Menu
Algemeen / Tips

4 manieren om een lange stop-over te overleven

Goedkope vliegtickets zijn leuk, tot je er achter komt hoe lang de aansluiting is tussen twee van je vluchten. Of misschien was je hiervan al op de hoogte, maar heb je prijs boven comfort gekozen. Hoe dan ook, een lange stop-over klinkt meestal niet echt aantrekkelijk in de oren. Toch kun je het zo leuk maken als je zelf wilt. Zó overleef jij een lange stop-over op het vliegveld!

#1 Maak van je stop-over een stedentrip

Tijdens het boeken kun je ervoor zorgen dat je stop-over een paar dagen duurt, zodat je tenminste iets hebt aan je overstaptijd! Bekende ‘stop-over-steden’ zijn bijvoorbeeld Reykjavik (voor vluchten naar Amerika) en Hong Kong (voor vluchten naar Azië en Australië). Als je er toch bent, kun je net zo goed de omgeving verkennen, toch? Zo sla je meteen twee vliegen in één klap en kun je twee items van je bucket list afstrepen.

#2 Ga een paar uurtjes de stad in

Geen zin om op het vliegveld rond te hangen? Ga dan voor een paar uurtjes de stad in. Check wel van tevoren even goed wat de regels zijn om door de douane en weer terug te komen. Soms gelden er ook lokale regels op het vliegveld en in de stad waar je je stop-over hebt. Er zijn bijvoorbeeld plekken waar het als vrouw verplicht is om een hoofddoek te dragen. Om problemen te voorkomen is het goed om je voor te bereiden!

Sommige maatschappijen bieden zelf tourtjes aan om je lange stop-over wat draaglijker te maken. Toen wij vanaf Nieuw-Zeeland via Taiwan terug naar Nederland vlogen, kregen we van China Airlines een leuke stadstour met gids in Taipei. Onze stop-over duurde dan ook 16 uur! Leuk dat maatschappijen moeite doen om ervoor te zorgen dat je je niet verveelt. Kijk op het vliegveld of van tevoren online of jouw maatschappij ook iets organiseert!

#3 Check in bij het airport hotel

Jetlag? Niet vreemd als je zoveel tijdszones doorkruist. Als je het niet erg vindt om wat geld uit te geven, dan kun je ervoor kiezen om in te checken bij het airport hotel. Een heerlijk zacht bed en een warme douche wachten daar op je. Iets wat je vast wel kunt gebruiken zo tussen twee nachten op krappe vliegtuigstoelen! Let wel een beetje op de tijdszones als je je ritme niet helemaal in de war wilt gooien. En zet natuurlijk drie wekkers om te voorkomen dat je je volgende vlucht mist.

#4 Maak gebruik van de activiteiten op het vliegveld

Het ene vliegveld is het andere niet. Sommige vliegvelden zijn relatief sober, terwijl je bij anderen je ogen uitkijkt. Een stop-over van 16 uur is best te doen als je gratis internet hebt, een zwembad op het dak, een botanische tuin en een food court waar je u tegen zegt. Singapore staat er bijvoorbeeld om bekend zo’n uitgebreid vliegveld te hebben. Misschien lukt het je zelfs wel om je bij zo’n chique lounge naar binnen te praten? Als je tijd genoeg hebt, dan wordt alles een challenge!

Een lange stop-over op het vliegveld

En, wat ga jij doen tijdens je volgende lange stop-over? Slapen of toch het vliegveld of de stad verkennen? Doe vooraf wat onderzoek naar het vliegveld en een lange stop-over hoeft echt niet het ergste te zijn wat er tijdens je reis kan gebeuren!

2 Comments

 • mariloudeleynschool@gmail.com'
  Marilou
  augustus 19, 2017 at 4:48 pm

  Dus je mag tijdens een stop-over het vliegveld verlaten en de stad van de stop-over binnen gaan? Ik dacht dat je in het vliegveld moest blijven.

  Reply
  • Catheleyne
   augustus 19, 2017 at 8:16 pm

   Hoi Marilou, dat is afhankelijk van het vliegveld waar je de stop-over hebt. Dus check even of het mag van tevoren!

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.