Menu
Azië / Indonesië

Balintro: introductie voor jouw reis naar Bali

Stel je voor: je bent een vrouw van 21 jaar en hebt besloten voor het eerst te gaan backpacken. Alléén. De keuze valt op Bali omdat het een toegankelijk eiland schijnt te zijn voor backpackers en dat klinkt wel prettig. Toch is de hele reis wel spannend en ook moeders oppert of er niet misschien een soort groepsreis is. De éne reiziger gooit zichzelf graag in het diepe, de ander neemt liever iets meer zekerheid. Onze travelgirl Madelon koos ervoor om haar maand backpacken in Bali te beginnen met Balintro. Wat dat is lees je in deze blog!

Balintro, wat is het?

Voor de reizigers die een toffe én gezellige introductie willen bij een bezoek aan Bali, zijn bij Balintro aan het goede adres. Het programma is van Intro Travel en naast Bali, zijn er ook vergelijkbare programma’s voor Thailand, Vietnam en Australië. Deze blog gaat inhoudelijk echter alleen over Balintro. De keuze bestaat uit een 9- en 12-daags programma waarbij je een behoorlijk groot deel van Bali ziet. De toeristische plekken worden bezocht maar ook een bezoekje aan een traditionele familie ontbreekt niet. Relaxen en activiteit wordt afgewisseld en dat alles in een groep van 15 à 20 reizigers. Het publiek wat hierop afkomt is vrij jong – uitzonderingen daargelaten – en het zijn voornamelijk solo-reizigers.

Waarom Balintro misschien iets voor jou is

#1 Begeleiding

Wie wel houdt van wat begeleiding tijdens je reis is bij Balintro op de goede plek. Een toffe, goedgemutste groepsleider/-leidster neemt je mee naar de meest toffe plekken op Bali. Een goed ontvangst wordt niet vergeten, ongeacht het tijdstip word je opgehaald vanaf het vliegveld door een privéchauffeur en je gids. Gedurende de 9- of 12-daagse reis over Bali wordt je overal mee naartoe op sleeptouw genomen, alles is geregeld en je wordt overal van op de hoogte gehouden. Lijkt dit je een beetje teveel van het goede? Wees niet bang, er zijn ook genoeg momenten die open staan voor eigen invulling. Ook kun je altijd besluiten ergens niet aan deel te nemen.

#2 Gezellige medereizigers

Heb je geen reisbuddy maar wil je die wel graag leren kennen? Dan krijg je tijdens de 9 of 12 dagen genoeg tijd om nieuwe vriendschappen te maken en misschien wel een reisbuddy te vinden. Samen met de groep beleef je alle avonturen en de kans is dan ook groot dat er wel iemand tussen zit waar je het goed mee kan vinden!

#3 Compleet beeld in korte tijd

De reis begint in Kuta, vlak bij Denpasar waar het internationale vliegveld ligt. In de dagen erop reis je langs diverse plaatsen waaronder Uluwatu, Canggu, Lovina en de Gili-eilanden. Deze laatste bestemming is overigens ook de plek waar het 9-daagse programma eindigt. Goed om te weten is dat er geen verder vervoer vanaf Gili Trawangan inclusief is, maar wel makkelijk geregeld kan worden via de gids. Het 12-daagse programma gaat nog verder naar Ubud en de Gunung Batur vulkaan zal worden beklommen. Van tempels bezoeken tot dolfijnen spotten en snorkelen, van leren surfen tot een bezoek aan een local family. Het programma is divers, goed gevuld maar heeft ook af en toe vrije tijd.

#4 Persoonlijk reisadvies inwinnen

Aan het eind van je programma is er de gelegenheid om eens flink te gaan brainstormen over het vervolg van je reis. Of je nou verder gaat reizen over Bali of andere eilanden van Indonesië, of weer verder vliegt naar een ander land… de gids helpt je graag bij het uitwerken van deze plannen. Ook hebben ze genoeg insiders informatie voor je paraat waar nodig. Super handig!

#5 Je bent gewend aan de cultuur voor het vervolg van je reis

Eenmaal bijgekomen van de eventuele jetlag en cultuurshock kun je tijdens het programma wennen aan de cultuur, gebruiken en gewoonten. Je raakt gewend aan de omgeving en dat geeft zelfvertrouwen voor het vervolg van je reis. Mocht je na Balintro nog vragen hebben over iets in Bali, mag je je gids altijd nog even raadplegen. Altijd fijn!

Is Balintro iets voor jou of ga je liever zelf op ontdekkingstocht? Laat het ons weten in de reacties! 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.