Menu
Europa / Turkije

Turkije | Een spectaculaire ballonvaart in Cappadocië

Turkije is misschien niet het eerste land dat nu in je opkomt als je een vakantiebestemming zoekt. Door de mislukte staatsgreep en de aanslagen in een nachtclub en op het vliegveld zijn veel mensen een beetje huiverig geworden om naar het land af te reizen. Wij van Travelgirls.nl laten ons niet zo snel bang maken. Dus toen Corendon ons vroeg om mee te gaan naar Turkije zeiden we volmondig ja! Aanslagen kunnen immers overal gebeuren en Turkije heeft zoveel moois te bieden. Travelgirl Catheleyne was de gelukkige die aan boord mocht stappen van het vliegtuig naar Kayseri. Wat Corendon voor moois in petto had, lees je hier!

Een ballonvaart in Cappadocië

Vier uur vliegen en we landen op Kayseri airport, op ongeveer een uur rijden van Göreme Nationaal Park. Die naam zegt je misschien niet meteen iets, maar ken je die foto’s met al die gekleurde luchtballonnen die boven een prachtige vallei vliegen? Grote kans dat die daar zijn gemaakt! Corendon heeft dus een heus bucket list item voor ons op de agenda staan: een ballonvaart boven Cappadocië. Super bijzonder en ik ben ontzettend blij dat ik mee mag.

Als we aankomen, begint de zon net een beetje op te komen. Een ballonvaart bij zonsopgang of -ondergang is natuurlijk het allermooiste! We mogen met z’n allen hutje-mutje in de mand van de luchtballon gaan staan. En dan zet het personeel de brander aan en gaan we langzaam de lucht in!

In één woord: wauw!

Wat een schitterend uitzicht, ik raak echt niet uitgekeken. We zweven boven een rotsachtige vallei waar allerlei idyllische huisjes staan en klimmen langzaam steeds hoger. Op het hoogste punt vaart de ballon 800 meter boven Cappadocië. Ik maak natuurlijk een heleboel foto’s, maar geniet ook zonder technologie ‘in real life’ van de prachtige omgeving. De zon laat zich steeds meer zien en kleurt mijn foto’s in een warme, goudgele gloed.

Na een uur over de vallei gezweefd te hebben is de pret toch echt voorbij en gaat de luchtballon landen. We moeten allemaal door onze knieën zakken, omdat de impact met de grond best hard kan zijn. Gelukkig maken we een perfecte landing!

Met Corendon naar Turkije

Wil je wel op vakantie naar Turkije, maar durf je niet zo goed? Onze ervaringen zijn in ieder geval alleen maar positief. Uiteindelijk maak je zelf de keuze of je wel of niet wilt gaan. Check voor inspiratie Corendon, waar je een 8-daagse rondreis door Cappadocië al boekt voor € 199 per persoon. Wie weet zweef jij dan binnenkort ook op 800 meter boven de grond in een heteluchtballon!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.