Menu
Algemeen / Review

review | Dit is de perfecte e-reader voor op reis!

Wij mochten de Kobo Clara HD e-reader testen in combinatie met drie maanden gratis Kobo Plus lezen en luisteren. Travelgirl Lara houd van lezen en sinds kort ook van luisterboeken! Lees deze blog wat de charme is van een luisterboek en waarom de Clara HD e-reader perfect is voor op reis.

Luisterboeken

Een luisterboek, op de school waar Lara werkzaam is wordt het vooral gebruikt door leerlingen met dyslexie. Vaak wordt er door de pubers een beetje lacherig over gedaan en is de algemene trend dat het voor oude mensen is. We moeten eerlijk bekennen dat we in eerste instantie weinig zin hadden om een review te schrijven over een luisterboek, er is niets mis met onze ogen (lees: fitte Travelgirls) dus waarom zouden we?
Toch zijn we er in gedoken en… we zijn verkocht!

Drie redenen waarom een luisterboek fijn is

1. In de huidige digitale wereld waar we altijd met onze ogen naar de felle beeldschermen aan het kijken zijn geeft luisteren naar een luisterboek, gesloten met je ogen op de bank of strand simpelweg rust.
2. De boeken zijn ingesproken door mensen (vaak BN-ers) met prettige stemmen om naar te luisteren. Je droomt een beetje weg.
3. Luisteren naar een luisterboek is minder intensief dan een boek of e-reader boven je hoofd houden om te lezen.

De drie redenen zijn vooral gericht op rust. Helaas merken wij echt dat er weinig tijd is voor echte ontspanning in deze drukke wereld. Vraag daarom een gratis proefabonnement (30 dagen) lezen en luisteren aan via bol.com en droom lekker weg met een luisterboek. Om te kunnen genieten van de luisterboeken heb je geen e-reader nodig. Dit kan via een gratis applicatie op je telefoon.

De perfecte e-reader voor op reis

De lichtste en meest compacte e-reader van Kobo is de Clara HD. Deze e-reader weegt maar 166 gram en is daarom perfect om mee te nemen tijdens je reis. Er is altijd wel een plekje te vinden om deze fijne kleine e-reader in op te bergen. De afmeting is 159,6x110x8.3mm (HxBxD), inimini dus maar volgens ons nog steeds prettig voor het oog. Je kunt het lettertype of de lettergrootte eventueel veranderen op het beeldscherm. Twee nadelen; het eerste nadeel is dat “Clara” niet waterproof is, je moet dus een beetje oppassen bij de zwembadrand. Het tweede nadeel is dat je de luister boeken niet via de e-reader kunt luisteren. Het luisteren kan wel met de gratis app op je telefoon. Op dit moment is deze perfecte e-reader voor op reis via bol.com te koop voor maar €109,-.

Het abonnement Kobo Plus

Wij denken dat de samenwerking tussen Bol.com en Kobo tot een goed en eerlijk product voor de consument geleid heeft. Vaak kost het kopen van een papieren boek al gauw €15,-. Nu maak je eerst een investering in het aanschaffen van een e-reader maar daarna zijn de kosten per maand relatief laag. Voor €12,99 per maand geniet je van een bijna onbeperkt aanbod aan boeken. Het abonnement kun je maandelijks opzeggen, bijvoorbeeld tijdens de maanden dat je weet dat je weinig leest of luistert.

Hopelijk is deze blog informatief geweest voor je en kun je net als Lara genieten van de lees en luisterboeken op deze kleine e-reader voor op reis. Mocht je nog vragen hebben over dit product stel ze dan gerust onder deze blog. Een e-reader kan delen van je reis zoals bijvoorbeeld een lange vlucht aangenamer maken. Ben je op zoek naar meer manieren om een lange vlucht door te komen lees dan hier 10 tips die jouw lange vlucht aangenamer maken.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.