Menu
Algemeen / Tips

Tips | Een tatoeage laten zetten in het buitenland: do’s & don’ts

Je bent tegenwoordig echt niet meer de enige die thuiskomt na een reis of vakantie met een nieuwe tatoeage. Vrienden, kennissen en zelfs familie die een eeuwige herinnering hebben laten plaatsen op vakantie. Een super leuk idee natuurijk, maar waar moet je op letten als je tatoeage laat zetten in het buitenland? Travelgirl Nikki vertelt je de do’s & don’ts bij het zetten van een tatoeage, inclusief toffe voorbeelden!

Een tatoeage laten zetten in het buitenland

Tatoeages worden steeds vaker gewoon geaccepteerd en men wordt steeds minder streng in het laten zien van tatoeages op het werk. Ze worden inmiddels gezien als (kunst)versiering van je lichaam. Daarnaast worden tatoeages ook steeds meer gekoppeld aan goede herinneringen, zoals reizen. Zo blijf je het gevoel van het reizen vasthouden of kun je het bezochte land voor altijd vereeuwigen.

Don’ts bij een tatoeage laten zetten in het buitenland

Een tatoeage laten zetten op vakantie is hartstikke leuk, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, vooral als je dit in het buitenland laat doen. Een van de belangrijkste dingen bij het zetten van een tatoeage is de hygiëne. De Nederlandse voorschriften zijn erg streng, maar in de meer primitieve landen gelden over het algemeen minder strenge regels. Zo kan het voorkomen dat naalden hergebruikt worden, er niet steriel gewerkt wordt of dat een artiest geen idee heeft wat hij eigenlijk aan het doen is. Het is belangrijk om hier serieus rekening mee te houden.

De GGD raadt het dan ook af om een tatoeage te zetten in het buitenland in verband met het gevaar op Hepatitis B. Hepatitis B wordt overgedragen door bloed en onveilige seks en zorgt voor permanente leverschade. Wil je toch een tatoeage laten zetten op vakantie? Check altijd van tevoren de shop via internet en ga van tevoren even kijken. Vraag om de juiste prijs en bekijk de foto’s van eerder gezette tatoeage. Iets dat je wellicht snel zal vergeten, maar wel belangrijk: check bij een local of jouw tatoeage niet beledigend is voor de cultuur van het land.

Do’s bij een tatoeage laten zetten in het buitenland

Na alle ‘schokkende’ onthullingen van hierboven is het tijd om te vertellen waarom je het juist wél moet doen! Een tatoeage is namelijk iets dat je voor altijd bij je draagt. Door een tatoeage te laten zetten in het buitenland zal je nooit die ene reis vergeten naar Thailand of die inspirerende reis door Afrika. Het kan een teken van positiviteit voor je worden die je kan motiveren om nog een keer te gaan of juist te gaan emigreren naar jouw favoriete land. Vaak gaat er een hele planning en geregel vooraf aan je reis en door deze met een positieve vakantietatoeage af te sluiten maakt het iets speciaals.

Inspiratie vanuit de travelgirls

Veel van onze bloggers hebben zelf ook tatoeage laten zetten in het buitenland. Bekijk hier de tatoeages van onze travelgirls mét bijbehorend verhaal.

Travelgirl Ande:


Mijn tatoeage is een ode aan mijn verkregen nickname vanaf kleins af aan: ‘kever’, afkomstig van het liedje dat ze altijd voor mij zongen: Andepande Kevertje in plaats van hansje pansje kevertje.

Travelgirl Ramona:


Ik heb op Bali een tatoeage laten zetten als een persoonlijke mantra. Het betekent: ‘Geloof in jezelf.’ Ik heb de tatoeage laten zetten als aandenken van een mooie reis, wat ik van andere mensen daar heb geleerd en wat ik over mijzelf heb geleerd.

Travelgirl Nikki


Ik heb deze tatoeage laten zetten in Nieuw Zeeland. Deze tatoeage is een herinnering aan een onvergetelijk reis en om mezelf te herinneren aan de dingen die ik geleerd heb.

Travelgirl Lianne:

Deze tatoeage is gezet in Italië. Er staat ‘ciao’ en ik heb de tatoeage samen met mijn collega laten zetten. In Italië wordt veel ‘ciao’ geroepen en is daarom een goed aandenken aan Italië!

Vliegtuig + hartje = liefde voor reizen. En ik vond dit mooi uitgebeeld!

Een tatoeage laten zetten in het buitenland

Er zijn dus verschillende redenen om wel of geen tatoeage te laten zetten in het buitenland. De enige die daar een goede beslissing over kan nemen ben jijzelf. Deze tips kunnen je wellicht helpen om de keuze te maken, maar het belangrijkste van alles is dat jij er een mooie tatoeage aan overhoudt!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.