Menu
Europa / Tsjechië

Tsjechië | Een weekendje Praag

Een weekendje Praag? Daar zeggen wij van travelgirls.nl geen nee tegen! Praag staat bekend als één van de mooiste steden in Europa. En deze bewering durven wij met 100% zekerheid te bevestigen! Er is ontzettend veel te doen en te zien in deze grote stad, een weekendje is eigenlijk niet genoeg. Maar als je toch van plan bent om een weekendje Praag te boeken hebben wij hier wat leuke tips voor je!

Doe een tour!

Er is een enorm aanbod van verschillende tours in Praag. Zin om lekker te wandelen? Doe een walking tour! Juist totaal geen zin om te lopen? Doe een Segway tour! Gek op bier? Dan is de Praagse bier tour iets voor jou! En zo kunnen we nog wel meer opnoemen. Er is in ieder geval voor iedereen, jong en oud, wel een geschikte tour om te doen. Ben je totaal niet van de tours? Dan kun je er ook nog altijd zelf op uit gaan. Lees dus maar snel verder!

Verwonder je in the Old Town

The Old Town, oftewel de Oude Stad. Prachtige architectuur, een levendig plein, gezellige cafeetjes, heel veel geschiedenis en cultuur! Zoals de naam misschien wel verklapt, is het de oudste omgeving in Praag die voor een heerlijke sfeer zorgt. Ook handig om te weten: bijna alle grote bezienswaardigheden zitten hier!

Beleef de show van de Astronomische klok

De astronomische klok is iets waar de inwoners van Praag toch wel echt heel trots op zijn. De bekende klok staat op het grote en gezellige Oude Stadsplein. Elk uur zie je weer kluitjes van toeristen ontstaan rondom de klok. Allemaal wachtend in spanning op wat ze gaan beleven. En dan, als het uurtje eindelijk weer rond is openen er twee kleine deurtjes… Meer gaan we er natuurlijk niet over verklappen, want dit moet je gewoon zelf mee maken tijdens je weekendje Praag!

Wandel over de Karelsbrug

Er zijn vele bruggen die over de rivier de Moldau hangen, maar de Karelsbrug is de bekendste en meest levendige. Vol met muzikanten, streetperformers, kunstenaars en natuurlijk toeristen is deze brug omgetoverd tot één van de meest sfeervolle plekken in Praag. De Tsjechen zeggen dan ook wel: Als je niet over de Karelsbrug bent gelopen, dan ben je niet in Praag geweest.

Bezoek de Sint-Vituskathedraal

Grote kans dat je deze prachtige kathedraal al in de verte kunt zien als je door Praag loopt. De kathedraal domineert duidelijk de skyline van Praag, en is ook een plekje dat je zeker weten moet bezoeken. De binnenkant van de kathedraal zorgt er voor dat je wel even stil wordt. Zo mooi is het! Het is een steile wandelroute om uiteindelijk boven bij de kathedraal uit te komen, maar het uitzicht vanaf daar is het waard!

 

Dwaal door de Praagse burcht en sta oog in oog met roofvogels

De Praagse burcht is het grootste omsloten burchtgebied van de wereld! De burcht bestaat uit vele tuinen, binnenpleinen, paleizen en kerkjes. Zeker een bezoekje waard! Want je kunt er urenlang rond dwalen. Misschien kom je ook nog even oog in oog te staan met roofvogels of majestueuze uilen! De paleistuinen zijn enorm, dus probeer er niet in te verdwalen (of juist wel).

 

Verven op de kleurrijke John Lennon Wall

De John Lennon Wall: een muur die symbool staat voor vrede en liefde. Vanaf 1980 begonnen vele jongeren in protest tegen het communisme de (toen nog witte) muur te beschilderen met teksten en andere kunstwerken. De muur ziet er altijd weer een tikje anders uit omdat iedereen zich er op mag uiten. Zou jij ook een mooi kunstwerkje achterlaten?

Ga met een waterfiets de Moldau op

Ja, je leest het goed! Ook in Praag kun je gebruik maken van de waterfietsen. Tijdens de zomer zie je overal waterfietsen op de Moldau. Natuurlijk zijn er dan ook overal kano’s, roeibootjes en tourboten. Dus je hebt heel veel keus! Pas wel op dat je niet voorbij de rode lijn gaat, want dan wordt je misschien meegetrokken door de stroming.

Ga stappen in Praag

De grootste discotheek van centraal Europa zit in Praag! De discotheek heet Karlovy Láznê en heeft maar liefst 5 (!) verdiepingen. Op elke verdieping kun je weer een andere muziekstijl vinden, van techno tot hiphop. Verder zijn er in Praag genoeg leuke bars en cafeetjes te vinden. Salsa clubs, Jazz clubs, Irish pubs en noem maar op! En kun je even wat afkoeling gebruiken van al dat gefeest? Ga dan ook even langs bij The Prague Icepub, alles bestaat er uit ijs!

Zoals je net gelezen hebt heeft Praag als stad eindeloos veel dingen te bieden! Nog meer zelfs dan dat wij net beschreven hebben. Dus, als je maar een weekendje gaat heb je zeker weer een reden om terug te komen. Je hebt na zo’n weekend namelijk nog steeds niet alles kunnen zien! Toch hopen we je weekendje Praag alvast te vullen met deze tips en wensen je natuurlijk een top tijd in Pretty Prague!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.