Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

Bucket list | Een helikoptervlucht over de Grand Canyon maken

 1. Bucket list | Een helikoptervlucht over de Grand Canyon maken
 2. Bucket list | Met een watervliegtuig over Vancouver Island

Er zijn maar weinig mensen die de Grand Canyon niet op hun bucket list hebben staan als ze het westen van Amerika gaan bezoeken. De Grand Canyon is – naast enorm groot – ook een van de meest bekende natuurfenomenen ter wereld. De grote diepe kloof is zelfs vanuit de ruimte te zien… Dat is niet zo gek als je je bedenkt dat de Grand Canyon bijna 450 kilometer lang is en in breedte varieert tussen de 10 en 29 kilometer. Sta dus niet gek te kijken als je op een heiige dag de overkant niet eens kunt zien! Er zijn verschillende manier om de Grand Canyon te bekijken: vanaf de rand, vanaf de rivier of vanuit de lucht. Het meest indrukwekkende uitzicht? Een helikoptervlucht over de Grand Canyon. By far. 

De Grand Canyon vanaf de rand

De meeste toeristen bekijken de Grand Canyon vanaf de rand in het nationale park. Het nationale park beslaat echter maar een klein gedeelte van de gehele kloof. Dit is overigens een prima manier om voor het eerst kennis te maken met de Grand Canyon. Er zijn enkele wandelingen die je kunt doen langs de rand of zelfs helemaal naar beneden. Vergis je niet, de wandeling naar de bodem van de Grand Canyon en terug omhoog is heftiger dan je denkt en echt niet te doen in één dag! Je kunt in de canyon overnachten, maar hier heb je wel een permit voor nodig. Er zijn tevens grote temperatuurverschillen tussen boven en beneden, dus wees op alles voorbereid. Wil je graag naar de bodem van de Grand Canyon? Lees je dan goed in!

De Grand Canyon vanaf de rivier

De avontuurlijke reiziger is aan het goede adres op de rivier die verantwoordelijk is voor dit natuurgeweld: de Colorado River. Je kunt hier raften, maar let op: de Colorado River oogt vanaf een afstandje heel rustig, maar heeft verraderlijke stroomversnellingen waar je als onervaren rafter echt niet in terecht wil komen. Het is natuurlijk onwijs tof om de Grand Canyon vanaf de rivier te bekijken en gelukkig kun je ook mee met georganiseerde rafttours, hoe tof is dat?!

Een helikoptervlucht over de Grand Canyon

De meeste toeristen besteden een dag in de Grand Canyon en trekken dan weer verder. Dat is eigenlijk hartstikke zonde, zeker als je bedenkt wat je er allemaal kunt doen. Raften, wandelen, kamperen en… vliegen! Dus wat doe je dan? Je boekt een helikoptervlucht om de Grand Canyon van bovenaf te bekijken! Het maken van een helikoptervlucht an sich is al tof, maar het moment dat je de rand van de gapende canyon overvliegt verschijnt er echt over je hele lichaam kippenvel. Geweldig! Een helikoptervlucht over de Grand Canyon maken heeft nogal wat voeten in de aarde. Allereerst is het aan te raden om van tevoren te boeken, want het zou zonde zijn als alles al vol zit. Heb je je route dus al zo goed als rond? Boek dan je Grand Canyon helikoptervlucht alvast vanuit Nederland!

Een helikoptervlucht met Papillon

Wij vlogen met Papillon, een bedrijf dat in de regio van de Grand Canyon bekend staat als betrouwbaar. ’s Morgens vroeg moesten wij ons melden op het Grand Canyon National Park Airport. Jawel, het nationale park heeft gewoon een eigen vliegveld! Vanaf het moment van melden zaten we binnen een half uur in de helikopter. Eerst werd iedereen gewogen en op basis daarvan werd bepaald wie op welke plek mocht zitten. Het was onze geluksdag: een van onze travelgirls mocht op de plek van de copiloot! Oh yeah! De bodem was van glas, dus het uitzicht vanaf deze plek was echt subliem.

Het eerste stuk vlieg je over bomen en zo ver je kunt kijken is het groen. En dan, vanuit het niets, de immense diepte van de canyon onder je. De helikopter maakt een lichte daling en de piloot scheert rakelings langs de randen van de canyon en maakt er een echt feestje van. De diepte, de grootsheid, de schoonheid… Vanuit de helikopter is dat echt waanzinnig! De helikopter vliegt naar de overkant en weer terug. Ondertussen vertelt de piloot allerlei feitjes en weetjes over de Grand Canyon. Leuk! Na een kwartier door de canyon vliegen is het tijd om terug te gaan. Een kwartier is wellicht wat kort, maar wat we ons niet hadden gerealiseerd is dat je best wel misselijk kan worden in een helikopter. Ben je dus gevoelig voor reisziekte? Neem dan zeker van tevoren iets in! Hoe dan ook: het is de eventuele misselijkheid méér dan waard!

Een helikoptervlucht over de Grand Canyon: praktische tips

 • Je kunt de Grand Canyon ook bezoeken als trip vanuit Las Vegas. Dan bezoek je de westelijke kant van de Grand Canyon, maar het uitzicht is hetzelfde: groot, diep en wijds.
 • Je kunt beter foto’s maken dan filmen. De helikopter beweegt flink waardoor de meeste beelden onbruikbaar worden.
 • Je kunt de Grand Canyon aan twee kanten zien: vanaf de North Rim en vanaf de South Rim. De North Rim schijnt mooier te zijn, maar ligt meestal niet op de route als je de klassieke rondreis door het zuidwesten gaat doen. De South Rim ligt in het nationale park. De South Rim is het hele jaar door geopend, de North Rim is daarentegen tussen oktober en mei vaak gesloten vanwege sneeuwval.
 • De beroemde skywalk bevindt zich niet in het nationale park. Sterker nog, dat ligt op minimaal vier uur rijden van de ingang van het nationale park!
 • Tegenwoordig landen er ‘helaas’ geen helikopters meer in de Grand Canyon. Vroeger gebeurde dat wel, maar door de weerkaatsingen van het geluid van de helikopters tegen de wanden van de canyon raken de dieren ontregeld, dus heeft men besloten dat terug te draaien. Goede keuze, want het welzijn van de natuur gaat natuurlijk altijd voor!

Heb jij een bezoekje aan de Grand Canyon op je planning staan? Check dan ook deze toffe plek!

1 Comment

 • annekevanderveen143@hotmail.com'
  Anneke
  oktober 15, 2017 at 11:34 pm

  Wij hebben vorige week de helikopter tour gedaan met landing! Die wordt nog steeds gewoon aangeboden, en het is fantastisch! In totaal 1,5 uur in de helikopter geweest. Ik raad deze tocht absoluut aan, mocht je het te duur vinden dan zou ik je aanraden te overwegen om korter in (bv) Las Vegas te blijven en alsnog deze tour te doen, amazing!

  Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.