Menu
België / Europa / Nederland / Staycation

Twee lichtfestivals die je deze herfst niet wil missen!

De dagen worden donkerder en we krijgen meer de neiging om met een kop thee en de kaarsjes aan op de bank te kruipen. Des temeer reden om het licht op te zoeken! Deze twee lichtfestivals wil je niet missen deze herfst.

Lichtfestival Gent

Dit jaar vind je bij onze Zuiderburen de 5e editie van het lichtfestival in Gent. Van 10 t/m 14 november 2021 staat Gent in het teken van het lichtfestival. De 7,2 kilometer lange route voert je door de stad en brengen je langs 32 bijzondere kunstwerken. Je loopt langs bekende toeristische trekpleisters zoals de Sint-Michielsbrug maar ook onbekendere plekken kun je door middel van deze lichtroute ontdekken. Meer informatie over het lichtfestival van Gent vind je op deze webiste. Je bezoekt dit festival gratis, het is daarom extra leuk om er een lang weekend van te maken.

Hoteltip: Charme hotel Hancelot, in de binnenstad van Gent.

GLOW in Eindhoven

Eindhoven licht op van 6 t/m 13 november 2021. Het jaarlijks terugkerende event in dé lichtstad van Nederland is een uniek lichtfestival. Het werk van verschillende nationale en internationale kunstenaars zijn tijdens dit lichtfestival te bewonderen. Dit jaar vindt het evenement plaats op verschillende locaties in de stad; Centrum, Strijp S/ Strijp T, Campina en de op het terrein van de Technische Universiteit van Eindhoven. Als trouwe GLOW bezoekers weten wij dat het bezoeken van alle kunstwerken te veel kan zijn voor één avond. Reden te meer om lekker in Eindhoven te overnachten en na afloop een drankje te doen op het bruisende Stratums Eind, de straat met de meest aaneengesloten kroegen van Nederland. Meer informatie vind je op de website van GLOW.

Hoteltip: Design hotel GLOW in het centrum van Eindhoven.

Hopelijk kunnen deze twee geweldige festivals een lichtpuntje zijn tijdens de donkere herfstdagen.

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant om te lezen:

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.