Menu
Algemeen / Avontuur

Wil je niet alleen op reis? Zoek een travelbuddy!

Het is zo ver, je hebt eindelijk de knoop doorgehakt: volgend jaar ga jij op reis! Maar waarheen, met wie en voor hoelang? Vriendinnen zitten nog op school, hebben een vaste baan of voelen niet dezelfde drang om te reizen zoals jij. Maar je wil ook niet alleen op reis, dus hoe pak je dit aan?

Liever niet alleen op reis?

Dit overkwam mij in 2012. Ik wilde na een lastige periode ontzettend graag weg uit Nederland. In oktober 2012 besloot ik dat ik over één jaar weg zou zijn. Met wie, wanneer en hoe lang, daar moest ik nog wat op bedenken. Dat ik naar Australië wilde, dát stond vast, dat ik niet alleen wilde zijn tijdens die grote vliegreis en de eerste weken, dat wist ik ook zeker. Ik vond het best spannend om zo in je eentje voor het eerst naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ik had een partner in crime nodig.

Zoek een travelbuddy!

Zo belandde ik via Google op de website www.gasamenopreis.nl. Daar plaatste ik een enthousiast bericht over mijzelf, mijn dromen en vooral dat ik het spannend vond om alleen op reis te gaan en dat ik daar graag een reisgenootje voor wilde vinden. Na ongeveer een maand kreeg ik van ene Valérie een súper enthousiaste mail. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in de les zat en ik haar mailtje las. Ik sprong bijna uit elkaar van blijdschap want ze klonk echt héél leuk en gezellig. Nadat we wat over en weer hadden gemaild, besloten we te WhatsAppen. Na een paar uurtjes kletsen besloten we over een paar weken af te spreken in Rotterdam.

Onze ‘eerste date’

Op de dag zelf zat ik met zweethandjes en buikpijn van de zenuwen te wachten op het station, het voelde als een eerste date. In de verte zag ik haar al van de roltrap naar beneden komen. We gaven elkaar een dikke knuffel en vanaf dat moment eigenlijk wisten we het allebei al: wij werden elkaars travelbuddy!

Een paar maanden later was het moment daar. Samen met een (bijna) wildvreemde stapte ik het vliegtuig in naar het onbekende. Maar wát heeft het goed uitgepakt. In het begin moesten we elkaar natuurlijk nog leren kennen, maar dag in, dag uit, 24 uur per dag bij elkaar zijn, helpt daar erg aan mee. Toen we een paar maanden aan het reizen waren, waren mensen verbijsterd om te horen dat we elkaar nog maar zo kort kenden, want: “Het lijkt alsof jullie al járen beste vriendinnen zijn!” Zo voelde dat voor ons ook. Val & Bex, het dynamische duo, werden we ook wel genoemd. Een travelbuddy heb je niet voor even, maar voor de rest van je leven! Samen hebben we het prachtige Australië en Nieuw-Zeeland verkend, samen gehuild van het lachen en geweldige herinneringen gemaakt.

Hoe gaat het nu?

We zijn nu bijna drie jaar terug van onze reis en naast mijn travelbuddy is Valérie nu ook mijn beste vriendinnetje. We zien elkaar regelmatig en ik zou haar niet meer kunnen missen uit mijn leven. We wonen allebei heel ergens anders, wonen allebei samen met onze liefdes, maar toch gaan we nog een keer met z’n tweeën op reis. Komend jaar willen we er even tussenuit knijpen en naar Valencia gaan. Maar als we allebei klaar zijn met studeren staat drie maanden Zuid-Amerika erg hoog aan onze gezamenlijke reislijst. Ik kan nu al niet wachten!

Mocht je tegen hetzelfde probleem aanlopen? Ga dan écht op zoek naar een travelbuddy, want er kunnen zulke mooie dingen uit voortkomen. Zorg wel dat je in je berichtje jezelf bent en wees eerlijk over je minder leuke dingen. Zo schreef ik dat ik best lui kan zijn, van films kijken houd en niet heel veel alcohol drink. Gelukkig konden Valérie en ik op regenachtige dagen urenlang samen films kijken. Pitch Perfect hebben we wel twintig keer gekeken en vaak gingen we samen uit en dansten we (redelijk) nuchter tot in de late uurtjes.

Niet denken, maar doen!

Mocht je nu nog niet op reis willen, omdat je alleen bent, maar niet alleen durft, klim in die pen en schrijf een waanzinnig enthousiast stuk over jouzelf, je dromen en wat je in iemand zoekt. Dan komt het hélemaal goed, dat beloof ik je.

Liefs, Rebecca

Voor je dosis interieur, wanderlust en andere happy moments: LINES & DOTS

4 Comments

 • Larissa Hermse
  februari 11, 2017 at 9:19 pm

  Mooie, open en eerlijke blog Rebecca! Ik kreeg kippenvel van de eerste alinea’s ?

  Reply
  • Rebecca
   februari 11, 2017 at 9:59 pm

   Dankjewel, Larissa! Super lief van je :-*

   Reply
 • marliesharting@hotmail.com'
  Marlies
  februari 13, 2017 at 6:08 pm

  Wat een leuk idee! Dit had ik jaren geleden ook eens moeten doen. Gelukkig heb ik de stap durven zetten om alleen te reizen en heb er geen moment spijt van. Leuk dat jullie nu ook beste vriendinnetjes zijn 🙂

  Reply
  • travelgirls.nl
   maart 9, 2017 at 8:00 pm

   Alleen reizen kan ook super leuk zijn, dat is voor iedereen anders denk ik. Hoewel de meeste meiden van ons alleen reizen ook heerlijk vinden!

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.