Menu
Algemeen / Tips

Ruzie met je reismaatje: wat nu?!

Je bent op je droombestemming en je hebt de tijd van je leven. Jullie genieten samen van alle avonturen. Dat kan zijn met je partner, maar ook met een goede vriendin. Of met een travelbuddy die je ergens hebt ontmoet. Meestal gaat dit prima, maar wat doe je als jullie besluiten om wat voor reden toch niet met elkaar verder te reizen?

Ruzie met je reismaatje

Voor de meeste reizigers is het een horrorscenario als blijkt dat jullie op vakantie toch niet zo goed bij elkaar blijken te passen, dat het niet klikt met je nieuwe reismaatje of dat je knallende ruzie krijgt met je partner. Daar zit je dan met je gezamenlijke reisplannen…

Het overkwam Nikki tijdens haar droomreis naar Australië. De reden doet er niet toe, maar schrikken was het wel! Daar sta je dan met je backpack, terwijl je je reismaatje ziet wegrijden in de auto… In een vreemde stad in een vreemd land zonder plannen en vervoer. We kunnen ons heel goed voorstellen dat je daar behoorlijk bang van wordt! Nikki geeft ons tips hoe je dat op moet lossen.

Don’t worry… Be happy…

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden in dit soort situaties is dat je niet in de stress moet schieten. Natuurlijk voel je je hartstikke alleen, maar realiseer je dat je je telefoon en je Hollandse (grote?) mond nog hebt. Maak daar gebruik van en stap op mensen af. Ga eerst in gesprek met een klein groepje meiden. Wedden dat ze het helemaal niet erg vinden dat jij – tijdelijk – even met ze optrekt totdat je je eigen plan weer hebt kunnen trekken? En het is ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen om zomaar op onbekende mensen af te stappen, dus eigenlijk is het een win-winsituatie!

ruzie-met-je-reismaatje

Ook al zijn de eerste stappen moeilijk, je leert er alleen maar van!

Nieuwe plannen maken

Je kan natuurlijk gewoon je oorspronkelijke gezamenlijke plannen voortzetten, de kans is alleen groot dat je je reismaatje dan weer tegen het lijf zal lopen. Als je op een slechte manier uit elkaar bent gegaan is dat niet aan te raden. Bekijk je plannen eens met een frisse blik en bepaal daarna wat je leuk vindt en wat je mogelijkheden zijn. Maak plannen waar je weer positieve energie van krijgt. Wedden dat je hierdoor weer meer zin krijgt om de rest van je reis af te maken?

Ontmoet nieuwe mensen

Laat deze vervelende gebeurtenis niet je vakantie bepalen! Praat er goed over met vrienden thuis (via WhatsApp of Skype bijvoorbeeld) en probeer dan door te gaan. Je bent immers de reis van je leven aan het maken. Kijk uit dat je niet in de kroeg gaat zitten om je te bezatten. Natuurlijk ontmoet je hier de leukste mensen, maar dronken mensen zijn ook makkelijker te beïnvloeden en je wil niet wakker worden en spijt hebben van wat je hebt gedaan.

Ruzie met je reismaatje: wat nu?!

Ruzie met je reismaatje is niet leuk. Het is even slikken, maar daarna ga je gewoon weer door waar je gebleven bent. Je maakt van jouw reis een onvergetelijke reis en doe vooral lekker waar je zin in hebt. Je zal snel merken dat de vrijheid om zelf dingen te kunnen bepalen eigenlijk super fijn is. Don’t worry, be happy!

1 Comment

  • linda_schouw@live.nl'
    Linda | travellersoftheworld
    maart 12, 2017 at 2:56 pm

    Gelukkig heb ik dit niet meegemaakt, dat lijkt me namelijk echt vervelend! Maar het beste is dan inderdaad gewoon doorgaan en er het beste van maken. Twee meiden die ik kende gingen ook alleen verder, maar dat kwam omdat de ene wel werk vond in Australië en de andere niet… Tja, toen gingen ze apart van elkaar reizen en uiteindelijk weer samen naar het volgende land. Reizen doe je in eerste instantie toch ook een beetje voor jezelf denk ik

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.