Menu
Avontuur / Nieuw-Zeeland / Oceanië

Nieuw-Zeeland | De 6 beste plekken voor een tandem skydive

Wie het al eens gedaan heeft, weet het: er gaat niets boven de adrenaline van uit een vliegtuig springen, een vrije val van minstens 30 seconden maken en het moment dat je parachute openklapt en je boven de aarde zweeft. Skydiven! In Nieuw-Zeeland is het erg populair onder backpackers. Wil jij ook skydiven in Nieuw-Zeeland, maar weet je nog niet waar je dat het beste kan doen? Wij zetten de 6 beste plekken voor een tandem skydive op een rijtje.

#1 Bay of Islands

Het mooie aan een skydive boven Bay of Islands is dat je alle 144 eilanden van de Bay of Islands vanuit de lucht kunt zien liggen in de zee. Kun je je voorstellen wat een prachtig uitzicht dat is? Je kunt hier kiezen uit springen vanaf een hoogte van 9.000, 12.000 of 16.000 voet. Om je een beeld te geven van hoe hoog dat is: 16.000 voet is ongeveer 4,8 km. Bij skydiven is de regel simpelweg: van hoe hoger je springt, hoe langer je vrije val. Bij een sprong vanaf 16.000 voet heb je een vrije val van langer dan een minuut, bij 9.000 voet slechts van 20 seconden. Dus take your pick! Goed om te weten is dat hogere sprongen altijd duurder zijn. Maar dan heb je ook wat meegemaakt!

#2 Lake Taupo

Lake Taupo is met haar 600 km2 het grootste zoetwatermeer van heel Oceanië en Azië. Een skydive hier is dus een behoorlijke beleving! Ook wij waagden hier de sprong, voornamelijk omdat het een van de goedkoopste plekken is om te skydiven in Nieuw-Zeeland. Voor 250 Nieuw-Zeelandse dollars (€ 160; exclusief foto’s of filmpjes) spring je hier al vanaf 12.000 voet naar beneden. Hoewel het uitzicht hier zeker heel mooi is, bestaan er wel plekken om te skydiven in Nieuw-Zeeland die bijzonderder zijn. Ga je dus echt voor de allergaafste beleving en vind je prijs minder belangrijk, dan is Lake Taupo misschien niet de plek voor jou.

#3 Franz Josef gletsjer

Door klimaatverandering ziet de toekomst van de Franz Josef gletsjer er niet zo rooskleurig uit. Wil je de gletsjer vanuit de lucht ervaren, dan zouden we ook zeker aanraden om dat te doen nu het nog kan. OK, de gletsjer zal niet ineens volgend jaar weggesmolten zijn, maar uiteindelijk gaat het helaas wel die kant op. Enige nadeel: skydiven is óók niet zo geweldig voor het milieu. Dus een beetje tegenstrijdig is een sprong hier wel. Voordeel aan een sprong boven Franz Josef? Je kunt hier springen vanaf 19.000 voet: de hoogste tandem skydive in het hele zuidelijke halfrond!

#4 Queenstown

Queenstown wordt niet voor niets de adventure capital van Nieuw-Zeeland genoemd. De stad staat bekend als plaats voor liefhebbers van avontuur en extreme sports, waaronder skydiven. Wist je dat hier de eerste tandem skydive organisatie van Nieuw-Zeeland zich vestigde? Symbolisch gezien dus een goede plek om de sprong te wagen. Maar dat geldt trouwens ook voor een bungeejump, een canyon swing, zorbing…

#5 Abel Tasman Nationaal Park

Abel Tasman Nationaal Park vind je helemaal bovenaan het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het staat bekend om haar helderblauwe wateren, afgelegen zandstranden en groene regenwouden. Boven zo’n uitzicht wil iedereen wel skydiven! Wil je kunnen zeggen dat je net iets hoger bent gegaan dan 16.000 voet? Kies hier dan voor een sprong vanaf 16.500 voet, zodat je net weer een beetje unieker bent dan de andere backpackers in je hostel.

#6 Auckland

De laatste optie is eigenlijk de simpelste: regel je skydive gewoon vanuit Auckland. Waarschijnlijk is dit de plek waar je aankomt met het vliegtuig en vanaf waar je weer verder vliegt naar je volgende bestemming, dus als je er toch bent… Je moet wel van tevoren goed bedenken of je het leuk vindt om te springen boven een grote stad. Het is supergaaf om vanuit de lucht al die kleine huisjes en autootjes te spotten, maar een natuurgebied is ook wel erg mooi om je sprong te wagen. Nou ja, die keuze laten we aan jou over!

Skydiven in Nieuw-Zeeland

Zijn dit dan alle plekken waar je kunt skydiven in Nieuw-Zeeland? Nee hoor, er zijn er nog wel meer. Wij hebben simpelweg de 6 meest epische op een rijtje gezet. Maar waar je ook springt, het wordt altijd een topervaring!

Durf jij de sprong in het diepe te maken? We zijn benieuwd!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.