Menu
Azië / Vietnam

Vietnam | De leukste plekken in Vietnam

Femke had Vietnam nooit op haar bucket list staan. Ze had er niet echt een voorstelling van voordat ze erheen ging. Bij Vietnam dacht ze vooral aan de Vietnamese loempia’s en aan de Vietnamoorlog, maar veel verder kwam ze niet. Toch is ze er afgelopen kerst geweest en wat een verassend land! Ze is twee weken in Vietnam geweest en vandaag deelt ze de leukste plekken in Vietnam met jullie!

Een tour door Hanoi met een riksja

Wanneer je in Vietnam een stadstour wil maken, is het erg leuk om dit in een riksja te doen. Een riksja is een soort bakfiets. Je zit met maximaal twee personen op een bankje voor op de fiets. Het wordt hier veel gebruikt als taxi, een fietstaxi dus! In een riksja rij je fijn door de straatjes van bijvoorbeeld Hanoi. Zo kom je ook op de plekjes waar niet zoveel toeristen komen. Spreek vooraf wel goed de prijs af, want voor je het weet betaal je veel te veel. Een tour in een riksja is niet alleen leuk in Hanoi, ook in andere Vietnamese steden zijn er veel riksja’s om een ritje in te maken.

Roeien met je voeten in Tam Coc

Tam Coc is goed te bereiken vanuit Hanoi. Het kost veel tijd om de stad uit te komen met de bus, want het verkeer in de grote steden van Vietnam is erg druk. Wanneer je eenmaal de stad uit bent, ben je in ongeveer een uur in Tam Coc. Ik heb er in totaal twee uur over gedaan… Tam Coc is vergelijkbaar met Ha Long Bay, maar zeker niet minder mooi! In Tam Coc zijn de karstbergen niet door zeewater omringd, maar door prachtige groene rijstvelden en een hele mooie natuur. Ik heb hier een boottochtje gemaakt van 1,5 uur. Het is een toeristische plek, maar wel de moeite waard. Je wordt door de lokale bevolking door de groene natuur gevaren. Ze hebben hier een leuke manier van roeien, ze roeien hier namelijk met hun voeten!

De betoverende rotsen van Ha Long Bay

Natuurlijk kan Ha Long Bay op dit lijstje niet ontbreken. Een hele toeristische plek, maar zo ongelofelijk mooi! In deze baai vind je ongeveer 2000 rotsen van kalksteen. Een aantal van deze rotsen hebben prachtige grotten, waar je met de boot naartoe kunt varen en even een bezoekje aan kunt brengen. Je moet wel mazzel hebben met het weer, want het schijnt hier niet zo vaak helder te zijn. Ik was wel een van de mazzelaars, want het was erg lekker weer en helemaal helder op de dag dat ik hier een boottocht maakte. Ik maakte een boottocht van vier uur en dacht van tevoren dat dit veel te lang zou zijn, maar dat is echt niet zo! Zelfs na vier uur op de baai gevaren te hebben, was ik nog niet uitgekeken. Ha Long Bay staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is echt super mooi.

Laat je kleding op maat maken in Hoi An

Hoi An is een erg verrassend, klein stadje in het midden van Vietnam. Het stadje heeft veel kleurrijke straatjes met erg leuke winkeltjes en heerlijke restaurants. Er zijn niet veel spectaculaire bezienswaardigheden in Hoi An, maar het stadje is gewoon erg leuk en gezellig. Hoi An staat bekend om de vele kleermakers en veel mensen komen hier om maatkleding te laten maken. Ik heb dit zelf niet gedaan, maar medereizigers waren erg enthousiast over hun op maat gemaakte kleding. Het is ook erg leuk om in de omgeving van Hoi An een fietstocht te maken, want niet alleen het stadje is mooi, ook de omgeving is erg mooi. Fiets door de rijstvelden en de kleine dorpjes. Zo maak je op een erg leuke manier kennis met het platteland van Vietnam.

Beleef de Vietnamoorlog in de Cu Chi tunnels

Ook wanneer je niet zo dol bent op geschiedenis, is dit een must do in Vietnam. Vanuit Ho Chi Minh City – ook wel Saigon genoemd – zijn deze tunnels goed te bereiken. Deze tunnels hebben een erg grote rol gespeeld tijdens de Vietnamoorlog. Het tunnelcomplex diende namelijk als schuilplaats voor de Viet Cong. In het bezoekerscentrum kun je uitleg krijgen over de oorlog en hoe deze verliep. Een klein deel van de tunnels is bewaard gebleven en als toerist kun je hier doorheen kruipen. Op handen en voeten kruip je door de smalle, lage en benauwde gangen. Ik heb me enorm verbaasd dat de mensen hier voor een lange tijd hebben geleefd. Je moet niet bang zijn voor kleine ruimtes, want dan kun je beter de tunnels niet in gaan.

De leukste plekken in Vietnam

Ben je een reis aan het plannen door Vietnam? Dan mag je deze leuke plekken niet missen! Heb je langer de tijd? Reis dan vooral niet te snel langs deze leuke plekken, het blijft een bijzonder land met een rijke geschiedenis!

Belangrijke informatie

Beste reistijd voor Vietnam: december t/m februari
Vliegtickets vanaf €400 bij WTC.nl, Vliegtickets.nl of Tix.nl 
Een auto huren kan bij Sunny Cars

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.