Menu
Uncategorized / Zuid-Afrika

Zuid-Afrika | Observatory: de vergeten wijk van Kaapstad

Veel mensen kennen Kaapstad voornamelijk door bezienswaardigeden als de Tafelberg, Lions Head of Stellenbosch. De wijken van Kaapstad zijn wat minder bekend, voornamelijk Observatory (en Woodstock) worden vaak vergeten. Zonde! Waarom? Dat zullen we je we vertellen.

De sfeer in Observatory

Het kernwoord voor deze wijk is: sfeer. Al bij aankomst voelt het gelijk heel gemoedelijk aan. Het is een wijk voor voornamelijk het jongere publiek, maar ook de oudere generatie is hier vertegenwoordigd, al zie je ze misschien minder. Ook wonen hier veel verschillende nationaliteiten, allemaal in gemengde wijken. Mooi om te zien dat dit dus wel nog kan.

Maar wat maakt Observatory dan zo anders?

Je merkt gelijk dat het, om in hippe termen te blijven, een soort hipster buurt is en dat brengt een bepaalde flow met zich mee. Niemand is anders, zolang je gezellig bent dan is het goed! Zo zijn er in Observatory voornamelijk plekjes waar je wat kan eten of drinken, met Lower Main Road als centraal punt. In deze straat vindt je Chinees, Mexicaan, Afrikaans en Indiaas eten. Of je nu wil lunchen, koffie wil scoren of gewoon lekker een biertje wil pakken, Lower Main Road heeft het allemaal.

Wat wij zo leuk vinden is dat sommige gelegenheden hun gevel kunnen omtoveren tot bar. Dit geeft een heel open karakter, waardoor de gasten als het ware op hun kruk op de stoep wat kunnen drinken. De andere kant van de bar is dan weer binnen!

Natuurlijk zijn er ook andere straten in andere wijken van Kaapstad die dit te bieden hebben. Maar toch is de vibe de doorslaggevende factor. Je ontsnapt hier even aan de hectiek van de stad. Daar heb je niet per se strand of natuur voor nodig! Verwacht hier verder geen fancy winkels of toeristische shops, maar eerder vintage winkels en bibliotheekjes waar je koffie kan drinken. Go and see!

Goede uitvalsbasis

Naast de sfeer is Observatory ook een goede uitvalsbasis om naar andere wijken te gaan. Je bent zo in de stad, maar ook zo in Stellenbosch en Camps Bay. Ideaal toch? Met ‘zo’ bedoelen we dan wel ongeveer een half uurtje, als het verkeer mee zit… En dat blijft hier wel altijd nog de grote vraag

Tips voor Observatory

Ben je stiekem toch wel nieuwsgierig geworden? Ga dan vooral even langs bij:

Sticky Fingers: Om je vingers bij af te likken! Ze zijn verkozen tot de beste ribs van Capetown. Echt een aanrader om te testen of jij dit ook vindt. Wij vinden dit in ieder geval wel!

OBZ Café: Hier kun je terecht voor een lekkere burger, pizza of een salade. Ze hebben ook wat speciaal biertjes op de kaart staan, wat lang niet overal in Kaapstad zo is! De Woodstock Brewery ligt vlakbij en daarmee verkoopt men daar en hier in ‘Obz’ speciaalbiertjes. Op donderdag is het trouwens Pizzadag; tweede pizza gratis!

Honeybun: Ze hebben niet alleen een leuke naam, maar je kan er ook nog eens lekker eten! De kaart is anders dan in de andere zaakjes en ook de verse sapjes en smoothies maken dit een must go tentje voor je ontbijt en/of lunch.

Aloe House: Wil je ergens anders dan in een hostel slapen? Dan zijn er ook B&B’s in de omgeving. Wij raden iedereen Aloe House aan. Hier hebben wij zelf geslapen! Frank (de eigenaar) is zelf tour guide dus als je vragen hebt, kun  je altijd bij hem terecht.

Ben jij hier al eens geweest? Of weet jij nog leuke ‘vergeten’ wijken? Laat even een reactie achter, wij zijn benieuwd!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.