Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

Amerika | 24 uur in San Francisco

Door een fikse vertraging met het vliegtuig mistten wij een volledige dag in San Francisco. Jammer, maar daardoor staat hier nu wel wat je allemaal van San Francisco kunt zien in 24 uur!
En heb je langer? Dan is dit wellicht een inspiratie voor één van de dagen.

Painted Ladies

Begin je dag in San Francisco in Alamo voor een ontbijtje. Als je je ontbijt op hebt, vergeet dan zeker niet langs de painted ladies te lopen!
Vervolgens ga je met het openbaar vervoer op naar hoogtepunt nummer twee van deze dag.

Alcatraz

Misschien wel je hoogte punt op deze dag, want voor de kust van San Francisco ligt het voormalig gevangenis eiland Alcatraz.
Om zeker te zijn van tickets en lange wachtrijen te voorkomen, raden wij je aan de tickets vooraf online te bestellen.
Een boot zat je vervolgens naar Alcatraz brengen, waar je dan zo lang kunt blijven als je wilt en daarna een boot terug kan nemen. Hiervoor hoef je geen ticket te boeken.
Op het eiland hebben ze een onwijs gave rondleiding gemaakt. Met oortjes in loop je door middel van een soort hoorspel in het Nederlands door de voormalige gevangenis.

Vergeet ook zeker niet je rondleiding te pauzeren als je buiten bent. Je ziet dan namelijk aan de overkant van het water de skyline van San Francisco en rechts de Golden Gate Bridge. Fotomoment for sure!
Terug aangekomen op het vaste land maak je een korte wandeling van een minuut of 10 en kom je aan bij:

Pier 39/Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf is een gedeelte van San Francisco met veel vermaak. Onderdeel hiervan is Pier 39 en deze is zeker een bezoekje waard wat ons betreft. Winkeltjes, attracties en een hoop herrie makende zeehonden. Als je genoeg hebt gezien, is het tijd op zoek te gaan naar een lunchplek.

Neem een stevige lunch, want hierna is het tijd voor wat beweging!

We huren namelijk een fiets en onze eerste bestemming is de:

Golden Gate Bridge

Natuurlijk kan deze bekende brug niet ontbreken tijdens een dagje San Francisco! Wie kent hem niet van de Full House intro?!
Onze fiets huurden we bij Bay City Bike Rentals (locatie Leavenworth street), omdat we hier later op de dag weer in de buurt komen.
Vervolgens zijn we naar het Welcome Center van de Golden Gate Bridge gefietst en hebben het laatste stuk omhoog gelopen. Wij vonden dit iets te stijl om te fietsen.
Rondom het Welcome Center heb je trouwens hele mooie uitzichten op de brug en plekken voor foto’s.

Genoeg gezien? Terug de pedalen op, op naar:

Lombard Street

Dit is niet alleen de meest bochtige weg in San Francisco, maar zelfs ter wereld! Zeker één voor op de bucketlist dus.
Bekijk van te voren wel even wanneer de zon onder gaat en hou de tijd ook in de gaten. Deze straat is het mooiste bij daglicht. Wij moesten (in oktober) snel foto’s maken want de zon begon al onder te gaan! In het donker is hij trouwens ook best leuk, maar toch. Daglicht is echt het mooist wat ons betreft.
Mocht je navigatie gebruiken, zorg dan dat je de kruising Lombard Street/ Leavenworth Street pakt. Er is namelijk maar een klein stukje van de straat zo bochtig.

Het is het trouwens waard om even te wachten tot er een auto naar beneden komt door de haarspeldbochten. De één komt de straat net wat beter door dan de ander.

Tijd om de fiets weer in te leveren! Gelukkig ben je er vlakbij.

Union Square

Vanaf hier gaan we met de cable tram naar Union Square.

We stappen op de cable tram bij halte Hyde Street & Beach Street. Het is een hele beleving en wat moeten de mensen in de tram hard werken! Uitstappen doen we vervolgens bij halte Powell Street & Post Street. Je bent dan vlakbij Union Square.

Union Square is je laatste stop in San Francisco voordat je weer terug gaat naar je slaapplek. Je kunt hier winkelen of als je nog niet moe bent naar een voorstelling. Maar vergeet ook zeker niet een lekker restaurantje uit te kiezen om te eten.

Goodbye San Francisco

Ja, deze volle dag zit erop! Maar wat ons betreft hebben we een leuke en afwisselende dag beleefd. Er zijn zeker nog veel meer mooie dingen in San Francisco te zien en te beleven. Dus teruggaan blijft zeker in onze gedachten.

Laat het vooral weten als je nog meer tips hebt voor San Francisco.
Want, hoewel je best wat kunt zien in 1 dag, raden we iedereen aan zeker meer dagen uit te trekken voor deze gave stad! Een leuke rondreis door Zuid-Amerika vind je via deze link.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.