Menu
Algemeen / Avontuur / Colombia / Zuid-Amerika

Colombia | Hiken in Colombia

Colombia is een mooi land met ontzettend veel natuur. De beste manier om deze mooie natuur te ervaren is om erdoorheen te hiken. Gelukkig zijn er in Colombia velen hikes die je kan lopen en dan bedoel ik ook echt veel. Door de bergen, door de jungle, langs vulkanen, door de sneeuw en in 30 graden. In Colombia is werkelijk iedere soort te vinden. Daarom komen er, om te beginnen, in deze blog 3 leuke hikes naar voren komen voor zowel beginners als professionals.

1. Valle de Cocorra

Valle de Cocorra is een goede hike om mee te beginnen en tevens een hike die je op eigen houtje kan doen. Deze hike bevindt zich in de koffie driehoek in Colombia, dichtbij het leuke stadje Salento. Het is ongeveer een hike van 5 uur waarbij je door bergen en jungle loopt en palmbomen van meer dan 30 meter hoog tegenkomt. Dit zorgt voor een erg mooi landschap. Vanaf Salento vertrek je met een Jeep naar het park toe om vervolgens zelf verder te gaan. Een belangrijke tip: vergeet je regenjas niet, want het weer kan in deze bergen erg snel omslaan.

2. Ciudad Perdida (Lost City)

Wellicht heb je weleens gehoord van ‘The Lost City’ in Colombia. Dit is een ontzettend mooie hike door de bergen van Sierra Nevada in Santa Marta. Het is een hike van 4, 5 of 6 dagen en zowel voor beginners als professionals. Wil je meer informatie over deze hike lees dan deze voorgaande blog over de hike naar de Lost City.

3. Tayrona National Park

Tayrona Park is een van de nationale parken in Colombia. De plek waar de jungle en de oceaan elkaar ontmoeten. Waardoor je het strand en het hiken met elkaar kan combineren, wat natuurlijk perfect is. Bovendien is Tayrona een ontzettend mooi park, waar je jezelf dagen zou kunnen vermaken.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.