Menu
Europa / Malta

Malta | 7 tips over Malta die je niet mag missen!

Malta is volgens ons een geweldige zon bestemming aan de Middellandse zee. Ieder jaar reist er wel een van onze Travelgirls naar toe. De een voor de vette party’s, de ander om te duiken. De reden maakt niet uit omdat Malta zo veelzijdig is zal je vakantie zeker slagen! In deze blog krijg je tips over Malta die je écht niet wil missen.

To the left to the left…

Terwijl ik dit kopje type denk ik aan de song van Beyoncé, haha! Op Malta rijden de mensen links. Dit komt omdat Malta tot 1964 een Britse kolonie geweest is. Een huurauto rijden kan tijdens je verblijf dus een uitdaging zijn. Gelukkig rijden er bussen over het hele eiland, deze rijden ook op tijd! Daarnaast zijn de taxi’s betrouwbaar en erg goedkoop, genoeg alternatieven dus.

Komt tot rust in Valetta

Hu? Hoezo komt tot rust in Valetta? Dit is toch de bruisende hoofdstad van Malta? Klopt, maar in het publieke park de “Upper Baraqua Gardens” geniet je van een schitterend uitzicht over de “Three City’s”. Het is een heerlijke plek om met een boek in de schaduw te genieten, met het rustgevende geluid van de fontein op de achtergrond. Dit is totaal niet vreemd want ook de lokale Maltezers zoeken hier de rust en verkoeling van het park op.

De staatsgodsdienst is Katholicisme

Hoezo is dit een tip en geen weetje over Malta? De Maltese taal klinkt voor ons Nederlanders een beetje Arabisch, dit komt door de Semitische oorsprong. Dit in combinatie met de vaak donkere huid- en haarkleur van de Maltezers brengt sommige in de veronderstelling dat er veel moslims in het land wonen. Niets is minder waar! 98% van de bevolking is namelijk Katholiek.

Maltezers zijn erg sauvenistisch ingesteld, en terecht! Het volk heeft veel om trots op te zijn. Je kunt ze daarom ook écht beledigen als je de verkeerde aanname doet over hun geloofsovertuiging. Malta heeft een rijke geschiedenis en door de Arabische bezetting zijn er nog overblijfselen die je hieraan herinneren. Je ziet het terug in de stad Mdina maar ook in plaats- en straatnamen. Zelfs als je normaal niet erg geïnteresseerd bent in de geschiedenis van een land is de rijke historie van Malta zeker de moeite waard. Twee tips over Malta in één dus; let op wat je zegt en duik de geschiedenis van Malta in als je er bent.

lekker visje er bij?

Tijdens je verblijf op Malta kun je het best genieten van lekkere verse vis. Deze is meestal dezelfde dag nog gevangen in de zee en is verser dan vers. De lekkerste tonijn ooit eet je bij het restaurant Gululu. Hier zit je aan een romantisch verlicht baaitje waar het gezellig druk is. Bij Ta’ Karolina op Gozo bestel je een overheerlijk garnalen pasta. Let op de porties zijn bij dit restaurant erg groot, je mag een hoofdgerecht als kleine portie bestellen. Als je hier toch bent is het de moeite waard om de trap tegen de berg op te lopen voor een super uitzicht. Geniet in stijl van een perfecte vis soep bij Aaron’s Kitchen in Valetta. Vee zie je op Malta niet en het meeste vlees is geïmporteerd vanaf het vaste land. Tijdens ons verblijf vonden wij het erg opvallend dat er ook voor vegetariërs voldoende keus op de menukaart is. Smakelijk eten!

Op de onderstaande foto zie je de schattige vissersbootjes met te typische Maltese kleuren. Oh wij zijn zo fan van dit fijne land!

Drink Kinnie

Als je van zoette frisdranken houdt dan mag je Malta niet verlaten zonder Kinnie gedronken te hebben. Het is dé populaire frisdrank op Malta. Het ziet er uit als Ice Tea en smaakt als… tsja, geen idee eigenlijk. Het is lekker, verkwikkend en werkt perfect tegen een kater 😉 (wist je al dat de feestjes op Malta goed zijn?).

Film tips over Malta

Wil je na je vakantie in gedachten nog even terug naar dit geweldige eiland kijk dan de film “By the Sea”. Deze romantische drama met Angelina Jolie in de hoofdrol weet de schoonheid van Malta goed te vangen.

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant:

Heb jij nog meer tips over dit geweldige land? Deel ze dan in de comments onder dit bericht. Dan kan iedereen deze lezen en hun verblijf op Malta nog onvergetelijker kunnen maken!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.