Menu
Route / Spanje / Tips / Uncategorized

Spanje | Onze top 3 natuur parken in Noord Spanje!

Wij houden er van om van de gebaande paden af te stappen Een tas vol met eten en drinken en gaan! Spanje heeft veel mooie natuurgebieden en nationaal parken. Ze zijn allemaal uniek en zeker een bezoek waard. Lees hier de top drie natuur parken in Spanje van Travelgirl Lara.

Nationaal parken in Spanje

Behoud van natuur is in Spanje erg belangrijk. In 1916 werd het Ordes natuurpark in de Pyreneeën al als eerste nationaal park aangeduid. Spanje telt 15 nationaal parken. Onze top drie bevat zowel nationaal parken als zogenaamde natuurparken die niet op de lijst van nationaal parken staan. Volgens ons verdienen ze allemaal om hun eigen reden een plek in deze top drie!

1. Picos de Europa

Voor ons staat stipt op nummer 1 van de natuur parken in Spanje Nationaal park Picos de europa! Deze bijzondere bergketen strekt zich uit langs de Atlantische kust en is uitgestrekt over vier Spaanse regio’s: Cantabrië, Asturië, Castilië en León. De hoogste top van dit nationale park heet Torre Cerredo met een hoogte van maar liefst 2648 meter! Je kunt in dit nationaal park terecht voor trek tochten van een of meerdere dagen. Kun je niet wachten om een bezoek te brengen aan dit park lees dan hier alle ins en outs.

2. Urbasa natuur park

Nummer twee op onze lijst van natuur parken in Spanje is Urbasa natuurpark in de regio Navarra vlakbij Pamplona. In dit park is diversiteit het sleutelwoord. Van hooggelegen vlaktes waar paarden grazen naar duizelingwekkende steile rotswanden tot romantische blauwe meren die doen denken aan die van Plitvice in Kroatië. In Urbasa nationaal park vind je het allemaal! Je zou het misschien niet zeggen maar het gebergte behoort tot de Pyreneeën. In deze blog lees je er meer over.

3. Aizkorri-Aratz

Het is onmogelijk om goed uit te spreken door de Baskische taal maar het Aizkorri-Aratz natuurpark behoort tot onze top 3! In het bijzonder de wandelroute naar Ojo de Aitzulo, wat oog van Aitzulo betekend, de foto`s zeggen genoeg… Dit natuurgebied is super geschikt voor klimmers, hikers of mountainbikers. Het staat in onze top drie om dat het redelijk onbekend is maar mega bijzonder. Wil je weg van de massa breng dan een bezoek aan dit groene natuur park. In deze blog lees je alles over de wandelroute naar Ojo de Aitzulo.

In deze blog hebben we een top drie gemaakt van de natuur parken in Spanje gelegen op het vaste land. Zouden we de eilanden mee genomen hebben dan zou nationaal park El Teide op Tenerife zeker een plekje gekregen hebben! Wat is jouw favoriete natuurpark in Spanje?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.