantjes waar je even kan uitrusten of kan midden in de natuur kan verblijven.

#5 Foodie / Gezond eten

Zoals we al zeiden zijn de Duitsers veel meer bezig met gezondheid en gezond eten dan de gemiddelde Nederlander. Overal vind je biologische winkels en hotspots, waar je als foodie heerlijk gezond kan genieten. Daarnaast is ook de traditionele keuken goed ontwikkelt in Thüringen en kan je van veel verschillende soorten gerechten genieten. Natuurlijk schnitzel, maar ook flammkuchen, knödel en worsten. Elke Thüringen heeft zijn eigen favoriete slager/kraam voor zijn braadworst, en ze smaken allemaal net anders. Vind je het leuk dit eens te proberen en te vergelijken? Vraag dan eens rond aan de locals op straat waar zij hun worst het liefst halen – dan leer je vast een heleboel leuke plekken kennen!

Als je daarnaast ook van een goeie wijn houd, kan je aan de rand van Thüringen naar de wijn regio gaan. Daar zijn veel verschillende wijngaarden waar je heerlijke wijnen kan proeven en kopen. Onze favoriet is Zahn in Grossheringen, waar je tussen het wijnproeven door ook nog heerlijk kan eten in het restaurant aan het water en de wijngaard kan bezoeken. Bij wijn denken we vooral aan Frankrijk en Spanje misschien, maar de wijn uit deze regio mag er ook zeker zijn. En, bijna overal zijn ook veganistische wijnen te verkrijgen.

Ben jij een van bovenstaande travelgirls? En heb je weleens aan een weekendje Duitsland gedacht? Je kan er heel makkelijk heen met de trein uit Nederland, en via o.a. vakantie-thuringen.nl boek je gemakkelijk je verblijf en eventuele activiteiten.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.