Menu
Duitsland

Duitsland | 4 plekken in Berlijn die je bezocht móét hebben

Berlijn is een grote, hippe stad vol geschiedenis. Je moet er een keer geweest zijn, maar welke plekken zijn echt een must tijdens je bezoek aan deze stad? Iris vertelt over vier mooie plekken die je echt bezocht moet hebben als je in Berlijn bent.

Dom van Berlijn

Deze prachtige kathedraal is een van de belangrijkste kerken van de stad en daar moet je dus een bezoekje aan hebben gebracht. Voor 7 euro mag je de kerk betreden en kun je zelfs een klim naar boven wagen naar de koepel, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Museum Island

Dit deel van de stad, gelegen aan de rivier de Spree, bevat vijf musea. Het is een soort eiland, waardoor dit stuk dus ‘Museum Island’ wordt genoemd. Als je tijd hebt, kun je natuurlijk alle musea bezoeken. Wil je niet alle musea afgaan, dan zou ik zeker voor het Pergamon gaan. De enorme wachtrij buiten laat al zien dat dit museum erg in trek is. Je kunt hier Assyrische, Babylonische en Perzische kunstwerken bewonderen.

East Side Gallery

Als je in Berlijn bent, moet je natuurlijk ook een stuk van de Berlijnse muur met eigen ogen hebben gezien. Op allerlei plekken in de stad vind je nog wat stukken hiervan terug, maar de East Side Gallery is wel een heel toffe plek om te bezoeken. Dit overgebleven stuk muur is door 118 kunstenaars beschilderd en is meer dan 1 km lang.

Prenzlauerberg

Berlijn is naast een stad vol geschiedenis ook een heel hippe stad. Ben je op een zondag in Berlijn, pak dan de metro en ga naar Prenzlauerberg. In het Mauerpark is er elke zondag een grote vlooienmarkt waar je je ogen uitkijkt bij de vele vintage en zelfgemaakte spullen die daar worden verkocht.

Heb je zin gekregen in een weekendje Berlijn? Kijk dan gauw op de website van Transavia. Daar heb je al vliegtickets beschikbaar vanaf 29 euro.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.