Menu
Europa / Groot-Brittannië

Engeland | Ga met een DFDS minicruise naar Newcastle!

Newcastle heet eigenlijk voluit Newcastle Upon Tyne. Anders kom je heel ergens anders uit… Deze mooie stad ligt aan de overkant van ‘onze’ Noordzee. Niet zo gek dus dat je er, behalve met het vliegtuig, ook over het water kunt komen. DFDS vaart dagelijks vanuit IJmuiden naar Newcastle. En die overtocht verkiezen wij sowieso boven het vliegtuig. Want waarom het vliegtuig pakken, als je ook met een gave minicruise die kant op kunt? Wij nemen je mee op onze DFDS minicruise naar Newcastle.

Naar de haven van IJmuiden

Je kunt op verschillende manieren bij de haven van IJmuiden komen. Vanaf Amsterdam Centraal betaal je €6,50 voor een pendeldienst, maar er stopt ook een lijnbus op circa een kwartier loopafstand van de haven. Ga je liever met de auto? Parkeer deze dan voor € 7 per nacht vlakbij de terminal van DFDS, of laat je brengen. Het fijne aan een DFDS minicruise is dat je geen uren van tevoren aanwezig hoeft te zijn. Uiterlijk een uur voor vertrek is gewenst.

Op het schip aangekomen

Eenmaal aan boord loop je met al je bezittingen rustig door naar je hut. Geen geprop van bagage in het vak boven je stoel, om vervolgens je buurvrouw of -man te vragen of je er even langs mag naar je stoel. Niks geen riemen vast, elektronische apparaten uit bij vertrek en dat soort vliegongemakken tijdens deze DFDS minicruise. Nee, je komt aan in je eigen hut en hangt daar je jas op, zet er je bagage neer en gaat rustig naar de wc in je eigen badkamer. Even later kijk je uit het raam en denk je: “Hé, waren we al vertrokken? Niks van gemerkt!”

Eten en vermaak

De schepen van DFDS vertrekken aan het eind van de middag en komen de volgende morgen aan in Newcastle. Maar je hoeft je aan boord zeker niet te vervelen. Het wordt niet voor niets een minicruise genoemd! Zo is er een bioscoop, zijn er verschillende eetgelegenheden, kun je je geluk beproeven in het casino, swingen in de club of gezellig wat drinken in een van de bars waar live muziek is te horen. En wij vrouwen kunnen daarnaast onze grootste hobby uitvoeren: shoppen! De winkel aan boord heeft een assortiment dat varieert van eten tot kleding en van cosmetica tot tassen. En je kunt je natuurlijk ook in je eigen hut vermaken. Wat een verademing, tegenover dat zitten in die vliegtuigstoel de hele reis lang…

De nacht

We hebben het hierboven nog niet vermeld, maar die eigen hut die je hebt, die beschikt ook over netjes opgemaakte bedden, waarin je lekker languit kunt liggen. Ideaal! En afhankelijk van het weer word je misschien zelfs wel een beetje in slaap geschommeld door de golven. Zo vliegt, ….eh… vaart, de tijd voorbij! Door de intercom word je ruim voor aankomst in Newcastle weer gewekt door een medewerker van DFDS.

Aankomst in Newcastle

Na het ontbijt en wellicht een douche, kom je aan in de haven van Newcastle. Daar staan verschillende DFDS transferbussen klaar om je naar het centrum van Newcastle te brengen. In een klein half uurtje sta je naast het centraal station. Klaar voor één of meerdere dagen in de leuke stad Newcastle!

Wist je dat…

…hierboven alleen de heenreis wordt genoemd, maar je in de meeste gevallen waarschijnlijk ook weer terug naar Nederland wilt. Dit gaat eigenlijk op dezelfde manier. Je wordt aan het eind van de middag opgehaald door een transferbus van DFDS en keurig in de haven bij de terminal afgezet. Daarna begint je terugreis op een zelfde soort boot en kun je de lol van de heenreis nog eens herhalen!

…je de overtocht ook kunt gebruiken als het begin van een reis naar andere bestemmingen in Groot-Brittannië? Het is zelfs mogelijk om je eigen auto aan boord mee te nemen.

…je ervoor kunt kiezen om slechts een dagje naar Newcastle te gaan, zodat je geen extra nacht(en) in een hotel hoeft te boeken? Maar uiteraard kun je het plezier van je trip ook uitbreiden door dit juist wel te doen.

…een van de leukste verrassingen aan boord was, dat je tijdens het ontbijtbuffet voor een zacht- of hardgekookt eitje kunt kiezen?

Overtuigd van een DFDS minicruise?

Na deze toffe beschrijving van de DFDS minicruise ben je natuurlijk erg benieuwd naar de prijzen. Maar DFDS heeft vaak mooie en steeds verschillende aanbiedingen. Je kunt daarom het beste even op de website kijken voor alle informatie en prijzen.

Benieuwd waarom je de overtocht naar Newcastle zou moeten maken, buiten de awesome DFDS minicruise natuurlijk? Binnenkomt publiceren wij een blog met dé redenen waarom jouw volgende city trip er eentje naar Newcastle moet zijn. Stay tuned!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.