Menu
Europa / Portugal

Azoren | Wat te doen op São Miguel? 5 tips!

De Azoren is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan en staat bekend om de groene natuur. Het grootste eiland São Miguel is tevens het meest moderne eiland. De hoofdstad Ponta Delgada bijvoorbeeld is redelijk toeristisch. Maar ook op São Miguel vind je nog veel onontdekte plekken! In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen op São Miguel!

#1 Zwemmen in een natuurzwembad

Net als ieder eiland in de Azoren heeft São Miguel behoorlijk steile kliffen en een ruwe kust. Zandstranden vind je er bijvoorbeeld nauwelijks. Om die reden zijn er tal van natuurzwembaden langs de kust te vinden waar je rustig een duik kunt nemen. Echt schoon is het niet, want je zwemt tenslotte gewoon in zeewater, dus sta niet gek te kijken als je wat vissen bij je voeten voelt knabbelen…

#2 Douchen onder een warme waterval

São Miguel is, net als de andere eilanden, van vulkanische oorsprong. De temperatuur net onder het aardoppervlakte is dan ook warmer dan gemiddeld. Verspreid over het eiland vind je verschillende geothermische gebieden en het water is dan ook warmer dan gemiddeld. In het natuurgebied Caldeira Velha kun je douchen onder een warme waterval of badderen in een van de natuurlijke thermale baden die je er vindt. Helaas is deze plek wel ontdekt door de toeristen, dus je bent nooit alleen…

#3 Eten uit de grond

Wat? Eten uit de grond? Ja hoor, dat kan echt op São Miguel! Een van de geothermische gebieden waar je dit kunt proberen is Furnas. Bij het meer van Furnas vind je verschillende warmwaterbronnen, kleine geisers en borrelende hot springs. De grondtemperatuur is hier zo warm dat je het met je handen kunt voelen. Verschillende restaurants hebben hier een gat in de grond waar ze stoofschotel maken, cozido genaamd. Cozido wordt gemaakt door deze in een grote pan maar liefst zes uur te laten stoven. Je moet van tevoren reserveren en over de smaak valt te twisten, maar het is wel tof om eens te doen!

#4 Klimmen naar het hoogste punt

São Miguel heeft een heuvelachtig terrein, met soms zelf steile pieken naar boven. Dit geldt ook voor de andere eilanden. De eilandengroep is dan ook super geschikt om te hiken. En dat zijn geen malse wandelingen, hoogteverschillen van 800-1000 meter over een day hike genomen zijn niet vreemd! Een klim naar het hoogste punt het van het São Miguel, Pico da Vara, mag dan ook niet ontbreken!

Je start de hike met een zeer steil stuk over een natuurlijke trap door het bos, maar langzaam wordt het terrein iets vlakker en meer open. Onderweg kom je door een beschermd natuurgebied. Om die reden heb je een permit nodig om naar de top te komen. Deze permit is gratis en vraag je hier aan.

#5 Bezoek een spookhotel

Wat ons betreft een van de dingen die je moet doen op São Miguel: een spookhotel bezoeken! Het Monte Palace Hotel is in de jaren ’80 gebouwd en maar een aantal jaar actief geweest. Sterker nog: het hotel was al failliet voordat het opende… Het uitblijven van bezoekers gaf de doodklap en sindsdien is het hotel verlaten en in verval. Bezoek het hotel op eigen risico!

Check onze drone movie die we opgenomen hebben in het hotel!

Helaas kregen wij onlangs het bericht dat het hotel is opgekocht, omdat het weer in gebruik genomen gaat worden. Dat betekent dat je niet meer kan rondlopen in het horrorhotel, maar wie weet kun je met een drone vanaf een afstandje toch nog wat mooie beelden schieten… En nog wat: het uitzicht is fenomenaal over de Sete Cidades, dus hoe dan ook: het blijft een bezoek waard!

Heb jij nog toffe tips van dingen die je kunt doen op São Miguel?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.