Menu
Europa / Malta

Malta | Waarom Malta jouw Europese reiservaring compleet maakt

Malta is een van de kleinste landen van Europa. Toch is het dé plek waar zon, zee, strand, nieuwe vrienden, gezelligheid en de vetste party’s samenkomen. Malta has it all. Wat er dan zoal te doen is? Travelgirl Danique vertelt het je!

Op de wereldkaart is Malta die vlek onder Italië in de Middellandse zee. Op het eerste gezicht lijkt het land klein, onbekend en misschien wat eenzijdig. In werkelijkheid beschikt Malta over een rijke geschiedenis, goede infrastructuur, hartelijke inwoners en een wereld aan verborgen baaien, zee en stranden. Voor mijn opleiding heb ik een half jaar op dit eiland mogen vertoeven. Inmiddels is het land mijn tweede thuis; een plek waar ik een 24/7 vakantiegevoel van krijg. Denk jij erover om naar Malta te gaan, maar weet je nog niet zo goed wat er allemaal te doen is? Lees dan snel verder voor mijn tips!

De steden op Malta

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Valetta, een kleine maar gemoedelijke stad. Je kunt hier genieten van prachtige architectuur, die over de hele stad duidelijk aanwezig is. Neem ook de bus naar Mdina, de oude hoofdstad van Malta. Mdina mag zich beslist de titel van ‘stad met de lekkerste taart’ toe-eigenen. De cheesecake met witte chocolade wacht op je!

De eilanden van Malta

Ga op zoek naar jouw innerlijke avonturier en vaar naar Gozo en Comino, de Maltese eilanden. Zelfs als je niet van wandelen houdt, kan de prachtige natuur je hier spontaan van gedachten laten veranderen. Vaak moet je namelijk een stukje klimmen om de volgende verstopte baai te bereiken. Op Comino vind je de bekende Blue Lagoon, waar je lekker af kunt koelen na het wandelen. Het water hier is zo blauw dat het een beetje op een zwembad lijkt. Die ongewoon heldere kleur ontstaat door de manier waarop het zonlicht in het water afgebroken wordt. Dit ziet er zo spectaculair uit dat het wat mij betreft de grootste must-see van Malta is.

De party’s op Malta

Als je meer wilt weten over het ontstaan en de ontwikkeling van Malta, is een dagje op de hop-on hop-off-bus een aanrader. De informatie is oprecht interessant, en hee, nu kun je ’s avonds bij de cocktail een beetje diepgang aan je gesprek toevoegen. In Paceville, het uitgaansgebied van Malta, zijn genoeg barretjes en discotheken waar je de calorieën van de taart weer weg kunt dansen. Zingen, joelen, tranen van het lachen: alles komt voor tijdens het uitgaan op Malta.

Het fijne aan Malta is dat tijd er geen begrip is. Er is nog net een klok om te weten wanneer het weer licht wordt, maar that’s it. De kans is dan ook groot dat je langer in het land blijft dan je in eerste instantie gepland had, maar dat is niet erg. Je weet immers dat je er de tijd van je leven hebt.

Malta is de ideale bestemming voor een zonvakantie, om cultuur te snuiven, of gewoon voor een break van het echte leven. Daarnaast zijn vliegtickets goed betaalbaar, spreken ze er Engels en ligt het op nog geen drie uur vliegen vanaf Nederland. Je kunt op zoveel plekken in Europa zijn geweest. Maar zolang je Malta niet hebt gezien, is jouw Europese reiservaring nog niet compleet.

En, heeft Danique je overtuigd? Of wist je uit eigen ervaring al dat dit land fantastisch was? We zijn benieuwd naar jouw mening. Drop het in de comments!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.