Menu
Cuba / Noord-Amerika / Uncategorized

Cuba | De 6 beste restaurants in Havana

Iedereen die zich inleest ter voorbereiding op een reis naar Cuba zal lezen dat de Cubaanse keuken geen culinair hoogstandje is. Voorheen werd er voornamelijk rijst met bonen voorgeschoteld en was het dineren in je casa particulara de beste optie. Gelukkig vind je tegenwoordig zelfs in Havana trendy restaurants met goed eten. Dit is grotendeels te danken aan de invloed van de versoepelde handelsblokkades op de lokale gastronomie. Hieronder hebben we de 6 beste restaurants in Havana voor je op een rijtje gezet.

Cafe Arcangel

Ontbijt in Cuba wordt in de meeste gevallen aangeboden door je Casa Particulara voor 5 CUC. Dit is over het algemeen een goed en uitgebreid ontbijt met eieren, brood, vers fruit, koffie en verse sap. Toch zouden wij in Havana een ontbijtje bij Cafe Arcangel niet overslaan. Dit pittoreske café serveert de beste koffie van Cuba en het ontbijt is ongeveer even duur als in je casa particulara. Het hoogtepunt is de verborgen binnentuin, een echte oase van rust middenin het lawaaiige Central Havana!

San Cristobal

In het kloppende hart van Central Havana vind je het populaire restaurant San Cristobal. Dit authentieke restaurant met bijzondere inrichting stond al langer op de kaart, maar heeft internationale erkenning gekregen nadat Mr Obama himself hier gedineerd heeft tijdens zijn bezoek aan Cuba. Dit is niet het goedkoopste restaurant van Havana, maar voor een bijzondere ervaring en kostelijke, traditionele Cubaanse gerechten is dit restaurant een goede keuze.

El Dandy

In Havana Viaje vind je vele restaurantjes met westerse invloeden, maar El Dandy verdient de eerste plek bovenaan je shortlist. Je kunt hier terecht voor zowel koffie als ontbijt, lunch en diner. Het is de beste hotspot voor een goede cocktail met wat lekkere hapjes. De kaart bied een ruime keuze met tapasgerechten uit de Cubaanse, Mexicaanse en Spaanse keuken.  

Más Habana

Is er geen tafeltje vrij in El Dandy? Loop dan een stukje verder naar Más Habana. Dit verstopte restaurantje is een goed alternatief voor cocktails en tapas. Dagelijks kan je hier van 16:00 tot 18:00 terecht voor Happy Hour!

5 Esquinas Trattoria

Voor goede Italiaanse cuisine raden we de pizza’s aan bij 5 esquinas trattoria. De pizza’s zijn verrukkelijk en het is goed toeven op het sfeervolle terras in een van de autovrije straatjes van Havana Viaje. Dit is de plek bij uitstek om rustig te dineren met het prachtige Cubaanse straatbeeld op de achtergrond.

5 Sentidos 

Heb je iets te vieren of ben je even toe aan wat luxe in het soms primitieve Cuba? Ga dan voor een fancy maaltijd terecht bij 5 Sentidos in Havana Viaje. Dit restaurant – letterlijk vertaald 5 zintuigen – doet haar naam eer aan. Vanuit de comfortabele fauteuils geniet je onder het genot van (live) muziek van goede wijnen met kruidige aroma’s. Bovendien hebben de internationale gerechten een verfijnde smaak. De aangename atmosfeer wordt gekenmerkt door een stijlvolle inrichting met luxe decor en grote ramen.

Ben je na het lezen van dit blog over de beste restaurants in Havana enthousiast geworden over Cuba? Lees dan hier meer over wat je niet mag missen tijdens je reis door Cuba.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.