Menu
Europa / Route / Spanje

Spanje | Bezoek het veelzijdige Urbasa y Andia natuurpark

Tijdens een van onze rondreizen door het Spaanse vaste land hebben we een bezoek gebracht aan het Urbasa y Andia natuurpark. Dit natuurpark vind je op een klein uurtje rijden vanaf de historische stad Pamplona. Het is schitterend en veelzijdig en behoort volgens ons tot de top drie van mooiste natuurparken van Noord Spanje.

Veelzijdig Urbasa y Andia

Veelzijdigheid is het woord dat écht past bij Urbasa y Andia. In dit natuur park vind je helder blauwe meren, knusse dorpjes, steile rotswanden en hoogvlaktes met grazende paarden, schapen en ezels. Je kunt voor een bezoek aan dit natuurpark gerust vier dagen uittrekken. In het park kom je tot rust, enerzijds omdat er weinig bereik is met je telefoon anderzijds omdat de tijd in dit gebied stil lijkt te staan. Op straat lopen ezels en paarden vrij rond, de mensen die er wonen en werken zijn vriendelijk en nemen (zelfs in het hoogseizoen) de tijd voor je!

Routes en tips

In het park zijn verschillende routes die je kunt wandelen. Ze zijn vrij simpel te vinden met een kaart die je bij het bezoekerscentrum of op de camping kunt ophalen. Naast de vele wandel paden zijn er ook MTB routes. Het gekke is alleen dat je nergens mountainbikes kunt huren, serieus nergens… dus mocht je dit willen neem ze mee vanuit Nederland of huur ze onderweg vanuit Pamplona voor een paar dagen. In de vallei is er één route die je vooraf moet reserveren. Deze heet Nacedero del Urederra. Hier zit een maximaal aantal bezoekers aan, je krijgt een tijd dat je de route op mag. Wij raden aan om vroeg te gaan zodat je alle dagjes toeristen voor bent. De route is te reserveren via deze website.

Overnachten in het park

In het natuur park is een camping. Je hoeft hier niet te reserveren omdat er écht weinig mensen komen. Als je de camping op rijd kun je jezelf aanmelden bij de receptie. Hier betaal je voor het aantal nachten dat je graag wil blijven. Vervolgens mag je zelf een plek uitzoeken waar je gaat staan. Het is een redelijk ruig terrein waar je de kans hebt om je tent een beetje afgezonderd neer te zetten. Het lijkt nét alsof je niet op een camping staat maar midden in de natuur! Bij de camping zit een restaurant waar je eten en drinken kunt bestellen. Bij de receptie is er een schap met blikvoedsel wat je in het geval van nood kunt halen. Als je zelf wil koken moet je dus voldoende eten en drinken mee nemen voordat je naar deze camping gaat!

Hopelijk heeft deze blog je geïnspireerd om een bezoek te brengen aan dit veelzijdige natuur park. Urbasa y Andia is namelijk een unieke en ongerepte plek in ons mooie Europa. Op de foto zie je Travelgirl Lara voor haar super fijne daktent die wil je zelf ook eens proberen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.