Menu
Algemeen / Review

Review | Eagle Creek Packing Cubes van Ik wil meer reizen!

Wij van Travelgirls.nl doen niets liever dan rondreizen en de wereld ontdekken. Backpack op je rug en gáán! Je wilt die backpack dan natuurlijk wel een beetje georganiseerd hebben, zodat je niet midden in de nacht, als al je dormgenootjes al slapen, je pyjama nog moet zoeken. Daarvoor heeft de webshop van het online magazine Ik wil meer reizen! de Eagle Creek Packing Cubes in het assortiment. Supersterk, lichtgewicht en megahandig; dat moet goed zijn! Travelgirl Herma test de cubes voor jullie uit en laat weten of ze inderdaad zo’n must-have zijn als wordt beweerd.

Eagle Creek Packing Cubes

De packing cubes van Eagle Creek zijn een soort kleine zakjes met stevige rits, waarmee je je kleding handig kunt inpakken in je backpack. Je gebruikt verschillende groottes en kleuren. Zo kun je je kleding gemakkelijk terugvinden; bijvoorbeeld in de groene cube zitten je broeken, in de blauwe je ondergoed en de paarse je shirts. Als ze zijn ingepakt, hoef je vervolgens alleen de verschillende cubes in je backpack te doen, aangevuld met een toilettas en bijvoorbeeld een tasje met elektronica en klaar ben je. Superhandig!

Inpakken met de packing cubes

Momenteel test ik de cubes uit op mijn reis door Zuid-Afrika en ik moet zeggen: ik ben heel tevreden! Laat ik bij het begin beginnen: bestellen bij ikwilmeerreizen.nl is lekker easy en binnen no time had ik de cubes in huis. Om de cubes uit te testen kreeg ik een set van een hele, twee halve en een kwart cube. In de webshop van Ik wil meer reizen! kun je de cubes los bestellen of als set. Zo kun je precies bepalen welke groottes je wilt hebben. In eerste instantie lijkt het niet veel. De cubes zijn een beetje flodderig en ze lijken best klein. Maar laat dat je niet tegenhouden! Al meteen bij het inpakken merk ik dat de stof ontzettend sterk is en dat er veel meer inpast dan je zou denken. Je kunt ze behoorlijk vol proppen en ook de rits is supersterk. Had ik al gezegd dat je er levenslang garantie op hebt? Dat zegt genoeg!

Je houdt ruimte over!

Bij eerdere reizen pakte ik mijn backpack al behoorlijk georganiseerd in (al zeg ik het zelf). Ik gebruikte daarvoor gewoon tasjes; plastic of van die leuke opvouwbare boodschappentasjes. Daar heb je wel meer ruimte in om bijvoorbeeld je onderste shirtje even te pakken, zonder alles eruit te hoeven halen. Dat leek me bij het inpakken namelijk best een nadeel: de cube zit behoorlijk volgepropt en als je het onderste kledingstuk nodig hebt, kun je weer opnieuw beginnen met inpakken. Dat blijkt niet waar! Nu ik er een tijdje mee reis, merk ik dat het juist een stuk fijner is dan het gebruik van tasjes. Doordat je slim moet inpakken (en je kleding oprolt), past er veel meer in en doordat de rits ver doorloopt naar achter is het ook geen probleem om het onderste item uit de cube te vissen. Toen ik alle cubes had ingepakt, merkte ik dat ik veel meer ruimte in mijn backpack overhield dan normaal!

Wat past er allemaal in de packing cubes?

Zoals ik al zei kreeg ik een hele, twee halve en een kwart cube om te proberen. De hele cube is 36 x 25 x 8 cm en 10,5 liter, de halve cube is 25,5 x 18 x 8 cm en 5 liter en de kwart cube is 19 x 1 x 6 cm en 1,2 liter. De cubes zelf wegen bijna niks; je sleept er dus geen extra gewicht aan mee!

Om je een beeld te geven van wat er in past, dit zit er momenteel in mijn cubes:
– Hele cube: 1 spijkerbroek, 1 lange dunne (jogging)broek, 1 afritsbroek, 3 shorts (van vrij stevig materiaal, dus niet van die dunne), een lang vest en een grote hamamdoek.
– Halve cube: 1 vest met driekwart/korte mouwen, 2 t-shirts, 4 tops zonder mouwen en 2 tanktops.
– Halve cube: 4 boxers, 8 strings, 2 bh’s, 2 bikini’s, 4 paar sokken
– Kwart cube: een hemd en 3 paar sokken van mijn man

Zoals je ziet heb ik de kwart cube niet eens nodig gehad. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik deze te klein vindt om er echt iets mee te kunnen. Sure, m’n strings en boxers hadden erin gepast, maar die heb ik liever in een cube samen met bh’s, sokken en bikini’s. Een fleecevest en mijn jas heb ik nu trouwens los onderin m’n backpack zitten, omdat ik die niet veel gebruik. Anders had ik daar een halve cube voor kunnen gebruiken, daar pasten dan wat losse spulletjes als een pet en mijn brillenkoker bij.

Hoeveel packing cubes heb je nodig?

Dat ligt er natuurlijk aan waar je heen reist (warm of koud gebied) en hoeveel je mee wilt nemen. Persoonlijk had ik genoeg aan een hele en twee halve cubes, maar wellicht als je naar koudere gebieden reist is een extra hele of halve wenselijk. Voor warme kleding verkoopt Ik wil meer reizen! trouwens ook compressie cubes, die met een dubbele rits extra lucht uit de cube persen om ruimte te besparen.

Voordelen van de packing cubes

Er past dus veel meer in dan je zou denken! Mijn backpack bestaat nu uit drie losse cubes, een toilettas en wat losse grote spullen waar ik onderin een apart vak voor heb. Ideaal! Het blijft schoon, het is super georganiseerd, alles past erin en je hoeft nooit meer naar je spullen te zoeken. Bij aankomst in je ho(s)tel, leg je de cubes in de kast en daarna ben je ook zo weer ingepakt. Doordat je de kleding oprolt, blijft de kleding trouwens beter zitten en wordt het ook geen rommeltje in je cube.

De voordelen op een rijtje:
– Schone en georganiseerde backpack
– Nooit meer zoeken naar je kleding
– Je backpack is gauw in- en uitgepakt
– Er past superveel in
– Levenslange garantie, ook op de rits
– Lichtgewicht en supersterk
– Er past veel meer in je backpack
– Meer ruimte in je backpack voor souvenirs!

Nadelen van de packing cubes

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan? Eerlijk gezegd ben ik over het hele gebruik van de cubes super tevreden. Ik zal ze dan ook met veel plezier op al mijn komende reizen blijven gebruiken! Het enige echte nadeel eraan vind ik de prijs. De set die ik heb getest kost € 62,50. Los kost een hele cube € 20,00, een halve € 17,00 en een kwart cube € 14,00. Ik vind dat persoonlijk best prijzig. Maar eerlijk is eerlijk: je krijgt levenslange garantie, dus je koopt ze maar een keer!

En jij? Gebruik jij ook packing cubes of iets wat erop lijkt?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.