Menu
Azië / Indonesië

Indonesië | Op zoek naar het perfecte duikeiland? Ga duiken op Flores!

Op slechts twee uur vliegen van Bali vind je het ongerepte eiland Flores. Flores is een van de kleine Soenda-Eilanden in Indonesië. Dit relatief kleine eiland is een perfecte uitvalbasis voor bijzondere duiken. Travelgirl Lara was in de zomer duiken op Flores en deelt enthousiast haar ervaringen!

Maak onvergetelijke duiken op Flores met Divine Diving

In onze zoektocht naar een betrouwbaar duikcentrum kwamen we uit bij Marij. Deze Nederlandse vrouw runt al enkele jaren Divine Diving. Ze heeft een goed opgeleid team onder haar hoede met enthousiaste en ervaren locale divemasters. Omdat de veiligheidsstandaarden in Indonesië nog wel eens kunnen verschillen met die van ons, voelde wij ons extra veilig op de boot van Divine Diving. Boek dagtrips of een super gave liveaboard via deze link.

Wat je kunt verwachten op een dagtocht

Omdat de duiklocaties een stuk varen zijn verzamel je om 7 uur in de ochtend op het kantoor van Divine Diving. Na een korte kennismaking met de divemasters loop je samen naar de boot. Op de boot wordt je enthousiast ontvangen door het team dat op de boot werkt. Zij helpen je gedurende de dag met het aan en uit trekken van je spullen, verzorgen het eten en drinken en vissen je na iedere duik weer uit het water. Iedere ochtend kun je rustig op het dek wakker worden met een kop koffie en een verse homemade donut. Wij waren er in het hoogseizoen en konden de dagtochten ter plekke reserveren. Wil je graag een paar dagen op een liveaboard dan moet je die eerder boeken.

Waarom duiken op Flores?

De grote diversiteit van het onderwaterleven op Flores zal iedere dag de adrenaline door je lijf laten stromen! Tijdens je duiken zul je grote en kleine vissen tegen komen. Schildpadden die rustig naast je zwemmen of baraccudas die je op een afstand in de gaten houden. Als je veel geluk hebt of in het goede seizoen gaat kun je ook genieten van Mantas die gewichtloos door het water zweven. Het is de thuishaven van dolfijnen en haaien maar ook bijzondere vissen zoals Tonijn zul je tijdens het duiken op Flores tegenkomen. De divemasters van Divine Diving wisten veel te vertellen over het onderwaterleven en delen hun kennis graag met jou!

Waar moet je gaan duiken op Flores?

De kleine havenstad Labuan Bajo is gemakkelijk per vliegtuig of per ferry te bereiken. In deze hoofdstad, wat voor ons meer als een dorp aanvoelt, zitten aan de hoofdstraat verschillende duikshops en touroperators. Het toerisme op Flores is nog in opkomst, hierdoor zijn de overnachtingsmogelijkheden (vooral in het hoogseizoen) beperkt, boek je hotel daarom enkele maanden van te voren. Heb je een grenzeloos budget dan zijn er bijzondere resorts op afgelegen eilanden te boeken, maar wil je het betaalbaar houden dan kun je geweldig mooie dagtrips boeken vanuit Labuan Bajo.

Een kleine reminder

De bevolking van Labuan Bajo is overwegend moslim wij raden je daarom aan om hier in je kleding keuze rekening mee te houden. De locale bevolking behandeld jou (als vrouw) respectvol en vriendelijk als je bijvoorbeeld een shirt aan hebt die over je schouders valt een een rok of broek die minimaal tot je knieën reikt. Het kan even een contrast zijn als je net van het hippe Bali af komt maar het zal  uiteindelijk voor een fijnere beleving van je tijd op Flores zorgen!

Hopelijk heeft Lara je enthousiast gemaakt met haar verhaal. Als je gaat duiken op Flores en je gaat duiken met Divine Diving geef Marij dan onze hartelijke groeten!
Wil je meer weten over duiken of het halen van je duikbrevet lees dan via deze link lekker verder…

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.