Menu
Europa / Nederland / Staycation

Nederland | De leukste activiteiten in Friesland

Friesland… de provincie waar artikelen op marktplaats de helft goedkoper zijn dan in de rest van Nederland… weilanden, koeien, slik en een volk dat van schaatsen houdt… maar daar houdt de kennis van de meeste mensen wel een beetje op. Zonde, want Friesland heeft enorm veel te bieden! Geïnspireerd door het boek “Bucketlist, Eropuit in Nederland” van Marleen Brekelmans stelden wij ons perfecte weekend samen, gevuld met activiteiten in Friesland.

Spookverhalen op het water

Wij verbleven in een prachtig huisje nabij het Nationaalpark Alde Feanen. Alde Feanen is een uniek merengebied gelegen tussen Grou, Leeuwarden en Drachten. In dit natuurgebied kun je prachtig fietsen, wandelen en natuurlijk met een boot, sup of kano het merengebied verkennen. Een erg bijzondere manier om hier op pad te gaan is via een twee uur durende vaartocht in de nacht! De schipper vertelt je spannende verhalen en interessante wetenswaardigheden. Dit is iedere maandagnacht mogelijk van mei t/m september.

Stille nacht heldere nacht

Beleef de duisternis in het Dark Sky Park Lauwersmeer in Friesland. Nederland is een van de landen in de wereld waar je het meest last hebt van lichtvervuiling. Daarom is het extra bijzonder dat je hier kunt genieten van een heldere sterrenhemel. Er zijn drie plekken in het park waar je het mooiste zicht hebt op de de melkweg; Bij het activiteitencentrum Lauwersmeer of vanaf een van de twee hemelplatformen (Achter de zwarten of Vlinderbalg). Bekijk ook de activiteitenkalender van Staats Bosbeheer om erachter te komen welke activiteiten er in dit gebied georganiseerd worden.

Tot de knieën in de slik!

Het hele jaar door kun je dagelijks deelnemen aan een uitdagende wadlooptocht, dus echt 365 dagen per jaar! Bij Paesens-Moddergat worden verschillende soorten tochten aangeboden. Wadlopen is een unieke ervaring die je ooit in je leven meegemaakt moet hebben. Ga nooit zonder gids wadlopen, want dit kan erg gevaarlijk zijn!

8 bruggetjes wandeling

Deze wandeling gaat over (tromgeroffel) 8 bruggetjes! De wandeling start in Workum en neemt je mee door een rustgevend landschap met veel water, riet en wolkenlucht.

Al deze activiteiten in Friesland hebben wij uit het geweldige boek “Bucketlist Eropuit in Nederland” geplukt. Het boek staat bordenvol uitjes, lunch- en logeeradressen weergegeven per provincie. Met dit boek maak je iedereen blij ongeacht de leeftijd.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.