Menu
Algemeen / Review

Review | Wereldkaart op canvas van wereldkaarten.nl

Iedere wereldreiziger wil er wel eentje aan de muur hangen: een wereldkaart. Niet alleen omdat het een toffe decoratie is voor je huis, maar stiekem ook wel een beetje om te laten zien waar je al bent geweest en te dromen over een volgende bestemming. Nu zijn er de bekende papieren kraswereldkaarten, die je voor een prikkie ergens op de kop tikt. Super leuk, maar als je iets eleganters zoekt, denk dan eens aan een wereldkaart op canvas. Wij mochten zo’n wereldkaart als canvas foto uitkiezen. 

Uitzoeken van een wereldkaart op canvas

Een wereldkaart van wereldkaarten.nl uitzoeken is nog niet zo makkelijk. Er is namelijk mega veel keus! Gelukkig focussen we ons in deze review op een wereldkaart op canvas, zodat we de overige materialen kunnen overslaan. Mocht je daar toch benieuwd naar zijn: eerder schreven we al over de wereldkaart op aluminium en de schoolplaat. Maar goed, canvas dus. Ook hier is nog behoorlijk veel keus in!

De vintage ogende wereldkaarten vind ik persoonlijk het mooist. En na lang wikken en wegen koos ik voor het Realistisch canvas op het formaat 90×60 cm.

Extra opties bij het bestellen

Maar het blijft niet bij een wereldkaart op canvas. Je kunt namelijk allerlei leuke extra opties bestellen. Zelf had ik interesse in een blank houten baklijst voor om het canvas heen. En daarnaast bestelde ik ook een zakje met gekleurde prikvlaggetjes, zodat je op de wereldkaart kunt aangeven waar je allemaal geweest bent of nog heen wilt. Dat kan natuurlijk ook met punaises, maar vlaggetjes geven het toch een extra touch. Als laatste koos ik voor een ophangsysteem bij de wereldkaart op canvas. Want ja, zo’n klusheld ben ik nou ook weer niet, dus alle hulp is mooi meegenomen.

Bestelling, bezorging en eerste indruk

Bestellen via de website gaat gemakkelijk en je krijgt meteen een bevestiging per e-mail. De wereldkaart wordt vervolgens thuis bezorgd door een pakketservice. Goed verpakt, zodat hij onderweg niet beschadigt. Mijn eerste indruk als ik de wereldkaart uitpak: hij is zeker erg mooi en verschilt niet van het voorbeeld op de website.

Bij een wat meer ingezoomde blik valt me toch een kritisch puntje op. Vooral in Europa zijn er nauwelijks landsgrenzen te onderscheiden. En de landen in Centraal Amerika zijn zo klein dat het ook daar moeilijk te zien is wat wat is. Dat haalt wel een beetje het idee van mijn prikvlaggetjes onderuit. Het is immers lastig vlaggetjes prikken als de landen niet duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn op de kaart.

De wereldkaart op canvas ophangen

En dan is de vraag: hoe hang je dit op? Ik had er al een mooi plekje voor uitgezocht: een tot nog toe lege, witte muur in mijn woonkamer.

Zoals ik al aangaf ben ik geen enorme klusheld. Maar toch, ik vond het best lastig om deze wereldkaart op te hangen. Het ophangsysteem kun je vrij makkelijk zelf bevestigen aan de houten baklijst. Vervolgens boor je twee gaten in de muur waar de schroeven komen te hangen. Het komt natuurlijk erg nauw waar je boort, want je wilt niet dat je wereldkaart op canvas scheef komt te hangen. Ik raad dan ook zeker aan om gebruik te maken van een waterpas.

De baklijst hang je via het ophangsysteem aan de schroeven in de muur. En in theorie hangt ‘ie dan. Één probleempje: het canvas blijft niet uit zichzelf in de baklijst ‘hangen’. Als ik hem gewoon zo aan de muur zou hangen, zou het canvas voorover uit de lijst vallen. En dus heb ik besloten om nog vier eigen schroeven in de hoeken van de baklijst door het houten frame van de wereldkaart te boren. Geen idee of dit de bedoeling was (het staat verder niet in de beschrijving). Maar uiteindelijk blijft de wereldkaart op die manier wel hangen.

Het eindoordeel

Wat vind ik nu van mijn wereldkaart op canvas? Nou, ten eerste vind ik hem erg mooi en goed passen bij de rest van mijn woonkamer. De kaart is precies die van de foto op de website. En er valt op de website zoveel te kiezen dat er voor iedereens smaak wel een wereldkaart te vinden is.

De baklijst vind ik een goede toevoeging, want het haalt een beetje het studentikoze van de wereldkaart af. Wat ik jammer vind, is dat ik eigenlijk niks aan mijn prikvlaggetjes heb. Niet alleen omdat bij de wereldkaart die ik gekozen heb geen duidelijke landsgrenzen staan aangegeven. Ik heb namelijk geprobeerd om ondanks dat de vlaggetjes toch te gebruiken. Maar in tegenstelling tot wat op de website vermeld staat, laten de prikvlaggetjes een vrij groot gat achter in het canvas. Dat vind ik zonde, dus heb ik besloten om de wereldkaart gewoon als decoratie te gebruiken en de prikvlaggetjes te bewaren. Daar is trouwens ook niks mis mee 😉

Wil jij na het lezen van deze review ook een zelf een wereldkaart uitkiezen en kopen? Dan hebben wij nog een laatste tip: ik zou deze wereldkaart zo groot mogelijk bestellen om hem zo leesbaar mogelijk te maken. Op de website wordt een formaat van minimaal 60×40 cm aangeraden, maar 90×60 of zelfs nog groter vind ik het beste.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Wereldkaarten.nl

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.