Menu
Avontuur / Europa / Route

Trans European Trail a.k.a. TET!

Van Noord naar Zuid van Oost naar West, binnen Europa is een uitdagende offroad motorroute uitgezet. In deze blog lees je wat de Trans European Trail, afgekort TET, is en hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op deze uitdagende trail.

Trans European Trail

De Engelsman John Ross wilde graag ook in Europa een motorroute voor de allround motorrijder. De TET is namelijk ontstaan als tegenhanger van de Trans America Trail (TAT). De trail is 51.000 km lang en bestaat voornamelijk uit onverharde paden, hij doorkruist 34 verschillende landen. De trail wordt in Europa onderhouden door zogenaamde linesmen, dit zijn fanatieke off-road rijders die niet bang zijn voor het echte avontuur! Op de TET geniet je van het pure motorrijden door weilanden, bossen en bergen.

De juiste uitrusting

Naast een geschikte adventure motorfiets met off-road banden, moet je voor deze uitdagende off-road route jezelf voorzien van de juiste motorkleding en motorschoenen. Met onderstaand lijstje zit je helemaal goed:

Doen en niet doen!

Denk niet te licht over de Trans European Trail. Rij nooit alleen, bij een val of schade aan je motorfiets heb je je buddy(‘s) nodig! Bereid je reis goed voor, ook al ga je maar een paar dagen. Laat het thuisfront weten waar je die dag rijdt en op welke tijd. Meld jezelf ook wanneer je veilig op je dagstop aangekomen bent. Demp daarnaast je uitlaat, je rijdt namelijk in de natuur. Let ook op ruiters en wandelaars en neem je vuilnis mee naar de bewoonde wereld. Wij raden aan om eerst een aantal keer in Nederland te oefenen met het off-road rijden voordat je aan de meer uitdagende tochten in het buitenland gaat beginnen.

Lara`s droomroute

De droomroute van Travelgirl Lara loopt door Slovenië. In de zomer van 2021 was zij hier al anderhalve week om de highlights van het westen van dit diverse land te bewonderen. Haar droom is om het land ook met een off-road motor te bezichtigen. De route door Slovenië is 442km lang, de beste periode om hem te rijden is van mei t/m september. Slovenië is een uniek land met een overweldigende natuur. De Soca rivier is zo mooi dat het wel een sprookje lijkt wanneer je aan de rand naar het water zit te staren. Het contrast van het majestueuze Karstgebergte en de uitgestrekte weilanden is een aangename afwisseling tijdens de tocht.

Ben je op zoek naar iets minder avontuur op de motor? Dan is “Een roadtrip door de Eifel” misschien meer geschikt!

Deze blog is geschreven in samenwerking met voordeelhelmen.nl

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.