Menu
Algemeen / Tips

Vijf manieren om je uitreisbewijs aan te tonen

Het is een gegeven dat de meeste mensen graag zonder stress op reis gaan. Een goede voorbereiding zal je hierbij voor een groot deel helpen. Maar er zijn altijd onverwachte situaties. Zo duidde travelgirl Milou, tijdens haar research voor haar wereldreis, op het fenomeen ‘uitreisbewijs’. Met een uitreisbewijs kun je aantonen dat je binnen de visum termijn het land verlaat. Dit kan op verschillende manieren, met of zonder risico, met of zonder stress. Het is geheel aan jou en wat bij jouw persoonlijkheid past!

#1 Neem de gok

Alleen weggelegd voor de stressbestendige mensen onder ons. Neem de gok en hoop dat je niet gevraagd wordt om een uitreisbewijs. Niet iedereen wordt hierom gevraagd, maar ze kiezen random mensen uit. Zo kan het dus dat degene voor jou in de rij wel gevraagd wordt en jij niet. Pfieuw! Het is dus alleen de vraag of je deze gok wil wagen. Tip: Kies je voor deze optie, ben dan wel ruim op tijd aanwezig op het vliegveld. Zo kun je nog op tijd een ticket boeken, mocht dit nodig zijn.

#2 Busticket of hotelboeking

Boek een busticket of hotelovernachting in een buurland, of de volgende bestemming. Zo toon je indirect aan dat je het land binnen de termijn zal verlaten. Let op, dit wordt niet overal gezien als een echt uitreisbewijs en er is dus een kans dat het niet geaccepteerd wordt! Ook hier moet je dus enigszins stressbestendig zijn. Sommige mensen kopen een goedkoop busticket of boeken een hotel met 24-uurs annulering. Mocht dit uitreisbewijs geaccepteerd worden, dan kun je het hotel alsnog annuleren of ben je niet veel geld kwijt!

#3 Maak een nepticket

Nog een risicovolle variant, maar het wordt genoeg gedaan: het nep ticket! Zo laat Reisjunk  je zien hoe je het beste een fake onward ticket kan maken. Op Backpackgek hebben ze hier nog een andere manier voor. Zo zie je maar dat genoeg mensen dit risico durven te nemen en het voor hen werkt. Voor de stressgevoelige mensen is dit nog steeds niet de meest geschikte keuze.

#4. Boek een ticket

Voor de stresskippen onder ons! Deze is voor jullie 😉 Eigenlijk heel vanzelfsprekend, maar boek een ticket naar een buurland of je nieuwe bestemming. Heb je toch nog geen idee waar je naar toe gaat? Houd dan de low cost vliegtuig maatschappijen in de gaten en boek het goedkoopste ticket dat je kan vinden. Je kan er dan altijd voor kiezen om het niet te gebruiken. Voor sommige zal dit ‘zonde van het geld zijn’, maar het scheelt menig persoon wel zweethandjes en slapeloze nachten.

  • Ticket met annulering

Een variant op het boeken van een ticket, is het boeken van een ticket met annulering. Lees hier wel altijd goed de kleine lettertjes; hoeveel uur van tevoren mag je annuleren en wat zijn de evt. kosten? Zorg tijdens je reis wel altijd voor een annuleringsverzekering. Dan heb je in ieder geval al een basis, maar ook hier zijn regels aan verbonden. Skyscanner heeft een overzichtelijke tabel gemaakt met verschillende vliegtuigmaatschappijen en hun regels en wetten omtrent annuleren en/of wijzigen van je ticket. Altijd handig toch?

#5 Fly Onward

Bij onwardfly.com huur je als het ware een ticket voor nog geen 10 dollar. Het fijne van deze site is dat je zelf niet op zoek hoeft naar een ticket met annulering. Zo kun je je tijd dus beter besteden aan research naar je volgende bestemming. Je ticket wordt namelijk binnen 24 uur automatisch geannuleerd. Wil je dat je ticket pas na 48 uur geannuleerd wordt? Dit kan ook, alleen betaal je dan wel wat meer. Belangrijk voor deze optie is dat je alleen met Paypal kan betalen.

Het ligt dus voor een groot deel aan jezelf welke variant het beste bij je past. Ook speelt het soort reis een rol. Ben je op wereldreis en let je dus enorm op je budget? Dan zul je andere keuzes maken, dan wanneer je bijvoorbeeld op zomervakantie bent met als doel tot rust komen. Ben jij al eens gevraagd voor een uitreisbewijs? En heb je een van de genoemde manieren gebruikt? 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.