Menu
Europa / Hongarije / Route / Tips

Hongarije | Een campertrip door Hongarije

Ben je op zoek naar een relatief goedkope vakantiebestemming? Met een camper van Goboony door Hongarije is the way to go! Het land heeft veel cultuur, een ongekende natuur en je geniet er van heerlijk eten en drinken. We geven je in deze blog een aantal toffe bestemmingen voor jouw campertrip door Hongarije.  

In het onderstaande plaatje zie je de route zoals wij die hebben uitgestippeld. Deze route leidt je langs de mooiste steden en natuur. Zoals je ziet kom je tijdens de route al door een groot gedeelte van Hongarije. In totaal is het ongeveer 1000 km. Je kunt er dus gemakkelijk twee weken voor uittrekken.

Boedapest

We starten de route voor het gemak in Boedapest. Het is een indrukwekkende stad waarin genoeg valt te zien, dus trek er gerust een paar dagen voor uit. Bekijk het indrukwekkende parlementsgebouw, waar je niet omheen kunt als je in de stad bent. Het is het mooist om te zien als je de rivier de Donau oversteekt. Ook de markthal, de Széchenyibaden en de Burcht van Boeda zijn zeker het bezoeken waard. Ook hebben we in Boedapest genoeg gezellige cafés en bars gezien, waar je je ook tot in de late uurtjes kunt vermaken!

Op camping Arena in Boedapest (dichtbij het centrum) kun je met je camper staan. Je hebt hier alle voorzieningen die je nodig hebt.

Győr

Ten tweede gaan we naar Győr, op ongeveer 100 kilometer van Boedapest. De stad is gelegen in het noordwesten van Hongarije en grenst aan Slowakije. De stad is ook goed te bereiken met een camper via de verkeersroutes van Wenen en Bratislava. Dit pittoreske stadje is leuk om doorheen te slenteren. In het oude centrum waan je je in het Hongarije van een paar eeuwen geleden. Plekken om te bezoeken zijn onder andere de Pannonhalma Abbey en de Benedictine Church.

Op een paar minuten van Győr vindt je camping Pihenö.

Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Centraal-Europa en een van de bekendste trekpleisters van Hongarije. Het meer wordt omringd door oude kastelen en kuuroorden, maar er zijn ook zandstranden voor een relaxed dagje. Het is een hele mooie omgeving! Wij strandden met onze camper in Füred, op camping Balatontourist. Dit is een grote camping en dit heeft natuurlijk zo zijn voor – en nadelen. Je hoeft je er in ieder geval niet te vervelen.

Pécs

Houd je van musea? Dan is Pécs de aangewezen stad voor jou. Dit is vanaf Győr ruim 200 kilometer. Een paar musea uit de collectie van Pécs: het Renaissance museum, het oudheidkundig museum, het mijnbouwmuseum en het Hungarian Natural History Museum. Maar de stad is natuurlijk niet alleen bekend vanwege haar musea. Pécs ligt aan de voet van een aantal heuvels en vanaf de televisietoren, die 194 meter hoog is, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Andere bezienswaardigheden zijn de moskee Pascha Kassim Gasi, de Dom van Pécs en de crypte in de Corpus Christi kapel.

Op een paar minuten van het centrum vind je Familia Camping Baranya. Het is een rustige boscamping, ook met alle noodzakelijke campervoorzieningen.

Szeged

Vervolgens weer op zo’n 200 kilometer: Szeged. De stad waar de zon altijd schijnt. Het is een van de grotere steden, gelegen op de rechteroever van de Tisza, in het zuidoosten van Hongarije. Het is ook de stad van de paleizen. Dat hebben we duidelijk gezien. Twee indrukwekkende zijn Reök Palotaen en het Ungár-Mayer Palota. Bij beiden zie je duidelijk de invloeden van architect Ede Magyar terug. Het middelpunt van de stad is het Széchenyiplein (50.000 m2), wat zowel uit park als plein bestaat. Szeged biedt ook mogelijkheden voor het nodige leedvermaak. Zo kun je bijvoorbeeld naar de dierentuin of het overdekte waterpark.

In Szeged vind je camping Ujszegedi Partfürdö és Kemping. Probeer die naam maar eens uit te spreken 😉

Nationale parken

Eerder benoemden we al de prachtige natuur van Hongarije. Er zijn veel grotten, die zich vooral in de nationale parken bevinden. Het bezoeken van deze parken is zeker een must! Grotten en nationale parken die toegankelijk zijn voor publiek en die in het verlengde van onze route liggen:

Nationaal Park in Bükk

Ook in dit park is een bijzondere grot te vinden, namelijk de diepste van Europa. Maar ook buiten de grot is dit nationale park heel mooi. Het is een ruig gebergte met steile hellingen en uitgestrekte bossen. Ook is het gebied rijk aan allerlei soorten vogels.

Nationaal Park van Aggtelek

Dit park bevindt zich aan de grens met Slowakije en is heel bijzonder. Het staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het heeft de grootste en langste grot van Europa. De grot is – je gelooft het niet – 26 kilometer lang! Deze is geopend voor publiek en vanuit verschillende plekken zijn er rondleidingen. Erg bijzonder om te zien!

Ben je na het lezen ook zo enthousiast geworden over Hongarije en zie jij het wel zitten om met je camper daarheen te gaan? Huur jouw camper gemakkelijk van een particulier via Goboony en geniet van het prachtige Hongarije.  

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.