Menu
Algemeen / FailFriday

FailFriday | Hoe mijn reisgenoot ons redde…

Reizen, het hoort leuk en ontspannend te zijn, maar soms gaat er weleens wat mis!
Op FailFriday vertellen travelgirls hun failmomentjes. Er achteraf om lachen is het beste wat we kunnen doen toch? Er is ook ruimte voor jouw failmoment! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij jouw failmoment kan delen met de lezers van travelgirls.nl!

Het FailFriday moment van… Eef!

Mijn failmomentje was eigenlijk zo’n dag waarop alles mis ging… Ik draag deze blog dan ook op aan mijn held op sokken…ik bedoel… wandelschoenen: mijn reisgenootje Daisy.

Het begon ’s morgens al, we hadden de avond ervoor onze laatste avond in Las Vegas gevierd met een cocktail tot ver na middernacht. De volgende morgen moesten we al vroeg uitchecken uit onze hotelkamer, alleen vergiste ik me in de tijd en stond ik zelfs nog een uur eerder op dan nodig. Op naar Zion National Park, maar drie uur rijden van Las Vegas. Iets langer doe je erover als je langs een autodealer moet, maar gelukkig was er niets aan de hand.

Wandelen door Zion…

Aangekomen in Zion bekeken we welke trails we wilden lopen. We hadden krap tijd voor twee trails, maar aangezien we steeds op eerdere plekken hadden gemerkt dat we wat sneller waren dan werd aangegeven besloten we het toch te doen.

De eerste trail ging prima en leverde ons mooie foto’s op. Na een korte busrit begonnen we aan de tweede trail. We hadden nog ruim tijd voor de laatste bus terugging naar het beginpunt (waar onze auto stond) en de trail duurde volgens de bordjes drie kwartier heen (en dus ook drie kwartier terug). Genoeg tijd voor de trail en wat foto’s met lange sluitertijd aan het eind. Maar wel op de tijd letten, want als je de laatste bus mist, moet je in het pikdonker een afstand van drie kwartier per bus teruglopen naar de auto of in het park overnachten. In het park zijn ’s nachts alle lichten uit om zo de dieren een goede nachtrust te geven in hun natural habitat.

failfriday1

Oeps!

Terwijl mijn reisgenoot haar camera pakt en lange sluitertijd foto’s maakt, pak ik mijn telefoon om in de gaten te houden dat we op tijd weer teruggaan. WHHAAAA!!!! Andere tijzone!! De laatste bus vertrekt over 13 minuten in plaats van een uur en 13 minuten!! Rennend gaan we terug naar de bushalte. Op de heenweg deden we er stevig doorlopend 25 minuten over. Zouden we het gaan halen? Mijn reisgenoot rent net wat harder en heeft net wat meer uithoudingsvermogen en redt ons van een overnachting in het donkere park! Ze heeft de bus gehaald en hem tegen kunnen houden tot ik er ook was. Pffieewww!!

Melig, bezweet en met een knalrooie kop zitten we in de bus. Aangekomen bij de parkeerplaats vinden we de volgende uitdaging: de auto terugvinden op een onverlichte parkeerplaats… Rondjes lopend en de afstandsbediening van de auto overal naartoe richtend vinden we onze auto na 20 minuten terug.

Eenmaal in de auto ervaren we hoe het is om een hert in de koplampen te verwelkomen. Hopelijk leeft deze Bambi nog, we hebben hier seinend naar de volgende tegenligger in elk geval erg ons best voor gedaan.

Wat een dag….. eerst wat eten en dan slapen! Nou… niet dus! Op zondagavond was in het dorp Panguitch – waar we sliepen – namelijk alles dicht. We hebben maar een hotdog in de auto gegeten en daarna nog wat magnetronvoedsel in onze hotelkamer, beide van het lokale benzinestation.

failfriday2

En de volgende dag? Toen moest ik op de blaren zitten…..euh… lopen!

Ai… Dit zijn dingen die je zomaar zouden kunnen overkomen! Zeker in grote landen is de kans groot dat je tijdens het reizen een tijdzone doorkruist en je dus voor verrassingen kan komen te staan. Whoeps! Heb jij ook een failmomentje dat je met ons wilt delen? Stuur je verhaal op naar eef@travelgirls.nl en wie weet kunnen we binnenkort met zijn allen om jouw moment lachen of van jouw fout(en) leren…

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.