Menu
Tips

Must have | Zó heb jij ook altijd (betaalbaar) internet op reis!

Reizen was vroeger eigenlijk veel avontuurlijker: je had geen internet op reis en al je informatie haalde je uit je Lonely Planet. De noodzaak om altijd maar online te zijn was ook niet zo groot; er gebeurde gewoonweg niet zoveel. Tegenwoordig is dat wel anders. Reizigers boeken hostels vanwege hun goede WiFi, zoeken McDonalds-vestigingen op om te internetten of gebruiken binnen Europa hun eigen bundel. Maar buiten Europa is mobiel internet nog steeds super duur. XOXO WiFi lost dat probleem op. Wij probeerden XOXO WiFi twee weken uit in Zuid-Afrika en delen onze ervaringen met internet op reis!

Wat is XOXO WiFi?

XOXO WiFi is een Pools bedrijf dat een super goed idee heeft omgezet in daadwerkelijk global internet. Hoe het werkt? Je bestelt op de website van XOXO WiFi internet (4G) voor het land waar je naartoe gaat. Dat kan zowel in Europa zijn als buiten Europa. Binnen Europa betaal je ongeveer €8 per dag voor onbeperkt internet. Buiten Europa is dat ongeveer €10 per dag. Op de website kun je nog kiezen voor bijvoorbeeld een auto-oplader of een verzekering voor het apparaat. Je vult vervolgens je vertrek- en aankomstdatum en adresgegevens in en je kan direct afrekenen. XOXO WiFi zorgt er dan voor dat je op tijd alles binnen hebt, zodat je de benodigde zaken mee kan nemen op reis.

Hoe activeer je XOXO WiFi?

Het is eigenlijk super simpel. Je krijgt een pakketje (inclusief retourenvelop!) thuis met een handig tasje waarin je gehuurde XOXO WiFi hotspot zit, een wereldstekker met USB-uitgang om deze op te laden, een USB-kabel en een korte handleiding. De XOXO WiFi is al opgeladen, dus helemaal handig als je snel vertrekt! Eenmaal op je bestemming zet je de hotspot aan en je krijgt dan de melding dat de service wordt gestart. Vervolgens krijg je de mededeling dat er nog geen dagpas geactiveerd is en dat je door op OK te klikken je eerste dagpas start. Je hebt al betaald voor al je internet op reis, dus nadat je dagpas is verlopen (24 uur) krijg je een nieuwe optie om een dagpas te starten. Deze dagpassen corresponderen met het aantal dagen dat je op reis bent en waar je betaald voor hebt.

De hotspot werkt vervolgens als WiFi-verbinding en je maakt dus met je telefoon, tablet of laptop gewoon verbinding met het WiFi-netwerk. De naam van de WiFi en het wachtwoord vind je in het menu onder WLAN info. In totaal kun je maximaal vijf apparaten tegelijk verbinden. Op het scherm zie je hoeveel bereik je hebt, hoeveel apparaten er verbonden zijn, hoe vol de batterij nog is en de resterende duur van je dagpas.

Hoe is het bereik van XOXO WiFi?

Verrassend goed! Toen wij aankwamen in Zuid-Afrika en op onze shuttle aan het wachten waren in Johannesburg hebben we de hotspot aangezet. Het geheel wijst zich vanzelf: het is super simpel en binnen vijf minuten hadden we super snel en werkend internet. Heel fijn om meteen even het thuisfront op de hoogte te stellen dat we goed zijn aangekomen. XOXO WiFi heeft afspraken gemaakt met vrijwel alle telefoonaanbieders en pakt altijd het netwerk met het beste bereik. Grofweg kun je zeggen dat als je telefoonbereik hebt, je ook internet hebt. Sterker nog: wij hadden zelfs op de meeste plekken in het afgelegen Krugerpark internet! Op het moment dat we geen service op het scherm van onze telefoon hadden staan, was er ook geen internet.

Voor wie is XOXO Wifi bedoeld?

XOXO WiFi is vooral bedoeld voor reizigers die graag online zijn en hun avonturen met het thuisfront willen delen. Daarnaast is het een ideaal apparaat voor digital nomads en mensen die bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebben en ook op reis af en toe aan het werk moeten. Het kan ook erg handig zijn binnen Europa voor mensen die graag onbeperkt internet willen en niet afhankelijk willen zijn van hun eigen bundel.

Onze ervaringen met XOXO WiFi

Wij zijn positief! Hoewel we het soms ook erg fijn vinden om lekker offline te zijn is het ook gewoon wel erg handig. We zochten bijvoorbeeld tijdens het reizen naar geschikte hotels. En uiteraard wilden we jullie ook op de hoogte houden met de tofste foto’s op Instagram! De batterij gaat lang genoeg mee, tenzij het bereik wat minder goed is, dan gaat de batterij wat sneller leeg. Het indrukken van de knopjes was even wennen, je moet best wel hard en lang drukken om te selecteren. Je krijgt wel feedback door middel van een trilling, maar als je eenmaal door hebt hoe hard je moet drukken is het vrij makkelijk navigeren. Het enige nadeel dat we hebben ervaren is dat het apparaat niet heel duidelijk aangeeft dat er geen verbinding is, omdat deze dan continu aan het zoeken is, waardoor het lijkt alsof je verbinding hebt.

Internet op reis

In totaal hebben we drie dagen geen internet gehad, maar dat was omdat we zo in the middle of nowhere zaten dat er ook geen telefoonverbinding mogelijk was. Er was gewoonweg geen mogelijkheid om contact te houden met de buitenwereld en we vonden het héérlijk! Alleen een satelliettelefoon had dit probleem op kunnen lossen. Ben je graag online? Dan is dit dé oplossing om internet op reis te hebben!

2 Comments

 • first-class-fashion@hotmail.com'
  Ontrevreden klant!
  april 26, 2018 at 3:41 pm

  Ik had dit naar aanleiding van jullie bericht “gekocht”. Ik heb 150 euro in totaal betaald voor 10 dagen sri lanka, met terugzenden etc. Ik heb serieus nog nooit zulk slecht internet gehad. (Wifi in het hotel was nog beter). Ik wilde ze in Sri Lanka mailen maar dat lukte niet vanwege het slechte bereik. Idee is erg leuk maar de uitwerking was niet goed. Ik heb hun erover geïnformeerd en ze leggen de fout helemaal bij mij neer. Totaal niet willend om tot een oplossing te komen. Wat me dus wel verbaasd omdat ik positieve reviews las over hun service. Ik zou het afraden om te kopen! Echt zonde van het geld 🙁

  Reply
  • travelgirls.nl
   april 28, 2018 at 8:12 am

   Jammer dat je niet tevreden bent over de service, wij hebben hier wel hele positieve ervaringen mee. Nu zijn zij bij XOXO WiFi ook afhankelijk van de kwaliteit en beschikbaarheid van het mobiele netwerk in het land zelf. Wij kunnen ons zo voorstellen dat het mobiele netwerk in Sri Lanka sowieso minder goed is dan gemiddeld en zonder mobiel netwerk valt er ook geen verbinding te maken. Echter is dit misschien iets dat zij op de website beter kunnen vermelden, dit om teleurstelling te voorkomen van klanten.

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.