Menu
Canada / Noord-Amerika

Bucket list | Met een watervliegtuig over Vancouver Island

  1. Bucket list | Een helikoptervlucht over de Grand Canyon maken
  2. Bucket list | Met een watervliegtuig over Vancouver Island

Afgelopen juni bezochten we een deel van het westen van Canada. Natuurlijk moest Vancouver Island ook verkend worden, een van de mooiste plekken van Canada! En… we konden weer iets van onze bucket list afstrepen, namelijk met een watervliegtuig over Vancouver Island vliegen! Lees hier waarom ook jij met een watervliegtuig over Vancouver Island moet vliegen en welke dieren je dan kan spotten!

Vancouver Island bezoeken

Vancouver Island is een fantastische plek om kennis te maken met de ruige kust van Canada. Geen enorme bergen – wel wat heuvels – en diepe felblauwe meren, maar honderden kleine eilandjes! Alleen de kustlijn van Vancouver Island is al de moeite waard om te bezoeken! Een aanrader is om de Wild Pacific Trail te lopen, waar de kans groot is dat je hertjes spot. En misschien heb je zelfs wel een encounter met een beer, een poema of een wolf! Vancouver Island staat onder andere bekend om de wilde dieren die er leven. Deze dieren zijn te spotten vanaf het land, maar óók vanaf het water! Zo is Vancouver Island dé plek om walvissen te spotten vanuit een boot óf… vanuit het vliegtuig!

Walvissen en dolfijnen spotten

Er zijn verschillende manieren om walvissen te spotten. Een daarvan is met een boot en de kosten hiervan liggen rond de 100 Canadese dollar per persoon. Je bent dan in totaal zo’n drie uur zoet. Ben je niet zo’n fan van boten, maar wil je toch walvissen (en dolfijnen) spotten? Dan kun je er ook voor kiezen om in een watervliegtuig te stappen en over het water te vliegen! Je ziet dan zeeleeuwen, walvissen en dolfijnen van bovenaf! Achteraf vonden wij dit nog gaver dan we van tevoren hadden bedacht. Benieuwd welke dieren we zagen? Lees dan vooral verder!

Met een watervliegtuig over Vancouver Island

De meeste watervliegtuigen vertrekken vanuit Tofino. Hier is de kleine luchtvaartmaatschappij Tofino Air waar je flightseeing tours kunt boeken. Je kan uit verschillende tours kiezen, maar de Coastal Tour komt het dichtste in de buurt van een boottocht om walvissen te spotten. En de kosten? ‘Slechts’ 110 Canadese dollar, dus maar 10 dollar duurder dan een boottrip! Je bent minder lang onderweg (ongeveer een half uurtje), dus het is ideaal als je niet veel tijd hebt. Overweeg zeker ook een van de andere tours, want Vancouver Island is te mooi om maar half te zien.

Coastal Tour

De coastal tour neemt je mee langs de kustlijn van Tofino. Je ziet Vancouver Island van een hele andere kant en de honderden kleine eilandjes maken het bijna een tropische bestemming. Het adembenemende uitzicht van de Clayoquot Sound moet je echt op je bucket list zetten. Welke dieren wij hebben gespot? Tientallen zeeleeuwen en drie orka’s! Hoe tof is dat?

Hot Springs Cove Tour

De Hot Springs Cove Tour duurt maar liefst vier uur! Je vliegt via de Clayoquot Sound in 20 minuten naar de bijzondere hot springs midden in het bos. Vanaf het moment van landing loop je in 30 minuten over een houten pad naar de hot springs. Je kan hier heerlijk genieten van  het warme water voordat je weer terug vliegt naar Tofino.

Lunch In Paradise Tour

Deze tour duurt anderhalf uur, waarvan je 45 minuten vliegt en 45 minuten gaat picknicken bij Paradise Lake. Ook hier mag je weer genieten van de grillige kustlijn, voordat je richting de gletsjers vliegt en landt bij Paradise Lake. Lunch is inclusief en je vindt er geen andere mensen, omdat het meer alleen met het watervliegtuig te bereiken is. Je kan een korte wandeling maken of zwemmen in het ijskoude water!

Alpine Glacier Tour

Ben je niet zo van de kust? Kies dan voor de Alpine Glacier Tour. Deze tour duurt 45 minuten en je vliegt naar de gletsjers in het Strathcona Park. Je vliegt naar de Mount Mariner gletsjer en vliegt vervolgens over de gletsjer naar Herbet Inlet. En ook hier zul je een stukje van de kust meekrijgen, omdat het laatste gedeelte via de kust terug gaat.

Tofino Harbour Tour

De Tofino Harbour Tour is de meest uitgeklede versie van alle tours. Je gaat geen lange tocht maken, maar je ervaart vooral hoe het is om in een watervliegtuig over Vancouver Island te vliegen. Je blijft in de buurt van Tofino en zal af en toe een glimp opvangen van de eilandjes. Ons advies is om dan te kiezen voor de Coastal Tour!

Evening Fly & Dine

Een andere absolute aanrader – maar prijzig – is de Evening Fly & Dine. Je vliegt twintig minuten naar het noorden, langs Flores en de Vargas Islands. Je vliegt naar de InnChanter voor het diner. Super leuk, want je gaat bij locals thuis eten, vlakbij de Hot Springs Cove. Na een relaxte zonsondergang vlieg je weer terug naar Tofino. Wat ons betreft is dit de leukste en meest uitgebreide tour die je kunt doen!

Op de website van Tofino Air vind je meer informatie over de tours, de prijzen én kun je meteen boeken!

Onze ervaringen met Tofino Air

Nee, dit is geen samenwerking of anderzijds gesponsorde content, maar we willen jullie graag het googelen besparen. Onze ervaring met Tofino Air is super goed! Je moet je van tevoren melden bij de haven in Tofino. Daar krijg je een korte uitleg en stap je in het watervliegtuig. De vliegtuigjes zijn klein: in totaal passen er zes mensen (inclusief piloot) in! Je krijgt een koptelefoon op, je doet je gordel om en binnen no time scheer je over het water om op te stijgen. Het gevoel om in een watervliegtuig over Vancouver Island te vliegen is echt fantastisch! Je realiseert je dan pas hoe groot Vancouver Island eigenlijk is en hoe mooi!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.