Menu
Avontuur / Duitsland

Duitsland | Een roadtrip op de motor door de Eifel

Zoals je misschien al hebt kunnen merken zijn wij travelgirls niet vies van stoere dingen. Zo gaan we graag op pad om vulkanen te beklimmen, een potje te surfen of we maken een roadtrip op de motor. Jep, motoren zijn niet alleen voor mannen, maar ook vrouwen kunnen genieten van een flink potje scheuren! Travelgirl Lara maakte een toffe roadtrip op de motor door de Eifel!

Een roadtrip met de motor

Sinds 10 februari 2017 heb ik mijn motorrijbewijs. Al ruim twee jaar zit ik bij mijn vriend achterop maar ik wilde zelf het stuur in handen hebben. Afgelopen winter heb ik in de vrieskou lessen genomen om te zorgen dat ik in het voorjaar 2017 zelf zou kunnen rondscheuren. In mei hebben we onze eerste roadtrip op de motor gemaakt. Lekker dichtbij in de Eifel, een prachtig natuurgebied in Duitsland. Omdat ik zelf op internet heb gespeurd naar goede tips van andere vrouwen, maar weinig vond, besloot ik dat het tijd werd om er een blog over te schrijven.

Alles in een motorkoffer

Veel kun je  op een motor niet meenemen. Slim pakken is dus een must! Neem een legging mee, want deze kan je op een koude dag onder je motorpak dragen voor de warmte en na het rijden ziet het er leuk en hip uit met een lang shirt of jurkje. Dit gecombineerd met een vestje was voor mij dé perfecte combi. Je zit vooral op de motor, dus je hebt niet veel schone kleding nodig. Ik heb één shirt gepakt wat ik altijd aan deed tijdens het rijden. Zodra ik op de plek aankwam waar we sliepen sprong ik gelijk onder de douche. Zo blijft je ‘avondkleding’ langer fris en hoef je dus minder mee te nemen. De welbekende mini verpakkingen van toiletartikelen hebben mijn toilettas klein gehouden. Ondanks het fijne zonnetje vond ik het koud worden tijdens een lange rit. Een trui zonder capuchon kan dan zowel tijdens als na het rijden comfortabel warmte geven.

Plekjes om te overnachten

Er zijn speciale motorhotels. Deze hebben een garage waar je motor veilig en droog staat. Vergeet niet te reserveren want ze zijn vaak volgeboekt. Wij sliepen in Hotel Malberg, een schattig hotel boven op een berg gerund door een Nederlandse man en een Belgische vrouw. Bij aankomt mochten we mee barbecueën terwijl we in het zonnetje genoten van het ontspannen sfeertje dat in het hotel hangt.
We vertrokken daarna naar Trier. De stad Trier is erg mooi en ligt centraal in de Eifel. Onze motoren stonden voor ons gevoel veilig op de binnenplaats bij het Kolpinghuis. Verwacht verder van dit hotel niet te veel luxe, maar het ligt midden in de stad, dus dat is een groot pluspunt.

Heerlijk brede wegen

Op de wegen in de Eifel kun je heerlijk rijden. Ze zijn breed en over het algemeen goed geasfalteerd. Als kersverse motorrijder vond ik het best pittig om hier te rijden. Buiten de vele bochten heb je ook veel hoogteverschil. De combinatie van deze twee geven genoeg uitdaging. Een toertocht  van twee uur is voor een dag vaak al voldoende. Wij wilden het vrije fijne gevoel op de motor langer ervaren dan twee uur en hadden daardoor in de avond geen energie meer over. Onderweg kom je niet veel benzinestations tegen. Zet dus de teller op 0 na iedere tankbeurt, zodat je niet snel zonder benzine komt te staan.

Een roadtrip op de motor

‘Vliegen; over de wegen is natuurlijk heerlijk, maar vanaf de hoofdwegen zie je niet veel van de omgeving. De vulkaan Eifel is een bijzonder gebied waar veel te zien is. In het dorp Wallenborn ligt een koudwatergeiser die elke 35 minuten vier meter de lucht in spuit! En in Strohn is een indrukwekkende lavabom te vinden! Rond Daun vind je mooie vulkanische kratermeren. Al deze plekjes zijn makkelijk te bereiken en je motor kun je binnen je gezichtsveld parkeren. De Eifel heeft veel gezellige dorpjes, maar helaas weinig terrasjes. Wanneer wij een terrasje in de zon zagen stopten we meteen voor drinken. Wij kunnen ons geen betere roadtrip voorstellen dan een roadtrip op de motor door de Eifel!

Heb jij een motorrijbewijs? Heb jij al eens een roadtrip op de motor gemaakt?

2 Comments

 • Een roadtrip op de motor door de Eifel! – Miss Laris
  mei 25, 2017 at 8:00 am

  […] via Duitsland | Een roadtrip op de motor door de Eifel — travelgirls.nl […]

  Reply
 • Een roadtrip op de motor door de Eifel! | Lara Hermse
  november 16, 2017 at 5:21 pm

  […] van een flink potje scheuren! Travelgirl Lara maakte een roadtrip op de motor. Lees snel haar blog  via […]

  Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.