Menu
Budget / Europa / Kroatië / Tips

Kroatië | Tips voor een weekje Split.

Je bent op zoek naar je perfecte bestemming voor 1 week vakantie. Gewoon er even tussenuit. Niet te duur, niet te ver, lekker eten, relaxen, leuke stad en activiteiten te beleven. Heb je al eens eerder gedacht aan Split in kroatie? Hieronder wat tips!

#BOEK JE TICKET NIET NAAR VLIEGVELD SPLIT

Wil je net iets meer zien in die week dan alleen het leuke dorpje Split? Boek dan je ticket naar het vliegveld van Zagreb en huur daar een auto. Verblijf ook 1 nacht in Zagreb want dit is ook echt zeker een aanrader als citytrip en sluit je vakantie hier ook weer af. Van Zagreb naar split is het zo’n 3,5 uur rijden via de tolweg.
1. Het is veel goedkoper vliegen.
2. Een auto huren kost in kroatie echt niet veel
3. Je ziet tijdens je roadtrip naar Split nog wat meer van Kroatië.

# ACCOMODATIETIP

Wil jij een schattige accomodatie midden in het centrum van Split? Neem dan eens een kijkje op booking.com naar Captain’s Guest House.  Een kleine, maar fijne guesthouse waar je zelf lekker je gang kan gaan. Een super aardige host die bij binnenkomst gelijk de leuke hotspots aanwijst en de accommodatie ligt super centraal.

#WAAROM SPLIT?

Split is niet een heel groot stadje, maar heeft alles wat je zoekt voor een heerlijk weekje. Een boulevard, leuke smalle oude straatjes (waar je vooral niet met een kaart doorheen moet lopen, maar gewoon op je gevoel), vol met lekkere restaurantjes, leuke boetiekjes en een lekker strand en dit alles tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

*Tip, ga wel buiten het hoogseizoen van de zomer om. Wij zijn er in april geweest en toen was het perfect qua weer en qua toeristen. In het hoogseizoen zal het zeker een stuk drukker zijn.

#BESTE STRAND VAN SPLIT

Ga vooral niet naar het bekende en drukke zandstrand Bačvice Beach. Als verwende Nederlander stelt dit niets voor en is het nogal een vies zandstrand.

Waar je vooral WEL heen moet gaan is het meer rustige Kasjuni Beach met Joe’s Beach Lounge & Bar. Dit ligt aan de linkerkant van Split als je door Park Marjan loopt. (Tip: Huur een fiets.) Dit is een heerlijk wit kiezelstrand met kraakhelder blauw water. Een mooi en rustig baaitje waarbij de loungemuziek van Joe’s je tegemoetkomt. Wil je niet op je eigen handdoek op de kiezels liggen, dan kan je hier een bedje huren bij Joe’s.

#PLITVICE MEREN

Oke, vanaf split is het 2,5 uur rijden, maar het is het zo erg waard! Als je in Kroatië bent, moet je hier echt heen gaan. Ja het is iets toeristisch, maar kies je dag doordeweeks en buiten het hoogseizoen en het is best te doen.

Het zijn 16 meren die met elkaar verbonden zijn door kleine en grote watervallen. Je kan hier doorheen lopen op leuke houten paadjes en met een boot over wat meren varen. De meren zijn zo ontzettend blauw het is echt prachtig! + ze staan op de wereld erfgoedlijst van UNESCO! Echt een Must See/Do!

Bereid je wel goed voor, er zijn verschillende routes die je kan lopen met verschillende tijden. Het beste is om online van te voren een ticket te scoren, want ze laten maar een x aantal mensen toe per uur. En als je 2,5 uur gereden hebt, wil je wel verzekerd zijn dat je het park in kan.

Wij zijn met het treintje van de parking naar punt H gegaan en zijn vanuit daar eigenlijk naar beneden gelopen door het hele park heen. Je hoeft niet perse een route te kiezen, maar let wel op dat je dus naar boven kan lopen of naar beneden. Wat net je voorkeur heeft. Een wandeling neemt zo’n 3 a 4 uur in beslag.

#SPLIT TIPS TOP 6:

1. Ga eten bij restaurants: Diocletian’s Winehouse & Bokeria.
2. Beste streetfoodbar en hap to go bij: Sexy Cow
3. Beste koffie haal je bij: D16 Coffee
4. Je kan echt overal, maar dan ook écht op elke hoek, pinnen.
5. Joe’s Beach Club om te loungen, Lunchen en Cocktails te drinken.
6. Je kan vlakbij Plitvice meren ook een glazen kayak huren!
Klik hier voor info.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.